To Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου διαθέτει 10 πίστες και 4 συρόμενους αναβατήρες

Φωτογραφία του Νικόλαου Ρωδίτη στο autotriti-touring.gr

Φωτογραφία του Νικόλαου Ρωδίτη στο autotriti-touring.gr

Χιονοδρομικό κέντρο Μαίναλο

37680 Επισκέψεις στο άρθρο

To Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου βρίσκεται στη θέση «Οστρακίνα», σε ύψος 1600 μέτρων. Διαθέτει 10 πίστες και 4 συρόμενους αναβατήρες. Λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, καινούργιο σαλέ, ενώ κοντά βρίσκεται και το ορειβατικό καταφύγιο.
Πού βρίσκεται – πώς θα πάτε:
Στην καρδιά της Αρκαδίας του πιο ορεινού νομού της Πελοποννήσου και κοντά στα χωριά Λεβίδι, Βυτίνα, Δημητσάνα, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου. Θα χρησιμοποιήσετε τον εθνικό δρόμο Κορίνθου Τριπόλεως και 8 χιλιόμετρα μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου στον κόμβο της Νεστάνης, θα στρίψετε δεξιά για Λεβίδι - Βυτίνα. Μετά το χωριό Κάψια θα δείτε το δρόμο που κατευθύνεται για χιονοδρομικό κέντρο (12 χιλιόμετρα). Από τη Βυτίνα οι εγκαταστάσεις του απέχουν μόλις 14 χλμ., όμως ο δρόμος μέσω Λεβιδίου εκχιονίζεται καλύτερα.

Το χιονοδρομικό κέντρο (τηλ. 2710 232243 www.mainalo.com/ski-center.html):
Το χιονοδρομικό του Μαίναλου βρίσκεται στη θέση «Οστρακίνα», σε ύψος 1600 μέτρων. Διαθέτει 10 πίστες και 4 συρόμενους αναβατήρες. Λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως ειδών σκι, καινούργιο σαλέ, ενώ κοντά βρίσκεται και το ορειβατικό καταφύγιο.

Πλεονέκτημα:
Ιστορικά χωριά με άρτια υποδομή και εύκολη πρόσβαση σε μικρή απόσταση από τις πίστες

Ανακαλύψτε:
Τα πανέμορφα περιπατητικά μονοπάτια του Μαίναλου.

Οι περιηγήσεις:
Ερχόμενοι από εθνική οδό, λίγο πριν την Κάψια θα δείτε διασταύρωση που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μαντινείας. Σε απόσταση 1,8 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Κάψια βρίσκεται το ομώνυμο σπήλαιο, ανοικτό στο κοινό (ώρες λειτουργίας 9:30 πμ - 17:30 μμ). Από τη Βυτίνα ανηφορίζοντας για χιον. κέντρο θα δείτε δεξιά τον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί στο χωριό Αλωνίσταινα (11 χλμ.). Από εδώ συνεχίζετε για το Λιμποβίσι (12 χλμ.) γνωστό για το κτίσμα όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Tips:
Iδανικό για εκμάθηση σκι και για παιχνίδια στο χιόνι ενώ εκεί θα βρείτε και ειδικό πάρκο για snowmobiles, καθώς και πίστα διαμορφωμένη για snowtubes.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ