Τρέξε στο μύθο του Πηλίου!

1835 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ», σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος 65 χλμ., 23 χλμ. και 6 χλμ στο Πήλιο.

 
1. Χρόνος διεξαγωγής: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου 2017. Χρονικό όριο για την διαδρομή των 23 χλμ. είναι οι 4,5 ώρες, ενώ χρονικό όριο συμπλήρωσης για τη διαδρομή των 65 χλμ. οι 13 ώρες.
 
2. Η εκκίνηση των αγώνων
των 65 χλμ. και των 23 χλμ. θα δοθούν μαζί στις 07:00 ενώ η εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ θα γίνει στις 11:00 της Κυριακής 21 Μαΐου 2017 στην παραλία της Αγριάς
 
3. Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την παραλιακή Αγριά, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Οι αγώνες θα εξελιχθούν στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις κορυφές του Πηλίου (Γολγοθάς 1370μ., Αγριόλευκες 1471μ.). Εννιά χωριά και οικισμοί θα φιλοξενήσουν τις δύο διαδρομές και είναι: Αγριά, Βροχιά, Σερβανάτες, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Βλάσιος, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Δράκεια, Χάνια και Ανεμούτσα.
 
4. Κατηγορίες: Ο αγώνας είναι ατομικός. Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.
 
5. Δικαίωμα συμμετοχής
στους αγώνες των 65χλμ και 23 χλμ έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6 χλμ έχουν όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους
 
6. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 100 αθλητές σε κάθε αγώνα/διαδρομή. Συνολικά 300 αθλητές.
 
7. Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ, 15 ευρώ για τον αγώνα των 23 χλμ και 45 ευρώ για τον αγώνα των 65 χλμ., το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:
- Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (6χλμ. - 23χλμ. - 65χλμ.)
- Ασφάλιση αθλητών για την ημέρα του αγώνα (6χλμ. – 23χλμ. - 65χλμ.)
- Μετάλλιο και μπλουζάκι τερματισμού (6χλμ. - 23χλμ. - 65χλμ.)
- Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
- Σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό. (για τους αγώνες των 23χλ, και 65 χλμ.)
 
8. Ασφάλεια αθλητών:
Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες θα είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς επίσης κατά την παραλαβή των αριθμών (νούμερα από τη γραμματεία) θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αγωνίζονται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη στους αγώνες.
 
9. Διαδρομή αγώνα 6 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην παραλία της Αγριάς (πάρκο ΟΣΕ) στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, θα διανύσει 1,4 χλμ άσφαλτο μέσα στην Αγριά και μετά θα κινηθεί περιφερειακά της Αγριάς σε αγροτικούς δρόμους και σύντομα μονοπάτια μέχρι τον οικισμό Βροχιά (δρόμο Αγίου Λαυρεντίου) και από εκεί θα επιστρέψει πάλι σε αγροτικό δρόμο στην εκκλησία των 12 Αποστόλων και θα τερματίσει στο πάρκο του ΟΣΕ στην Αγριά. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι η 1ώρα και 10 λεπτά)
 
10. Διαδρομή αγώνα 23χλμ. : Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 07:00 στην παραλία της Αγριάς (πάρκο ΟΣΕ) θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στον οικισμό Σερβανάτες, θα φτάσει στο χωριό Άγιος Λαυρέντιος, από εκεί στη Δράκεια, θα περάσει από την Αλικόπετρα, θα κατέβει στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην Αγριάς. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 4 ώρες και 15 λεπτά)
 
11. Διαδρομή αγώνα 65 χλμ. : Η εκκίνηση θα γίνει στην παραλία της Αγριάς, θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στο Άγιο Λαυρέντιο, από εκεί θα κατηφορίσει στον Άγιο Βλάσιο, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, θα ανέβει στις κορφές Σχιτζουράβλι, Γολγοθάς και Αγριόλευκες, και στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια, από εκεί θα κατηφορίσει στη Δράκεια, θα ανηφορίσει στην Αλικόπετρα και από εκεί θα κατηφορίσει στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην Αγριά. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 13ώρες )