H Μονεμβασιά είναι νούμερο 1!

11702 Επισκέψεις στο άρθρο

Περίπατοι σε ένα μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, φανταστικές περιπατητικές διαδρομές, γεύσεις που βρίσκεις μόνο εδώ. Η Μονεμβασιά είναι, αντικειμενικά, νούμερο ένα! Μην αργείς. Ζήσε κι εσύ το θαύμα της!

 
Περπατώντας σε ένα μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας
Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, στέκει καρτερικά στο νοτιοανατολικό άκρο της Λακωνικής γης, μεταφέροντας τους επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Η παλιά πόλη είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Περπατώντας στα σοκάκια θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε άλλη εποχή.
 
Στην Ελαφόνησο και στον Σίμο, για μπάνιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου
Οι διακοπές στην περιοχή της Μονεμβασιάς συνδυάζονται ιδανικά με εκδρομές σε δύο κοντινά νησιά. Ιδιαίτερα γρήγορη είναι η πρόσβαση στην Ελαφόνησο χάρη στα συχνά δρομολόγια που συνδέουν την παραλία Πούντα σε 15 λεπτά με το νησί. Το σημαντικότερο πόλο έλξης αποτελεί η διάσημη παραλία του Σίμου με τους ξακουστούς αμμόλοφους. Ο Σίμος αποτελεί τη μικρή παραλία στο μαγευτικό δίδυμο μικρής και μεγάλης παραλίας στο νότιο τμήμα της Ελαφονήσου, απέναντι από τη Νήσο Κύθηρα και την Aκρα Σπαθί. Απίστευτα χρώματα σμαραγδένιας θάλασσας και λεπτή αμμουδιά 500 μέτρων ακτογραμμής σε χρυσόλευκο χρώμα, αμμοθίνες μοναδικές στην Ελλάδα που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 10 μέτρων. Μοναδικής χλωρίδας τόπος με κρίνους της θάλασσας και θαλασσόκεδρα, φύονται, εκεί όπως και στις υπόλοιπες αμμουδερές παραλίες της Ελαφονήσου. Η παραλία τον Αύγουστο γεμίζει με χιλιάδες συστάδες λευκά κρίνα της θάλασσας, τα οποία κάλο είναι να μην τα κόβουμε ώστε να ρίξουν σπόρο για να συνεχίσει αυτό το ταξίδι τους στον χρόνο.
 
Φανταστικές περιπατητικές διαδρομές με χαρακτήρα περιηγητικό
Οι πεζοπορικές διαδρομές στη Μονεμβασιά προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και γνωριμίας με την περιοχή. Προσφέρουν στον επισκέπτη – πεζοπόρο μια πιο άμεση και ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής, γι αυτό έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιηγητικό και λιγότερο ορειβατικό, ώστε να αναδεικνύονται τα ενδιαφέροντα ιστορικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά σημεία. Έχει σχετικά εύκολες διαδρομές, με σημεία εξαιρετικής θέας, που μπορεί κανείς να τις πραγματοποιήσει όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τις πορείες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με τις παραθαλάσσιες δίπλα στην ακτογραμμή.
 
Απίστευτες γεύσεις που βρίσκεις μόνο εδώ
Η κουζίνα της Μονεμβασιάς διακρίνεται για την απλότητα κατά την παρασκευή των πιάτων, προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική νοστιμιά των υλικών. Το αποτέλεσμα αυτής της γαστρονομικής παράδοσης είναι μια κουζίνα απλή, προσιτή, υγιεινή και κυρίως πεντανόστιμη! Δοκίμασε κολοκυθοανθούς γεμιστούς με τυρί, μακαρουνίτσες Καστανιάς, σαΐτια Μονεμβασιάς (πιταρούδια με χορταρικά και τυρί) και γαριδοπέτουλες (μικρές γαρίδες που ενδημούν στην περιοχή και έχουν ειδικό τρόπο ψαρέματος).