Αυθεντικό σπιτικό φαγητό

2540 Επισκέψεις στο άρθρο

Το εστιατόριο Ντολτσό αποτελεί το επίκεντρο της παραδοσιακής κουζίνας της Καστοριάς.

 
Στην παλιά πόλη της Καστοριάς σε ένα αρχοντικό σπίτι που χτίστηκε το 1860, η ιστορία το θέλησε να γίνει το επίκεντρο της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας. 

Ο ισόγειος χώρος του αρχοντικού ο οποίος είναι πέτρινος μετατράπηκε στο εστιατόριο Ντολτσό, κρατώντας τον αρχικό ρυθμό και ύφος του σπιτιού για να μπορέσει να μεταδώσει στον κόσμο το αρχοντικό περιβάλλον, την πατροπαράδοτη φιλοξενία και βεβαίως το αυθεντικό σπιτικό φαγητό.Το μενού του εστιατόριου είναι μεγάλο και ποικίλο με σύμμαχο τις πρώτες ύλες και τα αγνά υλικά τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι απολύτως βιολογικά και τα προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς της περιοχής.
 
Δοκιμάστε παραδοσιακούς σαρμάδες, καστοριανά φασόλια γίγαντες, κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο, σπιτικές πίτες, μια μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και ορεκτικά, ντόπια κρεατικά στη σχάρα και πολλά μαγειρευτά φαγητά όπως, κότσι στη γάστρα μελωμένο, χοιρινό με δαμάσκηνα και σταφίδες, μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, γουρουνόπουλο κρασάτο, ζυγούρι στη γάστρα και πολλά άλλα. Όλα τα φαγητά είναι μαγειρεμένα με πολύ μεράκι και τοπικά αγνά προϊόντα.
 
Ακολουθείται το εποχικό χρονολόγιο για τα πιάτα χρησιμοποιώντας πάντα υλικά της εποχής και έτσι για παράδειγμα  το χειμώνα θα δοκιμάσετε υπέροχους σαρμάδες με λάχανο ωριμασμένο στην άλμη ενώ το καλοκαίρι όλα τα υπέροχα μαμαδίστικα καλοκαιρινά φαγητά όπως κολοκυθάκια γεμιστά, ιμάμ, μπριάμ, δροσερές σαλάτες και πολλά αλλά.
 
Σε συνδυασμό με την ενημερωμένη κάβα με κρασιά τοπικά, της ευρύτερης περιοχής και κυρίως της Μακεδονίας μπορείτε να απολαύσετε μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.