Ένα αυθεντικό αρχοντικό

4747 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο ξενώνας La Moara στο Νυμφαίο Φλωρίνης θεωρείται εμβληματικός.

Λειτούργησε πρώτος όταν ξεκίνησε η αναγέννηση του Νυμφαίου, ανοίγοντας το δρόμο στον ήπιο τουρισμό. Ο ξενώνας La Moara υπήρξε το πρότυπο για την μορφή και την ανάπτυξη των επομένων ξενώνων και ο αρμονικός ομφαλός των πιο σπουδαίων εκδηλώσεων του χωριού.

Ο ξενώνας αναπαριστά αυθεντικά τα περίφημα παλαιά αρχοντικά και στους εσωτερικούς του χώρους συνδυάζει την βαρύτιμη παράδοση με τις πιο σύγχρονες ανέσεις. Περιβάλλεται από ένα μεγάλο αλπικό λειμώνα, κήπους και έλατα.

Διαθέτει οκτώ άνετα δωμάτια, εστιατόριο, δύο σαλόνια, έναν Καλόν Οντά με κεντητές βελέντζες, μαξιλάρες και τζάκια και αίθουσα ψυχαγωγίας με μπιλιάρδο, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλιοθήκη. Το ξακουστό Κελάρι του προσφέρει τα πιο ονομαστά κρασιά των μακεδονικών αμπελώνων σε όλη την κλίμακα επιλογής.

Ακόμα ο χώρος είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει στους κήπους του γάμους, βαφτίσια, επιχειρηματικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις ,με συντροφιά τα περίφημα Χάλκινα της Φλώρινας. Για τον σκοπό αυτό διατίθεται πλήρης εξοπλισμός και σέρβις φαγητών-ποτών κάτω από λευκά στέγαστρα και ομπρέλες.