Η ελληνική πόλη με τις 3D διαβάσεις

4578 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι οι πιο εντυπωσιακές διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα και κοσμούν μια έτσι κι αλλιώς όμορφη πόλη.

Η πανέμορφη πόλη της Νάουσας κοσμείται πια από τις πιο όμορφες διαβάσεις πεζών. Η συνεργασία του Δήμου της πόλης με την ομάδα LOBArt και τους καλλιτέχνες Κωστή Αντιφάκο (Έντι) και Αλέξανδρο Τσάκωνα είχε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



Οι πρώτες διαβάσεις 3D διαβάσεις βρίσκονται έξω από τα λύκεια της Νάουσας ενώ σύμφωνα με τον δήμο σύντομα θα αυξηθούν και θα δημιουργηθούν μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, τον χώρο Θυσίας αλλά και άλλα κεντρικά σημεία της Νάουσας.



Σκοπός των εντυπωσιακών αυτών προσθηκών στο οδικό δίκτυο είναι να κάνουν πιο εύκολα ορατές στους οδηγούς τις διαβάσεις και να τους «εξαναγκάζει» να μειώνουν ταχύτητα. Μία από τις πρώτες χώρες που δημιούργησε τις εντυπωσιακές διαβάσεις ήταν η Ισλανδία στην πόλη Ísafjörður.


 

  • Μ

    Εκ πρωτης οψεως κ σκεψεως ειναι πολυ πρωτοτυπη ιδεα κ πιθανον πολυ χρησιμη. Ειναι ομως νομιμο αυτο; Προβλεπεται στον κοκ, μηπως απαγορευεται απο αλλη νομοθεσια ;; Δηλ. αν καποιος που τις βλεπει για πρωτη φορα φοβηθει, φρεναρει αποτομα & τραυματισει η τραυματιστει ο ιδιος, ακομη κ αν χτυπησει το αυτ/το του (δε σκεφτομαι το χειροτερο σεναριο οπως βλεπετε) τι γινεται μετα ;;;