Τσίτα τα γκάζια στην Αρτα

1544 Επισκέψεις στο άρθρο

Pasta party και τρέξιμο στην Αρτα, στον τρίτο Δρόμο του Γεφυριού με πάνω από 2500 συμμετοχές θα κάνουν τσίτα τα γκάζια αυτό το Σαββατοκύριακο.

 
Όλα έτοιμα είναι για τον 3ο Ημιμαραθώνιο «Δρόμο του Γιοφυριού», που διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Δήμος Αρταίων. Η συμμετοχή ξεπερνά τις 2500, ενώ η συμμετοχή πολύ γνωστών ονομάτων του δρομικού κινήματος, όπως της Ολυμπιονίκη Αθανασίας Τσουμελέκα, δείχνουν ότι χρόνο με το χρόνο ο «Δρόμος του Γιοφυριού» κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές.

Κατά τη διάρκεια σημερινών δηλώσεων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα για την Αρτα: 
«Σιγά –σιγά μεγαλώνουμε τον αγώνα και φέτος είμαστε καλύτερα από πέρυσι, με αυξημένες συμμετοχές. Ο αγώνας προβάλλει στην Αρτα και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για να αναδεικνύει τα μνημεία της Αρτας.
Παράλληλα, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα από τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα διατεθούν στο Σύλλογο «Αγκαλιά». Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν και κυρίως τους εθελοντές , που είναι σχεδόν 200 φέτος. Επίσης, να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χαρακλιά και όλους όσους συμβάλλουν στη διεξαγωγή του αγώνα. Είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να δώσουμε στην πόλη κάτι διαφορετικό» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Ο οργανωτικός υπεύθυνος του αγώνας Χρήστος Ζαρκάδας, εκ μέρους των εθελοντών, αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα του αγώνα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν εθελοντικά στην διοργάνωση.

Θα υπάρχουν οι εξής τύποι αγώνων:
Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου 21,1 χλμ και σκυτάλη ημιμαραθωνίου
Αγώνας Δρόμου 5 χλμ
Περιπατητικός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ
Αγώνας «Μαμά –Καρότσι» (για πρώτη φορά)
Σχολικοί αγώνες Δρόμου 300-600-800 μέτρα.

Η αγωνιστική διαδρομή ξεκινά και πάλι από το Κάστρο και περνά από τα σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως βέβαια το Ιστορικό Γιοφύρι, την Παρηγορήτρια, την Αγία Θεοδώρα κ.α., για να τερματίσει στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν ως εξής:
Στις 9:30 το πρωί από το Κάστρο ο περιπατητικός Αγώνας των 5 χιλιομέτρων και ο αγώνας «Μαμά-Καρότσι»
Στις 10:15 το πρωί από το Κάστρο ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος των 21 χιλιομέτρων και η σκυτάλη του Ημιμαραθωνίου
Στις 10:30 το πρωί από το Κάστρο ο αγώνας τρεξίματος των 5 χιλιομέτρων
Στις 9:30 το πρωί από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου τα 800 μέτρα των σχολικών αγώνων
Στις 9:45 το πρωί από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου τα 600 μέτρα των σχολικών αγώνων
Στις 10:00 το πρωί από την πλατεία του Αγίου Δημητρίου τα 300 μέτρα των σχολικών αγώνων

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας στο γραφείο των εθελοντών αιμοδοτών στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου, την Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι ως 5 το απόγευμα.

Το κόστος εγγραφής είναι 5 ευρώ για τον Ημιμαραθώνιο και τη σκυτάλη και 3 ευρώ για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, με τα έσοδα από αυτόν τον αγώνα να διατίθενται στο Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Νομού Αρτας «Αγκαλιά», για την λειτουργία του νέου Κέντρου Διημέρευσης Παιδιών με Αναπηρία στην περιοχή.

Η συμμετοχή στους υπόλοιπους αγώνες δρόμου είναι δωρεάν.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέξανδρος Γεωργοδήμος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και το Δήμο Αρταίων για τη στήριξη στο έργο του νεοσύστατου Συλλόγου και στην προσπάθεια δημιουργίας Κέντρου Διημέρευσης για άτομα με αναπηρίες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι και φέτος το βράδυ της παραμονής του αγώνα, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 18:00 στην αίθουσα του Συλλόγου «Μακρυγιάννης», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης παλιών και νέων αθλητών που με τις επιδόσεις τους έκαναν περήφανη την Άρτα, καθώς και pasta party.