Πάμε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστηκε από 9230 αναγνώστες

10 extra λόγοι για να πάμε στην πανέμορφη συμπρωτεύουσα και να περάσουμε υπέροχα, διασκεδάζοντας στα στέκια της συμπρωτεύουσας, δοκιμάζοντας μοναδικές γεύσεις στα φιλόξενα εστιατόρια της και απολαμβάνοντας ξεχωριστή διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.

«Χατζής»: Η κλασική αξία στο γλυκό
Ένα μαγευτικό ταξίδι γλυκών συνταγών που χάνονται στα βαθύ του χρόνου, ξεκινάει κάθε φορά που επισκέπτεστε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της αλυσίδας Χατζή. Τα ξεκίνημα τους χρονολογείται από το 1908, όταν και έκαναν... ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη. Έναν αιώνα αργότερα- το 2008- έγινε η …. επέκταση και στην Αθήνα, με σκοπό να γνωρίσει και το κοινό της πρωτεύουσας τις έξοχες γεύσεις μιας άλλης, γλυκύτερης εποχής. Έτοιμοι λοιπόν για μια απολαυστική γνωριμία με τα πολίτικα σιροπιαστά xανούμ μπουρέκ, μπακλαβά, εκμέκ, κανταΐφι με καϊμάκι, βεζύρ παρμάκ («τα δάχτυλα του βεζίρη»- παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο με ζεστό σιρόπι και γέμιση κρέμα), σεκέρ παρέ (ζύμη από σιμιγδάλι και αμύγδαλα, περιχυμένα με καυτό σιρόπι), που ακολουθούνται από τις υπόλοιπες θαυμάσιες δημιουργίες. Μπακλαβαδάκια και σάμαλι τα συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο. Όλα αυτά μέσα σε ένα χώρο που διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του, σε ένα αυθεντικό περιβάλλον καφέ ζαχαροπλαστείου. www.chatzis.gr

Η «Βερενίκη» φέρνει άλλο αέρα στο Μπιτ Παζάρ
Ένα εστιατόριο – μεζεδοπωλείο με διαφορετική αισθητική έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην πλατεία του Μπιτ Παζάρ. Διακόσμηση που σε βγάζει τελείως από τη φιλοσοφία των υπόλοιπων μαγαζιών στην περιοχή του Μπιτ Παζάρ, αισθητική με πινελιές εναλλακτικές αλλά προσεγμένες, μενού ιδιαίτερο και γευστικό, τιμές που σε κάνουν να πεις «εδώ θα ξαναέρθω». Το εστιατόριο «Βερενίκη» στην πλατεία του Μπιτ Παζάρ έχει ήδη αποκτήσει τους φανατικούς του φίλους, με την φιλική ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει και στην οποία θα νιώσεις άνετα είτε πας για ένα κρασάκι είτε για ένα κανονικό γεύμα. Τόσο οι μεζέδες όσο και οι μερίδες, μαγειρεμένα με μεράκι και επαγγελματισμό από τους σεφ του μαγαζιού, συνοδεύουν ιδανικά το εκλεκτό κρασί ελληνικής παραγωγής και το παλαιωμένο τσίπουρο που θα βρείτε στη «Βερενίκη».

Γεύσεις από… «Ρόδι & Μέλι»
Ρόδι και μέλι, αγάπη, ζεστασιά, φροντίδα, σεβασμός, ποιότητα και μοναδικές γεύσεις στις καλύτερες τιμές θα είναι μόνο λίγα από όσα θα βιώσει ο κάθε επισκέπτης στο εστιατόριο της Νατάσας και του Δημήτρη Νάση. Ένα σύγχρονο ελληνικό εστιατόριο σε ένα από τα πιο γραφικά καλντερίμια της πόλης με τη μουσική στη σωστή ένταση και τραπεζάκια στον έξω χώρο. Η λιτή διακόσμηση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον συνθέτουν το παζλ ενός ιδιαίτερα άνετου και ζεστού χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει ένα απλό δείπνο με φίλους, αλλά και μεγάλα εταιρικά γεύματα, σερβίροντας ξεχωριστά πιάτα σε τιμές πραγματικά προσιτές. Αυτή είναι εξάλλου η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη και Σεφ Δημήτριου Νάση,ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του Νατάσα επιδιώκουν καθημερινά να προσφέρουν αυθεντικές ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις μαγειρεμένες με άριστα υλικά και φροντίδα. Βιολογικά προϊόντα, αγνό παρθένο ελαιόλαδο σε όλα τα πιάτα, επιλεγμένες πρώτες ύλες, τυριά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας σε συνδυασμό με την έμπνευση του Σεφ συνθέτουν ένα μενού πραγματικά ξεχωριστό.

Η νοστιμιά βρήκε τον χώρο της
Γεύσεις από όλο τον κόσμο είναι αυτό που σας προσφέρει το Nostissimo σε έναν υπέροχο χώρο και σε λογικές τιμές. Ιδιαίτερα ορεκτικά, πεντανόστιμα πιάτα, απολαυστικά επιδόρπια με συνοδεία εξαιρετικών κρασιών και φρέσκιας μπύρας ετοιμάζονται κάθε στιγμή της ημέρας. Στο αναπαυτικό Cafe – Bistro μπορείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας παίρνοντας ένα μικρό πρωινό με φρέσκα αρτοποιήματα και ένα ζεστό καφέ ή αρωματικό τσά. Στο Nostissimo τα μοναδικά πιάτα που έχουν επιρροή από την διεθνή κουζίνα με μεσογειακό ταμπεραμέντο, επιμελούνται κάθε μέρα ο Σεφ Κωνσταντίνος Σαρρημαυρογένης – γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή «Master Chef»- και η έμπειρη ομάδα του. Από ιδιαίτερα ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, απολαυστικά ζυμαρικά έως χορτοφαγικά πιάτα και ζουμερό πιπεράτο φιλέτο 230 γραμμαρίων το μενού καλύπτει κάθε απαιτητική, γευστική προτίμηση. www.nostissimo.com

Fresh Entry στα γλυκά: ΝΕΝΤΙΜ
Κομοτηνή ... Έτος 1950 ... Ιδρύεται δειλά-δειλά ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια, όχι με πολυτέλειες, αλλά με πολύ μεράκι για τη ζαχαροπλαστική από τον ΝΕΝΤΙΜ. Έτσι, με φαντασία και μεράκι πρωτοπαρασκευάζει το ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ και γίνεται, μετά από λίγο καιρό γνωστό στο πανελλήνιο! Το σουτζούκ λουκούμ έχει γίνει πλέον το παραδοσιακό γλυκό της Κομοτηνής. Τώρα, το ζαχαροπλαστείο ΝΕΝΤΙΜ κάνει την εμφάνισή του και στη Θεσσαλονίκη με νέο κατάστημα και είναι έτοιμο να συναρπάσει τους λάτρεις των γλυκών με τα παραδοσιακά γλυκά αλλά και τις άλλες υπέροχες γεύσεις του. www.nedim.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή