Αφού διαλέξετε το πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες σας, κατόπιν θα βρείτε την επιλογή για τον υπολογισμό ασφαλίστρων, όπου θα δείτε το κόστος του προγράμματος που επιλέξατε.

Aσφαλίσετε online το αυτοκίνητό σας σε 5 «βήματα»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/9/2016

Ο αριθμός των online ασφαλιστηρίων αυτοκινήτου αυξάνεται διαρκώς, παραμένοντας όμως ακόμα, σε πρωταρχικό στάδιο. Κι αυτό γιατί αρκετοί οδηγοί, ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας, «φοβούνται» τη διαδικτυακή διαδικασία. Πάμε λοιπόν να δούμε τα βασικά «βήματα», μέχρι την… εκτύπωση του συμβολαίου σας.
Βήμα 1ο: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε σε μία από τις ιστοσελίδες που είδαμε και νωρίτερα και να τσεκάρετε τα προγράμματα που διαθέτουν για την online ασφάλιση αυτοκινήτου και τις καλύψεις που αυτά περιλαμβάνουν. Για παράδειγμα η Allianz Direct έχει τα Go, Accelerate και Full Speed, ενώ η Anytime τα Basic, Economic και Value. Έχετε λοιπόν υπόψη, ότι ανάλογα με τις καλύψεις του καθενός, διαμορφώνετε και η τιμή τους.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πάντως, ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν και αρκετές ιστοσελίδες από brokers, όπως το webinsurance.gr και το e-asfaleiasou.gr, όπου μπορείτε να βρείτε έξτρα προσφορές, αλλά και να βρείτε μαζεμένα, τα καλύτερα πακέτα βάσει των αναγκών σας.
Βήμα 2ο: Αφού διαλέξετε το πρόγραμμα που ικανοποιεί τις ανάγκες σας, κατόπιν θα βρείτε την επιλογή για τον υπολογισμό ασφαλίστρων, η οποία και θα σας μεταφέρει σε μία σελίδα για την καταχώρηση των στοιχείων του αυτοκινήτου σας.
Βήμα 3ο: Τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν είναι σχετικά με το αυτοκίνητό σας και εσάς, ως οδηγό του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, θα κληθείτε να γράψετε στοιχεία όπως η μάρκα, το μοντέλο και τα κυβικά του αυτοκινήτου, η ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας, καθώς και η ηλικία του οδηγού και τα έτη που κατέχει το δίπλωμα, αλλά και από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει η ασφάλιση. Για όλα τα κενά που θα συμπληρώσετε πάντως, υπάρχει και πλήρη επεξήγηση, συνήθως στα δεξιά της σελίδας. 
Μετά τη συμπλήρωση αυτών των στοιχείων δε, θα σας εμφανιστεί το κόστος του ασφαλιστηρίου που καλείστε να πληρώσετε με βάσει τα παραπάνω για το εκάστοτε πρόγραμμα της εταιρείας.
Βήμα 4ο: Κατόπιν θα ακολουθήσει η σελίδα της αγοράς (ή πληρωμής), για τη συμπλήρωση πιο προσωπικών σας στοιχείων, όπως το ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνσή σας και το ΑΦΜ σας, αλλά και τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας για την τελική πληρωμή. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι περισσότερες εταιρείες δίνουν και επιπλέον δυνατότητες πληρωμής, όπως μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή paypal, ενώ μπορείτε να πληρώσετε και με δόσεις.
Βήμα 5ο: Αφού βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας είναι σωστά και το ποσό που πληρώνεται, αυτό που είχατε δει εξ αρχής, δεν μένει παρά να ολοκληρώσετε την πληρωμή. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε ή να εκτυπώσετε άμεσα, το νέο ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας, ώστε να το έχετε μαζί σας.

Προσοχή!
 Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα κληθείτε να δηλώσετε ότι διαβάσατε και αποδέχεστε τους Όρους Ασφάλισης ή και κάτι αντίστοιχο. 
Παρότι πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία, καλό θα είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε όντως, τους σχετικούς όρους.