ΠΡΟΣΘΕΤΑ - ΧΗΜΙΚΑ

¶ξιος βοηθός στη συντήρηση του αυτοκινήτου μας

 

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που βοηθά το αυτοκίνητό μας να παραμένει σε καλή κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου είναι ο τακτικός έλεγχος και η συνέπεια μας στα σέρβις. Αν δεν αρκεί αυτό ή αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για το ΙΧ μας, υπάρχουν τα πρόσθετα χημικά που μας βοηθάνε τόσο στο να λύσουμε κάποια μικροπροβλήματα όσο και να βελτιώσουμε την λειτουργία του αυτοκινήτου.


Τα πρόσθετα χημικά χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα για ποιο μέρος του αυτοκινήτου προορίζεται η χρήση τους, ενώ η γκάμα τους είναι τέτοια που βοηθά σε πολλούς τομείς, είτε ως βελτιωτικά, είτε ως λύση, σε προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν.

Πρώτη κατηγορία είναι αυτή του κινητήρα, όπου κανείς συναντά προϊόντα όπως:     

1. Χημικό για εσωτερικό καθαρισμό κινητήρα
Καθαρίζει το σύστημα λίπανσης. Διασπά τη μόλυνση και τα ιζήματα σε μόρια και προστατεύει τη μηχανή κατά τον καθαρισμό με ισχυρά αντιτριβικά λιπαντικά.
2. Χημικό για εσωτερική προστασία με νανομόρια – αντιτριβικό
Το υψηλά αποτελεσματικό- αντιτριβικό στρώμα με νανομόρια, προστατεύει διαρκώς τον κινητήρα από τη φθορά, εγγυάται άμεση λίπανση στην ψυχρή εκκίνηση, ενώ με τα νανομόρια προστατεύονται όλα τα επίπεδα εσωτερικής ροής του κινητήρα και των εξαρτημάτων, όπως για παράδειγμα το σύστημα λίπανσης, τo υδραυλικό τιμόνι, το σύστημα ταχυτήτων και το διαφορικό.
3. Βελτιωτικό λαδιού
Βελτιώνει τη λίπανση μειώνοντας σημαντικά τη φθορά και την τριβή μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων. Μειώνει την κατανάλωση λαδιού και καυσίμου, την θερμοκρασία λειτουργίας και λαδιού, την τριβή καθώς και τον θόρυβο των εξαρτημάτων.
4. Προστασία υδραυλικών ωστηρίων
Εξουδετερώνει τους ενοχλητικούς θορύβους και μειώνει την τριβή και την φθορά, επίσης βελτιώνει τα χαρακτηριστικά της ψυχρής εκκίνησης.
 5. Αντικαπνικό λαδιού
Μειώνει σημαντικά την κάπνα και τον σχηματισμό της από όλους τους βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες & LPG (υγραέριο).
6. Στεγανοποίηση διαρροών λαδιού κινητήρα
Εμποδίζει την διαρροή λαδιών μηχανής, ενώ μειώνει σημαντικά την φθορά και τριβή.
Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή του συστήματος καυσίμου που αναφέρεται τόσο σε πετρελαιοκίνητα όσο και σε βενζινοκίνητα. 
 
Πετρέλαιο
1. Καθαρισμός συστήματος τροφοδοσίας
Εξουδετερώνει την μόλυνση, αφαιρεί τα κατάλοιπα ρητινών και ελευθερώνει τα "μπλοκαρισμένα" μπεκ και τις αντλίες. Εξουδετερώνει τα κατάλοιπα άνθρακα και αιθάλης από όλη την περιοχή του άνω μέρους του κυλίνδρου. Λιπαίνει και προστατεύει το σύστημα ψεκασμού πετρελαίου και την περιοχή του άνω μέρους κυλίνδρου.
2. Αντιπαγωτικό και προστατευτικό
Προστατεύει το πάγωμα του πετρελαίου. Εμποδίζει το σχηματισμό κρυστάλλων παραφίνης που δημιουργούνται εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Βελτιώνει την ικανότητα φιλτραρίσματος αποτρέποντας το φράξιμο του φίλτρου. Βελτιώνει σημαντικά την ψυχρή εκκίνηση και τη ρευστότητα του καυσίμου diesel. Λιπαίνει με άριστο τρόπο όλα τα κινούμενα εξαρτήματα του συστήματος καυσίμου.
3. Αντιβακτηριακό
Απολυμαίνει ολόκληρο το σύστημα καυσίμου diesel εξουδετερώνοντας βακτήρια και μύκητες που δημιουργούνται λόγω της ανάμιξης τουλάχιστον 7% biodiesel στο καύσιμο diesel, επίσης παρεμποδίζει το φράξιμο του φίλτρου καυσίμου.
4. Βελτιωτικό και καθαριστικό
Βελτιώνει την ποιότητα του πετρελαίου και μειώνει τα κατάλοιπα άνθρακα στις βαλβίδες και τον θάλαμο καύσης. Βελτιώνει την καύση μειώνοντας τις τιμές καυσαερίων.

Βενζίνη
1. Καθαριστικό συστήματος τροφοδοσίας και ομογενοποίηση
Απομακρύνει τα υπολείμματα λειτουργίας του συστήματος καυσίμου από το ρεζερβουάρ έως τους θαλάμους καύσης. Αφαιρεί τις βερνικοειδείς επικαθήσεις και τα αδιάλυτα που σχηματίζονται στις δεξαμενές καυσίμου. Ομογενοποιεί το νερό στο καύσιμο υπό μορφή γαλακτώματος- μίγμα κατάλληλο για καύση. Απομακρύνει ρητινώδη και κολλώδη υπολείμματα από τη γραμμή καυσίμου καθώς και υπολείμματα οπτάνθρακα από το άνω τμήμα του κυλίνδρου. Η αποτελεσματική και καθαρή καύση που προσφέρει, μειώνει το ποσοστό εκπομπών καυσαερίων και παρατείνει τη ζωή του κινητήρα.
2. Βελτιωτικό αριθμού οκτανίων
Αυξάνει τον αριθμό οκτανίων του καυσίμου, εξασφαλίζοντας σημαντική βελτίωση της ανταπόκρισης του κινητήρα.
 
Η Τρίτη κατηγορία είναι το σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου.

1. Στεγανωτικό διαρροών
Εμποδίζει την διαρροή από τις αντλίες νερού, έχοντας τους εναλλάκτες θερμότητας και τις βαλβίδες θερμότητας χωρίς να φρακάρει τις  κυψέλες του ψυγείου ή τους μηχανισμούς του καλοριφέρ.
2. Αποπλυστικό
Εξουδετερώνει σε όλο το ψυκτικό σύστημα τις μολύνσεις, τα βλαβερά ιζήματα και τα άλατα. Διαλύει τη λάσπη και καθαρίζει τον εναλλάκτη θερμότητας. Καθαρίζει τις βαλβίδες, τους θερμοστάτες και τις αντλίες. Προστατεύει αποτελεσματικά από την σκουριά και την διάβρωση. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων και συνεισφέρει σημαντικά στην εκπομπή του ζεστού και κρύου αέρα.
3. Συντηρητικό
Εμποδίζει την ηλεκτρόλυση και το φαινόμενο της σπηλαίωσης, βελτιώνει την μετάδοση θερμότητας και διατηρεί σταθερή την τιμή  ΡΗ . Προστατεύει από τη σκουριά, τη διάβρωση και τα υπολείμματα αλάτων. Λιπαίνει τις βαλβίδες, το θερμοστάτη και τις αντλίες νερού.
4. Καθαριστικό λαδιού
Καθαρίζει ολοκληρωτικά το σύστημα ψύξης και αφαιρεί τα κατάλοιπα λαδιού επίσης διαλύει και άλλων ειδών μολύνσεις όπως την "λάσπη" του ψυκτικού υγρού, τα ασβεστώδη υπολείμματα κ.α.
 
Τέταρτη κατηγορία είναι αυτή του κιβωτίου ταχυτήτων

1. Αποπλυστικό αυτόματου κιβωτίου
Αφαιρεί υπολείμματα οξειδωμένου λαδιού και μόλυνση καθαρίζοντας ολοκληρωτικά το σύστημα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.
2. Βελτιωτικό αυτόματου κιβωτίου
Μειώνει τις τριβές, βελτιώνει τη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων, βοηθά στην συντήρηση φλαντζών και τσιμουχών. Επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων.
3. Λιπαντικό εύκολης εναλλαγής ταχυτήτων
Εξασφαλίζει ομαλή και αθόρυβη εναλλαγή ταχυτήτων. Μειώνει σημαντικά φθορά , τριβή & εξασφαλίζει ιδανική λίπανση σε όλες τις θερμοκρασίες.  
4. Στεγανοποίηση διαρροών σασμάν
Σταματάει αποτελεσματικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την διαρροή λαδιού. Διατηρεί τις τσιμούχες και τα ο-ρινγκ εύκαμπτα. Μειώνει σημαντικά  φθορά και τριβή.
 
Στην πέμπτη κατηγορία βρίσκουμε χημικά για το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου. 

1. Προστασία συστήματος διεύθυνσης και διαφορικού
Προστατεύει όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του συστήματος διεύθυνσης  και των διαφορικών ενάντια στη φθορά και την τριβή, ενώ εξασφαλίζει τη ασφαλή και ομαλή λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης και εξουδετερώνει τα ενοχλητικά τριξίματα.
 
Ενώ η έκτη και τελευταία κατηγορία αφορά το σύστημα κλιματισμού.

1. Καθαριστικός αφρός
Ενεργός αφρός που δρα στις επιφάνειες του εξαερωτήρα, για τον επαγγελματικό καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού. Αφαιρεί τη βρωμιά, βακτηρίδια και μύκητες. Με ευχάριστο άρωμα.
2. Καθαριστικό-απολυμαντικό σπρέι A/C καμπίνας
Καθαρίζει αποτελεσματικά το σύστημα κλιματισμού και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.
3. Στεγανοποιητικό διαρροών συστήματος A/C
Εντοπίζει το σημείο διαρροής στο σύστημα A/C και το στεγανοποιεί μόνιμα, χωρίς καμία αντίδραση με το οξυγόνο και την υγρασία.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν είμαστε σίγουροι για οποιονδήποτε λόγο (πχ: τρόπος χρήσης, χρησιμότητα κ.α.) για την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος θα πρέπει, αρχικά να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες που αναφέρονται στην εκάστοτε συσκευασία ή να συμβουλευτούμε τους υπεύθυνους του καταστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός