Βάλε μπαγκαζιέρα και έφυγες!

Διαβάστηκε από 4396 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/4/2017

Υπάρχουν περιπτώσεις που το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου δεν επαρκεί για τα πολλά πράγματα, ειδικά σε περιόδους διακοπών. Έτσι, πολλοί οδηγοί καταφεύγουν στη λύση της μπαγκαζιέρας οροφής ή της σχάρας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνο είναι όλοι και περισσότεροι οι οδηγοί που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση και ψάχνουν μια έξυπνη αγορά.

Επιλέξτε την κατάλληλη μπαγκαζιέρα για τις ανάγκες σας

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές αποθηκευτικές λύσεις, είτε κλειστού τύπου (μπαγκαζιέρες) είτε ανοιχτού (σχάρες). Μία φθηνή και μη επώνυμη μπαγκαζιέρα όχι μόνο θα σας πάρει πολύ χρόνο να την τοποθετήσετε, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη για τους υπόλοιπους ανθρώπους που κινούνται στο δρόμο. Το πρώτο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι είδους αντικείμενα πρόκειται να μεταφέρετε. Ο δεύτερος παράγοντας είναι το βάρος των αντικειμένων. Στα περισσότερα αυτοκίνητα το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που ορίζει ο κατασκευαστής κυμαίνεται στα 75 κιλά. Αν προσθέσουμε και το βάρος της μπαγκαζιέρας, μιλάμε για ωφέλιμο βάρος περίπου 50 κιλά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερφορτώνετε την οροφή του αυτοκινήτου γιατί, εκτός από πιθανή ζημιά που μπορεί να προκληθεί, είναι και πολύ επικίνδυνο για την ασφάλειά σας. Τέλος, υπάρχουν μπαγκαζιέρες που ανοίγουν από τη μια πλευρά, άλλες που ανοίγουν και από τις δύο, ενώ υπάρχουν κι αυτές που ανοίγουν προς τα επάνω. Ετσι, πρέπει να λάβετε υπόψη σας το μέρος στο οποίο συνήθως φορτώνετε το αυτοκίνητο ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά τη φόρτωση.

Κάνε τη σωστή τοποθέτηση

Οι σύγχρονες μπαγκαζιέρες δεν απαιτούν τρύπημα για να τοποθετηθούν μιας και διαθέτουν οδηγούς. Το μόνο που απαιτείται στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η μετακίνηση των βάσεων ώστε να προσαρμοστούν στις ειδικές υποδοχές-εγκοπές και να ασφαλιστούν με το χέρι.
 • Η μπαγκαζιέρα πρέπει να βρίσκεται σωστά πάνω στις βάσεις της, ώστε το βάρος να είναι σωστά κατανεμημένο στην οροφή του αυτοκινήτου
 • Το πορτμπαγκάζ πρέπει να ανοίγει τελείως
 • Η μπαγκαζιέρα πρέπει να είναι παράλληλη προς το δρόμο ώστε να μην ασκείται πίεση προς τα πάνω στις υψηλές ταχύτητες
 • Η μπαγκαζιέρα δεν πρέπει να εξέχει στα πλάγια του αυτοκινήτου ώστε να εξασφαλιστεί αεροδυναμική αντίσταση
 • Οι αποστάσεις μεταξύ των βάσεων πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 70 και 90 mm ανάλογα με το αυτοκίνητο και την μπαγκαζιέρα
 • Η μπαγκαζιέρα δεν πρέπει να τοποθετείται ούτε ανάποδα αλλά ούτε διαγώνια
Προσοχή όταν φορτώνετε

Η φόρτωση της μπαγκαζιέρας πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε, εκτός από την καλύτερη εκμετάλλευση χώρου, να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τη δική σας αλλά και των υπόλοιπων οδηγών, καθώς και των πεζών.
 • Τα αντικείμενα πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένα
 • Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε ιμάντες ή το γνωστό χταπόδι
 • Το κλείσιμο της μπαγκαζιέρας πρέπει να γίνεται χωρίς δυσκολία
 • Αν έχετε κάποιο βαρύ αντικείμενο, τοποθετήστε το στο κέντρο
Οι περισσότεροι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι οι μπαγκαζιέρες προσφέρουν 100% προστασία από βροχή. ΠαρΆ όλα αυτά, αν γνωρίζετε ότι θα συναντήσετε βροχή στο δρόμο, καλό είναι να πάρετε έξτρα μέτρα.
Τοποθετήστε τα βαρύτερα φορτία στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Μην υπερβείτε σε καμία περίπτωση το όριο που ορίζει ο κατασκευαστής και μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το βάρος της μπαγκαζιέρας.
Πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει το καπάκι και, σε περίπτωση που έχετε σχάρα, ελέγξτε ότι τα πράγματα είναι σωστά φορτωμένα και δεμένα. Σε μακρινά ταξίδια καλό είναι να σταματάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ελέγχετε. Φυσικά, μην ξεχνάτε να προσαρμόζετε την ταχύτητά σας ανάλογα και, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, αφαιρέστε την μπαγκαζιέρα από το αυτοκίνητο για να εξοικονομήσετε πολύτιμο καύσιμο.
Συντήρηση και αποθήκευση δίνουν… ζωή

Ακολουθήστε τις υποδείξεις του κατασκευαστή για το πλύσιμο. Αποφύγετε τοξικά ή αμφιβόλου προελεύσεως καθαριστικά γιατί μπορεί να καταστρέψουν το χρώμα. Αν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσετε την μπαγκαζιέρα μετά από καιρό, καλό είναι να λιπάνετε τις κλειδαριές με σπρέι σιλικόνης ή κάποιο άλλο λιπαντικό. Η μπαγκαζιέρα μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε, αρκεί να μην είναι εκτεθειμένη στις ακτίνες του ήλιου και σε υγρασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ

 • Τρέιλερ με αντοχή στη σκουριά

  Ψάχνετε τρέιλερ ή μπαγκαζιέρες; Η λύση υπάρχει και ακούει στο όνομα «Σάββας ΕΠΕ». Μετά από 40 χρόνια, διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για να προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ποιοτικά προϊόντας, με βάση τις ανάγκες τους καθενός. Όλα τα τρέιλερ είναι γαλβανισμένα-εν θερμώ για αντοχή στη σκουριά.
  Περισσότερα
 • Χειροποίητα καλύμματα για το αυτοκίνητο!

  Η εταιρεία AUTO COVER ιδρύθηκε και λειτουργεί στον ίδιο χώρο από το 1978. Εδρεύει στο κέντρο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην περιοχή “Ευζώνων” στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 6 . Κατασκευάζονται χειροποίητα καλύμματα κατά παραγγελία για όλους τους τύπους και τα μοντέλα αυτοκινήτων. Σχεδιάζονται, κόβονται και ράβονται από έμπειρους τεχνικούς και ράφτες.
  Περισσότερα
 • Δέρμα παντός τύπου!

  Στην εταιρεία «Καμπούρης Γιάννης» θα βρείτε ό,τι ακριβώς ψάχνετε για δερμάτινες ταπετσαρίες. Κουκούλες cabrio, δερμάτινες ταπετσαρίες αυτοκινήτου, υφασμάτινες ταπετσαρίες αυτοκινήτου, δερμάτινες σέλες μοτοσυκλετών, ταπετσαρίες σκαφών.
  Τηλ. 2310546395
  Περισσότερα
 • Τα κορυφαία τρέιλερ της αγοράς

  Η Stefanidis Trailers,  διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από προϊόντα με την «υπογραφή» των Neptun και Tema.Η νούμερο ένα επιλογή για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, που θέλουν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ξεχωρίζουν για την ασφάλεια, τη στιβαρότητα, την ευκολία και την ανθεκτικότητά τους. Περισσότερα