Διαφορές των BEEV με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

18528 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει πλέον δυναμικά στη ζωή μας και η προσφορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξάνεται σε συνάρτηση με τη ζήτηση από τους καταναλωτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται πλέον για πιο οικονομική και οικολογική μετακίνηση.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τετράτροχα κλειστά ηλεκτρικά οχήματα, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που έχουν έναντι των αντίστοιχων δίκυκλων και τρίκυκλων.

Δεν είναι όμως όλα τα τετράτροχα ηλεκτρικά οχήματα το ίδιο. Υπάρχουν στην αγορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από τις γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Tesla, VW, BMW, Nissan κλπ. και τα ηλεκτρικά τετράκυκλα ή αλλιώς ηλεκτρικά τετράτροχα μικροαυτοκίνητα πόλης, τα οποία έχουν σοβαρά πλεονεκτήματα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην κίνηση μέσα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και ελληνικές πόλεις.

Τα τετράκυκλα, με τη σειρά τους, διαχωρίζονται σε ελαφρά και βαρέως τύπου. Τα ελαφρά είναι κατηγορίας L6e, έχουν ανώτατη ταχύτητα 45-50χλμ/ώρα και οδηγούνται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, ενώ τα βαρέως τύπου ανήκουν στην κατηγορία L7e, έχουν ανώτατη ταχύτητα 55-80 χλμ/ώρα και οδηγούνται με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές των ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων πόλης, όπως είναι τα BEEV από την BAUER ENERGY, από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ας δούμε παρακάτω τις σημαντικότερες από αυτές.

1. Κόστος κτήσης και λειτουργίας: Τα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα πόλης είναι πολύ πιο οικονομικά στην αγορά τους από οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για κάποιον χρήστη που θέλει ένα όχημα για τις μετακινήσεις του εντός της πόλης και των περιχώρων της, η αγορά ενός διθέσιου μοντέλου ιδιωτικής χρήσης, όπως τα BEEV-2 και BEEV-3, ή ενός οχήματος επαγγελματικής χρήσης όπως το BEEV-4, είναι η έξυπνη επιλογή, αν υπολογίσει κανείς τα οικονομικά οφέλη. Κόστος μετακίνησης μόλις 0.5¤/100χλμ., μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για τα ιδιωτικής χρήσης μοντέλα, ελάχιστο service, φόρτιση από την πρίζα του σπιτιού, ασφάλεια κλάσης μοτοποδηλάτου… Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

2. Διαστάσεις και μέγεθος: Οι εξωτερικές διαστάσεις των ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων πόλης είναι επίσης κατά πολύ μικρότερες από αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικά για εύκολη μετακίνηση και στάθμευση μέσα στην πόλη. Με μήκος μόλις 2.35μ, τα BEEV-2 / BEEV-3 εκμεταλλεύονται και τους πιο μικρούς χώρους στάθμευσης, πράγμα αδύνατον για ένα αυτοκίνητο, ειδικά στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

Εδώ κάποιος θα πει: «Ωραία όλα αυτά, αλλά από εξοπλισμό πώς τα πάνε; Είναι άνετα; Είναι ασφαλή;». Εύλογες οι ερωτήσεις και θα τις απαντήσουμε παρακάτω.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, όλα τα μοντέλα BEEV, ακόμη και αυτά στην βασική έκδοση με μπαταρίες οξέων μολύβδου, συμπεριλαμβάνουν:

· Ηλεκτρικά παράθυρα

· Αυτόματο κλιματισμό

· Κεντρικό κλείδωμα

· Κάμερα οπισθοπορείας

· Τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση

· Ηλιοροφή (ανοιγόμενη στο BEEV-4)

· Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων

· Ανεμοθραύστες παραθύρων

· Ζάντες αλουμινίου

· Φώτα ημέρας LED

· Σκίαστρα οδηγού - συνοδηγού

· Καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος

· Καθίσματα τύπου δέρματος ρυθμιζόμενα

· Φώτα εμπρός - πίσω LED

· Δισκόφρενα εμπρός - πίσω με ενίσχυση κενού και CBS

· Android οθόνη 7" multimedia με GPS, Bluetooth, radio, video player κλπ.

Ο χώρος του σαλονιού είναι πραγματικά άνετος και ακόμη και άτομα με ύψος 1.80μ+ θα νοιώσουν ότι κάθονται μέσα σε ένα «μεγάλο» αυτοκίνητο. Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετός για τα καθημερινά σας ψώνια, για την βόλτα σας στην παραλία ή για την εβδομαδιαία επίσκεψή σας στο supermarket, ενώ και για την ασφάλεια μπορείτε να μείνετε ήσυχοι, καθώς ο σκελετός τους είναι εξολοκλήρου ατσάλινος.

Τα BEEV, φυσικά, είναι εγκεκριμένα για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες δοκιμές ασφάλειας και ποιότητας.

Επιπρόσθετα, στα οχήματα BEEV και πριν αυτά παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, γίνεται πλήρης έλεγχος πολλαπλών σημείων από εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και να τεθεί σε ισχύ η εργοστασιακή εγγύηση.

Το τελικό ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι: «Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή ηλεκτρικό μικροαυτοκίνητο πόλης;». Θα απαντήσουμε με βάση την λογική και με γνώμονα το συμφέρον των υποψήφιων αγοραστών των εν λόγω οχημάτων.

Εάν χρειάζεστε ένα μεταφορικό μέσο για 4 ή 5 άτομα, για μεγάλα ταξίδια ή εάν χρειάζεται να διανύετε καθημερινά αποστάσεις άνω των 150-200χλμ., θα σας προτείναμε να προβείτε στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Εάν όμως χρειάζεστε ένα όχημα για κίνηση μέσα και γύρω από την πόλη, για να πάτε στη δουλειά σας, για να κάνετε τα ψώνια σας, για να μεταφέρετε το παιδί σας στις διάφορες δραστηριότητές του και θέλετε να τα κάνετε όλα αυτά όσο πιο άνετα, οικονομικά, πρακτικά, εύκολα, οικολογικά και με ασφάλεια γίνεται, τότε η αγορά ενός ηλεκτρικού μικροαυτοκινήτου πόλης BEEV φαντάζει πλέον μονόδρομος.

Ελπίζουμε να λύσαμε κάποιες από τις πιθανές απορίες των αναγνωστών μας. Για οτιδήποτε επιπλέον θα θέλατε να μάθετε, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. BAUER ENERGY, Λεωφ. Μαραθώνος 107, 15351, Παλλήνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9010240, email: [email protected], web: www.beev.online.