Αγορά παιδικού καθίσματος: Τι κάνεις και τι όχι

Αγορά παιδικού καθίσματος: Τι κάνεις και τι όχι

6253 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι αριθμοί λένε πως τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών. Έτσι λοιπόν η επιλογή του δεν πρέπει να γίνει αψήφιστα. Δες λοιπόν πως θα το επιλέξεις.

Grammes Restaurant Cafe
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Ηλικία & ύψος

Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες το παιδί πρέπει να κάθεται σε ειδικό κάθισμα μέχρι την ηλικία των 12 και ύψος 1,35 μ. Όσα είναι πιο μεγάλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ζώνη. Το ιδανικό κάθισμα για το μωρό σου θα πρέπει να πληροί τα standards της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μην αγοράσεις μεταχειρισμένο παιδικό κάθισμα

Η ασφάλεια του παιδιού σου πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα, οπότε γιατί να ρισκάρεις να αγοράσεις ένα κάθισμα που δεν γνωρίζεις το «παρελθόν» του; Θυμήσου ότι μιλάμε για ένα εξειδικευμένο εξάρτημα, το οποίο θέλεις να λειτουργήσει άψογα την στιγμή μίας σύγκρουσης.

Χρησιμοποίηση ένα κατάλληλο μοντέλο ανάλογα το βάρος και το
μέγεθος του παιδιού σου


Έλεγξε τις διαστάσεις του παιδιού σου προτού  αγοράσεις παιδικό κάθισμα. Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί γονείς αγοράζουν κάτι που δεν είναι ιδανικό για την ηλικία του παιδιού τους. Μην πάρεις κατευθείαν από το ράφι χωρίς να ρωτήσεις. Μπορεί να φαίνεται κατάλληλο, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι.

Βάλε ISOFIX

Η παιδική ασφάλεια στο αυτοκίνητο έχει χαράξει μία μεγάλη πορεία εξέλιξης μέχρι σήμερα. Πλέον υπάρχουν παιδικά καθίσματα, που πραγματικά «λύνουν» τα χέρια στους γονείς. Αυτά τα καθίσματα είναι τα λεγόμενα ISOFIX.  Το σύστημα αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το  καθισματάκι χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη ζώνη ασφαλείας, γεγονός που το καθιστά πιο γρήγορο και εύκολο στην χρήση και στην τοποθέτηση.

Διάβασε τις οδηγίες χρήσης

Το παιδικό κάθισμα μπορεί να σώσει τη ζωή του παιδιού σου,  αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Βεβαιώσου ότι το έχεις εγκαταστήσει σωστά, όπως ακριβώς ορίζει ο κατασκευαστής.
 

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  •  The Baby Land

    The Baby Land

    Η «The Baby Land», αποτελεί μία επιχείρηση που με αγάπη και μεράκι φροντίζει να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.
     2102474111 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • HAPPY CHOICE

    HAPPY CHOICE

    Η Silver Cross είναι η πρώτη εταιρεία που εφηύρε το πρώτο καροτσάκι το 1877, με το όνομά της να έχει συνδεθεί με τη Βασιλική οικογένεια του Ην. Βασιλείου.

     2103230419 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ