Δώσε «ανάσες» στον κινητήρα και κέρδισε σε ισχύ!

Διαβάστηκε από 6054 αναγνώστες

Δες τώρα πως μπορείς να βελτιώσεις την εισαγωγή αέρα εγκαθιστώντας κάποιο φίλτρο και την εξαγωγή με αλλαγή εξάτμισης, αυξάνοντας τις επιδόσεις σου!

 
Με την κατάλληλη εισαγωγή αέρα ο κινητήρας «αναπνέει» καλύτερα και οι επιδόσεις του αυξάνονται!

Ακούς για διάφορα φίλτρα και προσπαθείς να καταλάβεις τις διαφορές τους; Διάβασε παρακάτω τα βασικά για την κάθε κατηγορία.

1) Ελεύθερο φίλτρο στο φιλτροκούτι

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, πρόκειται για την ευκολότερη και πιο προσιτή λύση. Αυτό, γιατί δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση στο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα για να τοποθετήσουμε αυτού του είδους το φίλτρο, διότι, απλά, αντικαθιστά το εργοστασιακό παίρνοντας τη θέση του.

Το θετικό στην επιλογή αυτού του φίλτρου είναι ότι, το εργοστασιακό «φιλτροκούτι» παραμένει, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τον αέρα, βελτιώνοντας κατά ένα μεγάλο βαθμό τη ροπή.

2) Φιλτροχοάνη

Η φιλτροχοάνη είναι ένα βήμα που προτιμούν οι περισσότεροι, διότι έχει την ιδιότητα να τραβάει με δύναμη τον αέρα και όχι απλά να τον φιλτράρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή έντονου μπάσου ήχου, που ενθουσιάζει τους ακουστικούς τύπους.

Θα πρέπει να προσέξουμε κατά την τοποθέτησή της να βρίσκεται σε σημείο τέτοιο, ώστε ο αέρας που εισέρχεται σε αυτήν να είναι όσο πιο κρύος γίνεται. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν βρούμε κάποιον τρόπο να την απομακρύνουμε όσο μπορούμε από τον κινητήρα.

3) Φίλτρο «σκούπα»

Το φίλτρο αυτό έχει πάρει το όνομά του από το σχήμα του, το οποίο βοηθά τον αέρα να αναπτύξει ταχύτητα, ώστε να εισέρχεται στο χώρο καύσης με μεγαλύτερη πίεση. Η εντύπωση πολλών ότι, η σκούπα έχει καλύτερη απόδοση από μία απλή φιλτροχοάνη είναι λάθος, μιας και στο εσωτερικό της μέρος διαθέτει και αυτή φιλτροχοάνη.

4) Φίλτρο «βαρελάκι»

Το σχήμα του φίλτρου, όπως προδίδει και το όνομά του, είναι κυλινδροειδές και συνήθως κατασκευάζεται από ανθεκτικό υλικό. Επίσης το υλικό αυτό πολλές φορές δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας και αυτό βοηθάει στο να μην επηρεάζεται ο εισερχόμενος αέρας μέσα στο «βαρελάκι» από την υψηλή θερμοκρασία του κινητήρα. Η τιμή του είναι υψηλότερη από όλα τα προηγούμενα, λόγω του καλού συστήματος εισαγωγής του και της καλής ποιότητας κατασκευής του.

Η "σωστή" εξαγωγή αυξάνει την ισχύ και τη ροπή

Η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία τοποθετεί το σύστημα της εξάτμισης σε κάθε μοντέλο της, σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές και σε συνάρτηση με την οικονομία και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση.

Όμως, γι αυτούς που αναζητούν κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητό τους, υπάρχουν διάφορες βελτιωτικές επιλογές στην αγορά, που θα καλύψουν κάθε τους απαίτηση.

Έτσι, τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ότι, αυξάνουν την ισχύ και τη ροπή, προσφέρουν έναν πιο «σπορ» ήχο στον κινητήρα και βελτιώνουν την εμφάνιση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τη μία ή τις περισσότερες απολήξεις. Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε έτοιμα βελτιωτικά συστήματα εξαγωγής ή χειροποίητα, τα οποία θα μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω.

Κάθε τμήμα της εξάτμισης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο!

- Πολλαπλή εξαγωγής

Η πολλαπλή είναι αυτή που εφάπτεται στην εξαγωγή του κινητήρα και διαθέτει τόσους αυλούς, όσοι είναι και οι κύλινδροι του μοτέρ. Μία βελτιωμένη έχει μεγαλύτερη διάμετρο και μέγεθος, αλλά και καλύτερη σχεδίαση για τη βελτίωση της ροής των καυσαερίων.

- Καταλύτης

Ο καταλύτης αποτελείται στο εσωτερικό του από κεραμικά υποστρώματα. Ένας βελτιωτικός καταλύτης διαθέτει μεταλλικό υπόστρωμα στο εσωτερικό του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από λεπτά μεταλλικά φύλλα. Τα μεταλλικά τοιχώματα επιτρέπουν στο υπόστρωμα να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια, σε σύγκριση με ένα συμβατικό καταλύτη.

- Μεσαίο «καζανάκι»

Το μεσαίο «καζανάκι» βρίσκεται μετά τον καταλύτη και ο βασικός του ρόλος είναι να ρυθμίζει τη ροή των καυσαερίων. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε ένα το οποίο να βελτιώσει την απόδοση, προσφέροντάς μας επιπλέον δύναμη στις υψηλές στροφές λειτουργίας.

- Τελικό «καζανάκι»

Το εργοστασιακό τελικό «καζανάκι» είναι «φιμωμένο» από τον κατασκευαστή, ώστε να περιορίζει σημαντικά τα επίπεδα θορύβου. Εμείς μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα νέο από ένα κατάστημα με βελτιωτικές εξατμίσεις, το οποίο θα προσφέρει μία σπορτίφ αίσθηση στο αυτοκίνητό μας, λόγω του ελαφρώς αυξημένου θορύβου (μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας).

 

TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 • Τα πάντα για τα εξαρτήματα μετάδοσης

  Η εταιρεία Γκατζελάκης, ασχολείται με την κατασκευή εξαρτημάτων μετάδοσης και με την υποστήριξη αυτών για αυτοκίνητα. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει είναι, μεταξύ άλλων: Μπλοκέ διαφορικά τύπου Τόρσεν. Ημιαξόνια βελτιωμένα για μεγάλες απαιτήσεις. 
   2467042690 Περισσότερα
 • Εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες του κινητήρα σας!

  Η ΚΒ δραστηριοποιεται στο χώρο του προγραμματισμού των εγκεφάλων των μηχανών εσωτερικής καύσης, ώστε να αξιοποιόυνται στο μέγιστο οι δυνατότητες του κινητήρα του αυτοκινήτου. Πάντα με τα εργοστασιακά πλαίσια ασφάλειας, αξιοπιστίας και σωστής λειτουργίας.  6986008035 - 6942205050 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
   2106635755 Περισσότερα
 • Κορυφαίες λάμπες Led Αυτοκινήτου

  Η εταιρεία HELECO δίνει άμεσες και αξιόπιστες λύσεις στον τομέα του φωτισμού για το αυτοκίνητο, στοχεύοντας στην Ασφάλεια, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Μεγάλη γκάμα προϊόντων, ανταγωνιστικές τιμές.
   2130387078 Περισσότερα
 • Ποιοτική αναβάθμιση αυτοκινήτων!

  Αριστα καταρτισμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο από την BIGAS Ιταλίας! Το 35% το προσωπικού είναι απόφοιτοι ανώτατων Πολυτεχνικών σχολών. Πολυετής εμπειρία στην ρύθμιση των κινητήρων. Λογικές τιμές, με δημιουργία προσφορών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.  2103410108 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός