Αν εξαντλείς το ντεπόζιτο, θα ...κλαις τον κινητήρα σου!

Αν εξαντλείς το ντεπόζιτο, θα ...κλαις τον κινητήρα σου!

26807 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι σπάνιο κάποιοι να οδηγούν το αυτοκίνητο τους με το λαμπάκι για τα καύσιμα αναμένο. Αυτό μπορεί να κάνει κακό στον κινητήρα του αυτοκινήτου σου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »

-Έχεις 30-40 χλμ. αφότου ανάψει λαμπάκι
-Η οδική βοήθεια σε καλύπτει, αν μείνεις
-Εναλλακτικά "μπιτόνι στο χέρι" & κοντινό πρατήριο
- Αν έχεις diesel θα χρειαστεί εξαέρωση
Έχεις ξε-μείνει ποτέ; Τι από τα παραπάνω έκανες;

Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν αυτονομία περίπου 30-40 χλμ., άρα αν ανάψει το λαμπάκι θα πρέπει να υπολογίσεις πως έχεις περίπου 5-6 λτ. καυσίμου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να οδηγήσεις όσο το δυνατόν πιο οικονομικό μέχρι να συνατήσεις το πιο κοντινό βενζινάδικο. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που δεν θα τα καταφέρεις και θα μείνεις. 

Πάρε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Αρχικά θα πρέπει να εξασφαλίσεις την δική σου ασφάλεια, αλλά και των υπολοίπων. Όταν λοιπόν αρχίσουν οι μικροδιακοπές στον κινητήρα θα πρέπει να κάνεις σταδιακά δεξιά και να φροντίσεις να βρεις το ασφαλέστερο δυνατό σημείο για να σταματήσεις. Αφού βγεις από το αυτοκίνητο θα πρέπει να φορέσεις το ανακλαστικό γιλέκο και βάλεις το προειδοποιητικό τρίγωνο αρκετά μέτρα πριν το αυτοκίνητο. Αν είναι βράδυ καλό είναι να ανάψεις και τα αλάρμ έχοντας πάντα στο νου μη μείενεις και από μπαταρία!

Πρώτη λύση, η οδική βοήθεια!

Αν έχεις προνοήσει και στην ασφάλεια σου έχεις βάλει και οδική βοήθεια, η οποία να καλύπτει μία τέτοια ανάγκη, τότε θα λύσεις το πρόβλημα σου με το ποιο εύκολο τρόπο. Η οδική βοήθεια θα φέρει λίγο καύσιμο, σε δικιά σου πάντα χρέωση ή θα ρυμουλκήσει το αυτοκίνητο σου σε μέρος, που θα του υποδείξεις εσύ, το πιο προφανές ένα  βενζινάδικο.

Δεύτερη λύση, αναζήτηση πρατηρίου με το μπιτόνι στο χέρι!

Αν τελικά δεν προνόησες και δεν έχεις οδική βοήθεια ή από κάποιον γνωστό, τότε θα πρέπει να βρει μόνος σου ένα πρατήριο καυσίμων. Με ένα μπιτόνι (πάντα πρέπει να έχεις ένα άδειο στο πορτ μπαγκάζ για τέτοιτες περιπτώσεις) θα περπατήσεις μέχρι να βρεις κάποο βενζινάδικο.  5 λίτρα καυσίμου αρκούν για να πάρει μπροστά το αυτοκίνητο. Όταν θα βάλεις το καύσιμο στο ρεζερβουάρ θα χρειαστείς ένα χωνί, ωστόσο αν δεν έχεις, ενα αυτοσχέδιο χωνί από χαρτόνι θα μπορούσε να βοηθήσει. Καλό είναι να προσέξεις να μην χύνεται καύσιμο έξω ειδικά αν είναι βενζίνη. Φυσικά το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλη τη διαδικασία.

Αν έχεις βενζινοκίνητο, η ταλιαπωρία έληξε

Μόλις βάλεις βενζίνη (αν το αυτοκίνητο σου είναι βενζινοκίνητο), μπορεί να μην πάρει αμέσως, ωστόσο αυτό ειναι φυσιολογικό μιας και πρέπει να γεμίσει το κύκλωμα με καύσιμο. Μετά από μερικές μιζιές, το αυτοκίνητο θα πάρει μπροστά και θα το πας στο βενζινάδικο για να βάλεις την απαραίτητη ποσότητα βενζίνης. Μην ξεχάσεις αργότερα να αντικαταστήσεις το φίλτρο βενζίνης, για προληπτικούς λόγους, καθώς πιθανότατα θα έχει μαζέψει κατακάθια από το ρεζερβουάρ.

Συνέχεια του άρθρου >>>