Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν ξεφύγει και τα λεφτά των κατόχων αυτοκινήτου εξανεμίζονται. Πόσα όμως χρήματα φεύγουν από το πορτοφόλι τους;

Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν ξεφύγει και τα λεφτά των κατόχων αυτοκινήτου εξανεμίζονται. Πόσα όμως χρήματα "φεύγουν" από το πορτοφόλι τους;

Έχεις SUV. Ξέρεις πόσο παραπάνω πληρώνεις σήμερα για  τα καύσιμα του;
Έχεις SUV. Ξέρεις πόσο παραπάνω πληρώνεις σήμερα για  τα καύσιμα του;
  • Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου έχουν ξεφύγει και τα λεφτά των κατόχων αυτοκινήτου εξανεμίζονται. Πόσα όμως χρήματα φεύγουν από το πορτοφόλι τους;
  • Έχεις SUV. Ξέρεις πόσο παραπάνω πληρώνεις σήμερα για  τα καύσιμα του;
  • Έχεις SUV. Ξέρεις πόσο παραπάνω πληρώνεις σήμερα για  τα καύσιμα του;

Έχεις SUV. Ξέρεις πόσο παραπάνω πληρώνεις σήμερα για τα καύσιμα του;

6051 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις υπολογίσει πόσα παραπάνω χρήματα δίνεις για καύσιμο (βενζίνη ή diesel) με τις νέες, σχεδόν διπλάσιες τιμές, τιμές σε σχέση με πέρυσι; Εμείς το υπολογίσαμε! Δες παρακάτω πόσα χάνεις από το ετήσιο budget σου, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σου για τις μετακινήσεις σου.

mousakian 102021
PLAKA PARKING

Πόσα παραπάνω λεφτά πληρώνεις για βενζίνη ή diesel με τις νέες τιμές;

-το υπολογίσαμε μετρώνατας 6 οικογενειακά SUV
-κοντά στα 500 ευρώ βγήκε το αποτέλεσμα
-πιο οικονομικά τα υβριδικά 

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων; Πώς θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα;

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα προβληματισμού των τελευταίων μηνών είναι η αύξηση της τιμής των καυσίμων. Η βενζίνη και το πετρέλαιο έχουν ακριβύνει υπερβολικά (και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος επηρεάζει την παγκόσμια αγορά), δημιουργώντας πονοκέφαλο στους κατόχους αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Έτσι λοιπόν, η τιμή του λίτρου έχει πάρει την ανιούσα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην λίστα  των χωρών ανά τον πλανήτη με τα πιο ακριβά καύσιμα. Σε αυτό βέβαια συντελεί και η βαριά φορολογία, χάρη στην οποία η τιμή του λίτρου στην βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ και στο πετρέλαιο κίνησης να αγγίζει τα 2 ευρώ.

Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους, αφού βλέπουν ότι ένα ακόμα μεγάλο μέρος από το εισόδημα τους εξανεμίζεται.

Πως όμως η αύξηση μεταφράζεται σε λεφτά; Ή για να το γράψουμε ακριβέστερα πόσα παραπάνω χρήματα ξοδεύουμε για να κινούμαστε με το αυτοκίνητό μας, είτε αυτό είναι βενζινοκίνητο, είτε πετρελαιοκίνητο;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αυτή την απάντηση δίνουμε σήμερα!

Για να το πετύχουμε χρησιμοποιήσαμε 6 μοντέλα, της κατηγορίας των οικογενειακών SUV.

3 που «καίνε» βενζίνη και 3 που χρησιμοποιούν πετρελαιοκινητήρα. Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο την εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης καυσίμου τους , υπολογίσαμε τα χρήματα που θα δίνονταν ετησίως (μέση τιμής ετήσιας χρήσης τα 15.000 χλμ), με τις τωρινές τιμές ανά λίτρο (Βενζίνη: 2,338 ευρώ, Diesel: 1,914 ευρώ) αλλά και με τις τιμές που ίσχυαν την πρώτη εβδομάδα του περυσινού Ιουνίου (Βενζίνη: 1,612 ευρώ, Diesel: 1,332 ευρώ).
Αναφορικά, τα μοντέλα που χρησιμοποιήσαμε είναι τα εξής:

-Peugeot 3008 1.2 PureTech 130 S&S ACTIVE PLUS, Βενζίνη, 1.199 κ.εκ, 130 PS (μέση κατανάλωση 5,1 lt/100χλμ)  

- Dacia Duster 1.3 150 PS 4x2 PRESTIGE, Diesel, 1.333 κ.εκ, 150 PS (μέση κατανάλωση 6 lt/100χλμ)

- Toyota CHR 1.8 HSD 122 PS e-CVT C-ENTER, Υβριδικό, 1.798 κ.εκ, 122 PS (μέση κατανάλωση 3,8 lt/100χλμ)

-Nissan Qashqai 1,3 DIG-T 140 PS, Mild Hybrid (μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 χλμ)

- Opel Grandland 1.5 D 130 PS DESIGN TECH, Diesel, 1.560 κ.εκ, 130 PS (μέση κατανάλωση 5,2 lt/100χλμ)

-Hyundai Tuscon 1.6 D 136 PS 48V Hybrid 7-DCT PREMIUM, Diesel Mild-Hybird, 1.598 κ.εκ, 136 PS (μέση κατανάλωση 4,4 lt/100χλμ)

Αγγίζει ή ξεπερνά τα 500 ευρώ η αύξηση

Αρχίκα, υπολογίσαμε τα χρήματα που θα ξοδεύαμε αν χρησιμοποιούσαμε τα τρία βενζινοκίνητα, Peugeot 3008, Toyota CHR και Νissan Qashqai.

Και στη συνέχεια τα πετρελαιοκίνητα Dacia Duster, Opel Grandland και Hyundai Tuscon.



Όπως βλέπουμε στους παραπάνω πίνακες, η αύξηση της τιμής βενζίνης μεταφράζεται χονδρικά σε 500 ευρώ παραπάνω τον χρόνο σε σχέση με αυτά που πληρώναμε τον Ιούνιο του 2021. Το ποσό φυσικά, διαφέρει ανάλογα το είδος κινητήρα και το καύσιμο που χρησιμοποιεί κάθε μοντέλο.