Το 14% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!

Το 14% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!

Έχουν ξε-χάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ πάνω από 750 χιλιάδες οχήματα στην Ελλάδα

1596 Επισκέψεις στο άρθρο

Το 14% των επιβατικών οχημάτων που κυκλοφορούν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Μπελάς για τη τροχαία, σε αρκετές περιπτώσεις και για την ασφάλεια όλων μας «εκεί έξω».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

1,5 εκατομμύριο οχήματα της Ελλάδας δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!

Το ΚΤΕΟ θεσμοθετήθηκε για πρώτη φόρα στη χώρα μας το 1980 και σύμφωνα με νέα ψηφίσματα που πραγματοποιήθηκαν το 2007, εφαρμόστηκε το νομικό πλαίσιο το όποιο υφίσταται σήμερα.

Αυτό υπαγορεύει πως ο πρώτος έλεγχος ΚΤΕΟ προβλέπεται έως τη συμπλήρωση 4 ετών από την ημερομηνία κυκλοφορίας οχήματος ως καινούργιου. Έκτοτε, προβλέπεται κάθε ΙΧ να επανελέγχεται περιοδικά έως κάθε 2 χρόνια.Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Στην τελευταία σχετική καταμέτρηση τα  κυκλοφορούντα επιβατικά αυτοκίνητα της Ελλάδας ανήλθαν σε 5.315.875 και σύμφωνα με τις μετρήσεις περίπου το 14% (750.000 οχήματα) δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ! Ο αριθμός των ανελέγκτων οχημάτων υπολογίζεται  σύμφωνα με την ηλεκτρική διασταύρωση που ψηφίστηκε το 2015 και έχει σκοπό να εντοπίζονται πόσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει τον έλεγχο.

Τα  οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και τελικά εντοπιστούν, θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ ενώ το πρόστιμο της Τροχαίας είναι 400 ευρώ, που βέβαια μειώνεται στα 50, αν το όχημα ελεγχθεί από ΚΤΕΟ εντός 10 ημερών.

Από την άλλη, εκ των 750.000 παραβάσεων που εντοπίζονται κάθε χρόνο από την Τροχαία, μόλις το 3.5% από αυτά αφορά παραβάσεις ΚΤΕΟ. Οι έλεγχοι της τροχαίας δεν είναι αρκετοί για να εντοπίσουν όλα τα ανέλεγκτα οχήματα με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά.

Σύντομα, κάνει πρεμιέρα η ψηφιακή υπηρεσία myAuto που θα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό φάκελο για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας άλλα και της δίδυμης της AuditCar, οι ιδιοκτήτες άλλα και οι αρμόδιες Αρχές θα έχουν πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών που αφορούν το όχημα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ιστορικό ΚΤΕΟ του οχήματος.

Με την ίδρυση της νέας αυτής πλατφόρμας οι Αρχές και τα ΚΤΕΟ θα μπορούν να εντοπίζουν τα ανέλεγκτα οχήματα και να μην αφήσουν περιθώριο για αγνόηση του νομικού πλαισίου.
 

Κοινοποίησέ το »

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΚΤΕΟ

  • AUTOVISION

    AUTOVISION

    Σε κάθε Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου με το σήμα της  Autovision  ελέγχονται σχολαστικά, όλες οι κατηγορίες οχημάτων από ελαφρά οχήματα μεικτού βάρους έως 3,5τονων, δίκυκλα αλλά και βαρέα οχήματα άνω των 3,5τ. Στα ίδια κέντρα διενεργούνται ειδικοί τεχνικοί έλεγχοι όλων των κατηγοριών. Ως γνωστόν η Autovision, εκπροσωπεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά δίκτυο ιδιωτικών ΚΤΕΟ με 52 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
     10600 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ