Φωτιά πάλι στις τιμές των καυσίμων!

6935 Επισκέψεις στο άρθρο

Βενζίνη και ντίζελ ακριβαίνουν, προκαλώντας και πάλι «πονοκέφαλο» στους Έλληνες οδηγούς. Πιο προσιτές οι τιμές των εναλλακτικών καυσίμων.

PERAMAX
PLAKA PARKING
Νέα άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των καυσίμων, ιδιαίτερα η βενζίνη και το diesel, τον Μάιο. Η αγορά του πετρελαίου κινήθηκε σε αυτούς τους ρυθμούς, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, η οποία διαχρονικά αποτελεί έναν από τους σταθερούς προμηθευτές. Μάλιστα η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε ρεκόρ τριετίας, φτάνοντας στα 77 δολάρια το βαρέλι, με τη χώρα μας να δέχεται πιέσεις τιμών βάση των εξελίξεων.

Στα ύψη οι τιμές στην Ελλάδα

Η  χώρα μας κατέχει την 6η θέση μεταξύ 167 χωρών παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων, πολύ ψηλότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είναι λογικό η παγκόσμια άνοδος στην τιμή του πετρελαίου επηρέασε και τις εγχώριες τιμές. Ήδη η βενζίνη και το diesel έχουν πάρει την άνω βόλτα και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η αμόλυβδη φτάνει κατά μέσο όρο τα 1,62 ευρώ και το diesel 1,39 ευρώ ανά λίτρο.
Η τιμή αυτή δεν επηρεάζεται μόνο από τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις της αγοράς. Βλέπετε η υψηλή φορολογία στα καύσιμα απογειώνει την τιμή και εξουθενώνει οικονομικά τους Έλληνες οδηγούς. ¶λλωστε η χώρα μας βρίσκεται στην θέση των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υψηλότερο ΕΦΚ.

Lpg και Cng τα αντίμετρα (οι λύσεις εξοικονόμησης)!

Μεγάλη διέξοδος για τους Έλληνες οδηγούς φαντάζουν τα εναλλακτικά καύσιμα. Αν και σημείωσαν και αυτά μία μικρή άνοδο, το Lpg και το Cng παραμένουν πιο προσιτά οικονομικά από την βενζίνη και το diesel, ενώ παράλληλα είναι πιο ευεργετικά για το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, πάλι σύμφωνα με το παρατηρητήριο των τιμών καυσίμων, το LPG κοστίζει 0,82 ευρώ και το Cng 0,89 ανά λίτρο. Ιδιαίτερα το LPG είναι κατά 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη και 20% από το diesel. Επιπλέον με τις καταπληκτικές προσφορές  που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην αγορά δίνεται η δυνατότητα αυτό-χρηματοδότησης της εγκατάστασης του ! Η εγκατάσταση δηλαδή κιτ αερίου με δόσεις, οι οποίες υπερκαλύπτονται από το αντίστοιχο μηνιαίο όφελος (από την διαφορά του κόστους κατανάλωσης). Από την άλλη ένα όχημα που κινείται με Cng ωφελείται γύρω στο 67% (!) από ότι αν χρησιμοποιούσε βενζίνη, 59% έναντι του ντίζελ, και 31% έναντι του υγραερίου.

Σε κάθε περίπτωση (Lpg ή Cng εγκατάσταση) ο Expert και η εξειδίκευση του παίζουν βασικό ρόλο, αρχικά συμβουλευτικό, στη συνέχεια πρακτικό (σωστή εγκατάσταση που σημαίνει τεράστια οικονομία και μηδενικά προβλήματα)!




 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)