Η «Πνοή» του κινητήρα είναι κέρδος!

Διαβάστηκε από 2514 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/2/2018

Δείτε τώρα πως μπορούμε να βελτιώσουμε την «αναπνοή» του κινητήρα έτσι ώστε να εκτινάξουμε τις επιδώσεις, αναβαθμίζοντας τα συστήματα εξάτμισης!

 
Ακούς για διάφορα φίλτρα και προσπαθείς να καταλάβεις τις διαφορές τους; Διάβασε παρακάτω τα βασικά για την κάθε κατηγορία.

1) Ελεύθερο φίλτρο στο φιλτροκούτι

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, πρόκειται για την ευκολότερη και πιο προσιτή λύση. Αυτό, γιατί δε χρειάζεται να κάνουμε κάποια παρέμβαση στο σύστημα εισαγωγής του κινητήρα για να τοποθετήσουμε αυτού του είδους το φίλτρο, διότι, απλά, αντικαθιστά το εργοστασιακό παίρνοντας τη θέση του.

Το θετικό στην επιλογή αυτού του φίλτρου είναι ότι, το εργοστασιακό «φιλτροκούτι» παραμένει, λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τον αέρα, βελτιώνοντας κατά ένα μεγάλο βαθμό τη ροπή.

2) Φιλτροχοάνη

Η φιλτροχοάνη είναι ένα βήμα που προτιμούν οι περισσότεροι, διότι έχει την ιδιότητα να τραβάει με δύναμη τον αέρα και όχι απλά να τον φιλτράρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή έντονου μπάσου ήχου, που ενθουσιάζει τους ακουστικούς τύπους.

Θα πρέπει να προσέξουμε κατά την τοποθέτησή της να βρίσκεται σε σημείο τέτοιο, ώστε ο αέρας που εισέρχεται σε αυτήν να είναι όσο πιο κρύος γίνεται. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν βρούμε κάποιον τρόπο να την απομακρύνουμε όσο μπορούμε από τον κινητήρα.

3) Φίλτρο «σκούπα»

Το φίλτρο αυτό έχει πάρει το όνομά του από το σχήμα του, το οποίο βοηθά τον αέρα να αναπτύξει ταχύτητα, ώστε να εισέρχεται στο χώρο καύσης με μεγαλύτερη πίεση. Η εντύπωση πολλών ότι, η σκούπα έχει καλύτερη απόδοση από μία απλή φιλτροχοάνη είναι λάθος, μιας και στο εσωτερικό της μέρος διαθέτει και αυτή φιλτροχοάνη.

4) Φίλτρο «βαρελάκι»

Το σχήμα του φίλτρου, όπως προδίδει και το όνομά του, είναι κυλινδροειδές και συνήθως κατασκευάζεται από ανθεκτικό υλικό. Επίσης το υλικό αυτό πολλές φορές δεν είναι καλός αγωγός της θερμότητας και αυτό βοηθάει στο να μην επηρεάζεται ο εισερχόμενος αέρας μέσα στο «βαρελάκι» από την υψηλή θερμοκρασία του κινητήρα. Η τιμή του είναι υψηλότερη από όλα τα προηγούμενα, λόγω του καλού συστήματος εισαγωγής του και της καλής ποιότητας κατασκευής του.

Ισχύ και ροπή στο «Ζενίθ»! Πολύ εύκολα με το σωστό σύστημα εξάτμισης.

Η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία τοποθετεί το σύστημα της εξάτμισης σε κάθε μοντέλο της, σύμφωνα με κάποιες προδιαγραφές και σε συνάρτηση με την οικονομία και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση.

Όμως, για εκείνους που αναζητούν κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητό τους, υπάρχουν διάφορες βελτιωτικές επιλογές στην αγορά, που θα καλύψουν κάθε τους απαίτηση.

Έτσι, τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι ότι, αυξάνουν την ισχύ και τη ροπή, προσφέρουν έναν πιο «σπορ» ήχο στον κινητήρα και βελτιώνουν την εμφάνιση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τη μία ή τις περισσότερες απολήξεις. Στο εμπόριο, μπορούμε να βρούμε έτοιμα βελτιωτικά συστήματα εξαγωγής ή χειροποίητα, τα οποία θα μας προσφέρουν όλα τα παραπάνω.

ΌΛΑ τα εξαρτήματα τις εξάτμισης μετράνε! Αντικαθιστούμε τον καταλύτη, όπου αλλάζοντας το υλικό κατασκευής επιμηκύνουμε τη «ζωή»  του!

Ο καταλύτης αποτελείται στο εσωτερικό του από κεραμικά υποστρώματα. Ένας βελτιωτικός καταλύτης διαθέτει μεταλλικό υπόστρωμα στο εσωτερικό του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από λεπτά μεταλλικά φύλλα. Τα μεταλλικά τοιχώματα επιτρέπουν στο υπόστρωμα να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια, σε σύγκριση με ένα συμβατικό καταλύτη. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε μεγαλύτερο βίο του καταλύτη και της μηχανής η οποία δεν «πνίγετε» όσο πριν.

Τι είναι και τι ρόλο παίζει η πολλαπλή εξαγωγής. Αλλαγή από stock ισούται με αποδοτικότητα!

Η πολλαπλή είναι αυτή που εφάπτεται στην εξαγωγή του κινητήρα και διαθέτει τόσους αυλούς, όσοι είναι και οι κύλινδροι του μοτέρ. Μία βελτιωμένη έχει μεγαλύτερη διάμετρο και μέγεθος, αλλά και καλύτερη σχεδίαση για τη βελτίωση της ροής των καυσαερίων.

Αλλάξτε τους ρυθμιστές καυσαερίου και ήχου, τα λεγόμενα «καζανάκια» του συστήματος εξάτμισης για την αναβάθμιση της απόδοσης.

- Μεσαίο «καζανάκι»

Το μεσαίο «καζανάκι» βρίσκεται μετά τον καταλύτη και ο βασικός του ρόλος είναι να ρυθμίζει τη ροή των καυσαερίων. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε ένα το οποίο να βελτιώσει την απόδοση, προσφέροντάς μας επιπλέον δύναμη στις υψηλές στροφές λειτουργίας.

- Τελικό «καζανάκι»

Το εργοστασιακό τελικό «καζανάκι» είναι «φιμωμένο» από τον κατασκευαστή, ώστε να περιορίζει σημαντικά τα επίπεδα θορύβου. Εμείς μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα νέο από ένα κατάστημα με βελτιωτικές εξατμίσεις, το οποίο θα προσφέρει μία σπορτίφ αίσθηση στο αυτοκίνητό μας, λόγω του ελαφρώς αυξημένου θορύβου (μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας).
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

 • Κορυφαία αξεσουάρ σε ανταγωνιστικές τιμές

  Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.
   2109241721 Περισσότερα
 • Οι ειδικοί σε BMW & Mini Cooper

  Service, συντήρηση, διαγνωστικός έλεγχος και βελτιώσεις. Πολύχρονη πείρα στο χώρο του αυτοκινήτου. Χρήση των καλύτερων βελτιωτικών προϊόντων της αγοράς. Επαγγελματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
   2104178111 Περισσότερα
 • Τα πάντα για τα εξαρτήματα μετάδοσης

  Η εταιρεία Γκατζελάκης, ασχολείται με την κατασκευή εξαρτημάτων μετάδοσης και με την υποστήριξη αυτών για αυτοκίνητα. Τα εξαρτήματα που κατασκευάζει είναι τα εξής: Μπλοκέ διαφορικά τύπου Τόρσεν. Ημιαξόνια βελτιωμένα για μεγάλες απαιτήσεις. Σετ γραναζιών και αξόνων ασυγχρόνιστων κιβωτίων και σετ γραναζιών και αξόνων συγχρονιζέ κιβωτίων. Κατασκευή κορώνας πηνίου πισινοκίνιτων αυτοκινήτων.
   2467042690 Περισσότερα
 • Εμπειρία στην υγραεριοκίνηση

  Η εταιρεία  «Μπουλέκος Gas»  , εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της υγραεριοκίνησης. Στόχος της οι οι φθηνότερες και καθαρότερες μετακινήσεις.  2102828050 Περισσότερα
 • Για πελάτες με πολλά, διαφορετικά και ειδικά ενδιαφέροντα

  Το ZooKoo.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να προτείνει προϊόντα και να εξυπηρετεί πελάτες σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Το κατάστημα θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του με στόχο να καλύπτει ανάγκες σε καταναλωτές με πολλά και ειδικά ενδιαφέροντα. Προσπαθεί πάντα να εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος!
  Τηλ. 22280 25310
  Περισσότερα
 • Η λύση στην εξάτμιση

  Η εταιρεία Karabelas Exhaust, από το 1978 δραστηριοποιείται στον κλάδο της εξάτμισης  οχημάτων. Ασχολείται εκτός των άλλων με την παραγωγή και πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων εξατμίσεων, για επιβατικά αυτοκίνητα και ειδικές κατασκευές για οποιοδήποτε αυτοκινούμενο ή μη μηχάνημα.
   2710238502 Περισσότερα
 • Ποιοτική αναβάθμιση αυτοκινήτων από την Geartech Engineering!

  Αριστα καταρτισμένο προσωπικό, εκπαιδευμένο από την BIGAS Ιταλίας! Το 35% το προσωπικού είναι απόφοιτοι ανώτατων Πολυτεχνικών σχολών. Πολυετής εμπειρία στην ρύθμιση των κινητήρων. Λογικές τιμές, με δημιουργία προσφορών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη.  2103410108 Περισσότερα
 • Προγραμματίζει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς

  Η επιχείρηση «Microchips Tuning» βρίσκεται στο χώρο της βελτίωσης από το 2003. Εχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να προγραμματίσει σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα της αγοράς. Τα αποτελέσματα και οι ικανοποιημένοι πελάτες είναι η απόδειξη της ποιότητας. Χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για τις αναβαθμίσεις.
   2104838357 Περισσότερα
 • Βελτιωτικά προϊόντα διεθνών οίκων

  Καθρέπτες, μεμβράνες, λεβιέδες ταχυτήτων και οτιδήποτε άλλο χρειαστείς. Αποκλειστική εκπροσώπηση γνωστών βελτιωτικών οίκων του εξωτερικού. Μεγάλη γκάμα προϊόντων, άμεση και ταχύτατη εξυπηρέτηση.
   2373051848 Περισσότερα
 • Κάντε τις αγορές σας μόνο με ένα κλίκ!

  H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.
   2102914326 Περισσότερα
 • Μόνο οι καλύτερες εξατμίσεις

  Η εταιρία Δρακάτος  και Σια ΕΕ, πρωτοπορεί στο τομέα της εξάτμισης σχεδόν 30 χρόνια και διαθέτει μόνο τα καλύτερα. Καταλύτες κεραμικοί και μεταλλικοί, φίλτρα μικροσωματιδίων, εξατμίσεις, κρεμαγιέρες και σπιράλ. Με ανταγωνιστικές τιμές και αυθημερόν παράδοση πανελλαδικά βασιζόμενη στις εξαιρετικές τιμές εκπληρώνει κάθε απαίτηση με εγγυημένο αποτέλεσμα.  2103464883 Περισσότερα
 • Πρωταγωνίστρια στο Tuning

  Εδώ και 35 χρόνια η AVC Weber πρωταγωνιστεί στον χώρο του tuning. Μόνο με επώνυμα ποιοτικά προϊόντα βελτίωσης, υπεύθυνη εξυπηρέτηση και δίκτυο συνεργατών σε όλη τη  χώρα, με σκοπό να βρίσκει ο κάθε ενδιαφερόμενος τα προϊόντα μας στα περισσότερα καταστήματα αξεσουάρ και ειδών βελτίωσης.  
     2109241413 Περισσότερα
 • Ποιοτικές βελτιώσεις - εξειδικευμένο service

  Στο συνεργείο NTTS θα βρεις ότι χρειαστείς στους τομείς των βελτιώσεων αλλά και του εξειδικευμένου service για Nissan & Toyota. Λάδια, μπουζί, φίλτρα και άλλα προϊόντα καθώς και μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων ευθυγράμμιση και τοποθέτηση ελαστικών.
   2106635755 Περισσότερα