Βάλε LPG με χορηγό το αυτοκίνητο σου!

25811 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες να αλλάξεις σε LPG, αλλά σε ζορίζει το κόστος; Κάνε την μετατροπή και μετέτρεψε το κέρδος από την εξοικονόμηση καυσίμου σε δόση!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία
Με τη νέα άνοδο της τιμής των καυσίμων να απειλεί την τσέπη των οδηγών, η σκέψη για μία οικονομική λύση, περνάει όσο καμία άλλη από το μυαλό του Έλληνα οδηγού. Μία αποδεδειγμένα αξιόπιστη και συνάμα αρκετά φτηνή λύση είναι το LPG, το οποίο συνεχίζει να κερδίζει οπαδούς χρόνο με το χρόνο. Το υγραέριο είναι κατά 50% πιο οικονομικό από την βενζίνη και 20% από το diesel με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται σωτήριο για πορτοφόλι και περιβάλλον.
 
Εγκατάσταση «χωρίς» λεφτά


Η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης της εγκατάστασης σημαίνει, ότι το αυτοκίνητο σας μπορεί να γίνει ο χρηματοδότης της εγκατάστασης. Αναλυτικότερα  το κόστος της εγκατάστασης των κιτ αερίου (με βάση καλές προσφορές από TOP Εxperts της αγοράς)  διαιρείται σε μηνιαίες δόσεις καταβολές από 30 ως 80 ευρώ, οι οποίες θα «πληρώνονται» από το όφελος της διαφοράς του κόστους κατανάλωσης (χιλιόμετρα που πριν έκανες με βενζίνη και τώρα θα κάνεις με lpg) κάθε μήνα. Με απλά λόγια, το ποσό εξοικονόμησης μετατρέπεται σε δόση. Το ποσό αυτό είναι αρκετό ώστε να υπερκαλύψει το κόστος εγκατάστασης με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μερικοί μήνες) να έχει αποπληρωθεί και στη συνέχεια να αφήνει λεφτά στην τσέπη (αντί να δίνονται στο …πρατήριο).

Απόσβεση σε λιγότερο από χρόνο

Αυτή την περίοδο η βενζίνη αγγίζει κατά μέσο όρο τα 1,62 ευρώ το λίτρο, άρα ένας οδηγός που διανύει με το αυτοκίνητο του περίπου 300 χιλιόμετρα την εβδομάδα πληρώνει γύρω στα 30 ευρώ για αμόλυβδη. Φυσικά αυτό το ποσό ισχύει, αν καταναλώνει περίπου 6 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. Αντίθετα ο αντίστοιχος οδηγός αυτοκινήτου με υγραέριο, το οποίο είναι στα 0,82 ευρώ το λίτρο, με την ίδια περίπου κατανάλωση και χιλιόμετρα πληρώνει γύρω στα 15 ευρώ την εβδομάδα.
`Aρα η εξοικονόμηση ανέρχεται στα 15 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 60 ευρώ το μήνα ή 579 ευρώ το χρόνο. Αν συνυπολογιστεί το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος υγραεριοκίνησης, το οποίο ανέρχεται γύρω στα 500 ευρώ, η αποπληρωμή θα γίνει σε λιγότερο από έναν χρόνο. Από εκεί και έπειτα το κέρδος σας θα είναι καθαρό, χωρίς να περιορίσετε ούτε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας.



 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)