Νοιώστε ασφάλεια με καλό συναγερμό!

Διαβάστηκε από 2247 αναγνώστες

Δες τώρα όλα τα νέα συστήματα συναγερμών που κυκλοφορούν στην αγορά, πως λειτουργούν και πόσο κοστίζουν και ξέγνoιασε μια για πάντα κάνοντας τη σωστή επιλογή!

 
Το αυτοκίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο αρκετών χιλιάδων ευρώ, και αναμφίβολα  η χειρότερη δυνατή ζημιά που μπορεί να πάθει ένας ιδιοκτήτης, είναι να του το κλέψουν.

Ραντάρ κίνησης και βίαιου ανοίγματος, συστήματα με απλό και κυλιόμενο κωδικό

Οι συναγερμοί διαθέτουν ραντάρ εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου που είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τυχόν κινήσεις στο εσωτερικό του οχήματος και να ενεργοποιήσουν τη σειρήνα. Εκτός αυτού, σε όλες τις θύρες του αυτοκινήτου είναι τοποθετημένες παγίδες που ενεργοποιούνται σε περιπτώσεις βίαιου ανοίγματος. Οι συναγερμοί φέρουν επίσης και αντικραδασμικά συστήματα, που ενεργοποιούν τη σειρήνα όταν το αυτοκίνητο κουνηθεί, από εξωτερικό παράγοντα.

Τα συστήματα συναγερμού ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μέσω ενός κωδικού. Στην αγορά αυτή τη στιγμή θα βρείτε συστήματα που διαθέτουν απλό κωδικό και αυτά που διαθέτουν κυλιόμενο κωδικό. Οι συναγερμοί με απλό κωδικό εκπέμπουν μέσω ενός ειδικού διακόπτη, μια συγκεκριμένη συχνότητα η οποία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το σύστημα.
 
Φυσικά το αρνητικό με αυτούς τους συναγερμούς είναι πως είναι εύκολο να «αντιγράψει» κάποιος τη συχνότητα του συναγερμού «χακάροντας» το σύστημα και να προχωρήσει στην κλοπή του.
 
Όσον αφορά τώρα στους συναγερμούς με κυλιόμενους κωδικούς, η λειτουργία τους είναι πιο πολύπλοκη, αφού η εκπεμπόμενη συχνότητα μεταβάλλεται διαρκώς και τυχαία, σε σημείο που ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής μπορεί να την αναγνωρίσει. 
 
Σημαντικό κομμάτι ενός αποτελεσματικού συναγερμού είναι η σωστή καλωδίωση. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα καλώδια πρέπει να είναι περασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε ο κλέφτης να χρειάζεται ώρα για να μπορέσει να τον απενεργοποιήσει. Σε κάποιες περιπτώσεις, συγκεκριμένοι συναγερμοί έχουν την ιδιότητα να κόβουν την παροχή του καυσίμου, ενώ εναλλακτικά, σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο, διακόπτεται και η μίζα. 

Νέες τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά!

Δορυφορικό σύστημα εντοπισμού

Σύστημα εντοπισμού GSM/GPRS χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ή μέσω υπολογιστή.
Σε περίπτωση κλοπής έχετε σε ζωντανό χρόνο και μέσω διαδικτύου  άμεση πρόσβαση σε ημερομηνία-ώρα-θέση και ταχύτητα του οχήματος σας. Υπάρχει δυνατότητα πλήρης ρύθμισης μέσω sms ενώ είναι συμβατό με όλους τους συναγερμούς.
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματος έχουν τη δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος ή την παύση ροής καυσίμου μετά από μερικά καθορισμένα χιλιόμετρα ή με την αποστολή ενός απλού sms.

Αυτόνομος συναγερμός κραδασμικός με τηλεχειριστήριο

Αυτός ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί με την ανίχνευση κραδασμού - χτυπημάτων και η σειρήνα θα τεθεί σε λειτουργία !
Τοποθετείται χωρίς τεχνικό. Ο συναγερμός, έχει άμεση ενεργοποίηση αφού οπλίζει και αφοπλίζει μέσω του τηλεκοντρόλ που το συνοδεύει

Σύστημα κλήσης σε κινητό

Ειδικό εξάρτημα που συνδέεται στον αναπτήρα και σε περίπτωση παραβίασης  ή εντοπισμού ήχου εντός του οχήματος καλεί άμεσα σε προκαθορισμένο κινητό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει και καταγραφικό ήχου.

Αντικλεπτικό μπαστούνι τιμονιού

Κλειδώστε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας με το αντικλεπτικό μπαστούνι, θα είναι απαραβίαστο χωρίς την χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, και θα σας προστατεύσει για να μην το.. ψάχνετε

Αντικλεπτικό μπαστούνι με συναγερμό

Ενεργοποίηση της σειρήνας σε περίπτωση παραβίασης της κλειδαριάς. Απενεργοποίηση του συναγερμού μόνο με το ειδικό κλειδί.

Εκκίνηση σαν σε αεροπλάνο

Μία ρώσικη εταιρία το τελευταίο διάστημα ειδικεύεται στο εξής νέο σύστημα. Κάθε φορά πριν από την οδήγηση ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πρέπει να εισάγει τον μυστικό κωδικό PIN  που ο ίδιος πολύ εύκολα έχει δημιουργήσει, πατώντας συνδυασμό πλήκτρων του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα δημιουργείται ένας συνδυασμός πατώντας τα χειριστήρια τιμονιού ή πατώντας τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων κ.α. Εάν ο συνδυασμός δεν είναι ο σωστός τότε το αυτοκίνητο δεν κουνιέται εκατοστό.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν την εγκατάσταση!

Αν σκεφτόμαστε να εγκαταστήσουμε σύστημα συναγερμού θα πρέπει να προσέξουμε τα εξής:
 • Αξιοπιστία. Πολλές είναι οι αναφορές διαφόρων ανθρώπων που εξηγούν, ότι το σύστημα συναγερμού του αυτοκινήτου τους ενεργοποιήθηκε χωρίς λόγο και αιτία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση εμπιστοσύνης τους προς το σύστημα αυτό.
 • Συμβατότητα με εργοστασιακή εγγύηση. Oι after market συναγερμοί μπορούν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Αν για παράδειγμα όμως,  εμπεριέχουν τεχνολογία διακοπής της ροής του καυσίμου, πιθανόν να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, όταν απευθυνθούμε για service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να χάσουμε την εγγύηση!
 • Όπως και σε κάθε άλλη μας αγορά, το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση, και να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το χρόνο διάρκειας και τι ακριβώς καλύπτει.
Ικανοποιητική προστασία με 150 ευρώ.

Στο εμπόριο υπάρχουν συναγερμοί, οι οποίοι μπορεί να κοστίζουν ελάχιστα, αλλά δε διακρίνονται για την ποιότητα κατασκευής τους. Ένας καλός συναγερμός με τις βασικές λειτουργίες κοστίζει από 150 ευρώ, ενώ ένας με τηλεειδοποίηση κοστίζει από 300 ευρώ και με turbo timer από 450 ευρώ. Γι αυτούς που διαθέτουν λειτουργία εύρεσης αυτοκινήτου μέσω δορυφόρου, το κόστος ανεβαίνει περισσότερο και ανάλογα πάντοτε με την εταιρεία που υποστηρίζει την υπηρεσία αυτή.
Πολύ φθηνότερα θα βρείτε κάποιο από τα μπαστούνια κλειδώματος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

 • Βάλε τα πιο cool gadgets για τον ήχο στο αυτοκίνητο σου!

  Στο visualstore.gr θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να τοποθετήσετε στο αυτοκίνητο σας το ηχοσύστημα που επιθυμείτε. Παράλληλα διαθέτει συναγερμούς, μπαταρίες, μονωτικά κ.α., όλα εξαιρετικής ποιότητας και στις καλύτερες τιμές.   2106749586 Περισσότερα
 • Αξιόπιστα αξεσουάρ αυτοκινήτου!

  Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.  2104636275 Περισσότερα
 • Κορυφαία τεχνολογία στα αξεσουάρ!

  Η ΕΛΑΣΥΝ αντιπροσωπεύει, διανέμει και υποστηρίζει προϊόντα εταιριών, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά και διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή. Είναι αυτή η επιλογή συνεργατών, που έχει επιτρέψει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και η οποία υπηρετεί και συνάδει με την αποστολή της εταιρίας.  2109578150 Περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός