Το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου σου έχει αρκετούς εχθρούς, όπως για παράδειγμα η υψηλή θερμοκρασία. Πως θα το προστατέψεις;

Το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου σου έχει αρκετούς εχθρούς, όπως για παράδειγμα η υψηλή θερμοκρασία. Πως θα το προστατέψεις;

Πώς προστατεύεις ένα δερμάτινο σαλόνι;

30830 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα δερμάτινα καθίσματα δίνουν ένα premium αέρα στο αυτοκίνητό σου. Ωστόσο θα πρέπει να το φροντίζεις τακτικά, έτσι ώστε να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση. Δες ποιοι είναι οι εχθροί του και πως θα τους νικήσεις!

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-Η πολύ ζέστη και το πολύ κρύο τα καταστρέφει
-Τα καθαρίζεις με ειδικό πανί και υγρό
-Η μακροζωία τους εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος

Εσύ τα φροντίζεις ή απλά …τα σκεπάζεις;



Ποιοι είναι οι «εχθροί»!

Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου κατά τους θερινούς μήνες και αντίστοιχα χαμηλές τους χειμερινούς, αποτελούν τον πιο σημαντικό εχθρό του δέρματος. Μια σημαντική παρατήρηση για το δερμάτινο σαλόνι είναι να αποφεύγεις να εκτίθεται πολύ ώρα στον ήλιο και να έρχεται σε επαφή με νερό και αλάτι.

Tips για την φροντίδα του

Το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, γιατί η σκόνη εισχωρεί στους πόρους και δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνειά του, καθώς και με το πέρασμα του χρόνου χάνει μέρος από το φυσικό του λίπος. Για τον καθαρισμό του θα πρέπει πρώτα να το σκουπίσεις με ένα βρεγμένο μάλλινο πανί, προσέχοντας να μην μουσκέψεις τις ραφές και μουλιάσει το δέρμα. Αφού στεγνώσει τρίβεις με ένα καθαρό πανί και το περνάς με ειδικό χημικό. 

Η σημασία του δέρματος πρώτης ποιότητας

Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και στα δερμάτινα καθίσματα ισχύει το «ό,τι πληρώσεις παίρνεις». Το δέρμα παράγεται σε διάφορες ποιότητες. Στο πρώτο στάδιο της επεξεργασίας του, τοποθετείται σε ένα βαρέλι στο οποίο «δουλεύεται» για 48 ώρες ώστε να μαλακώσει, ενώ παράλληλα στο ίδιο βαρέλι μπαίνει και το χρώμα και η βαφή του. Το πρώτο στρώμα του δέρματος είναι το μόνο που μπορεί να αντέξει την παραπάνω διαδικασία και αποτελεί την πρώτη ποιότητα του. Τα υπόλοιπα στρώματα που θα προκύψουν από την διαδικασία αποτελούν την 2η, την 3η και την 4η ποιότητα και ονομάζονται «κρούτες». Οι «κρούτες» δεν έχουν πόρους για να «αναπνέουν», με αποτέλεσμα τα καθίσματα που θα επενδύσουν να μην είναι τόσο άνετα και ανθεκτικά, όπως τα αντίστοιχα που θα επενδυθούν με δέρματα πρώτης ποιότητας.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ