All About Αντικλεπτικά Συστήματα

23803 Επισκέψεις στο άρθρο

Car Alarm και όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Μάθετε τώρα τους τρόπους προφύλαξης αυτοκινήτου, με κλειδαριές ελαστικών, καπό και τιμονιού, με συναγερμούς και διακόπτες έκτακτης ανάγκης. Αν τα καταφέρουν, βρείτε τους με GPS!

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία
Aντικλεπτικά συστήματα για... να έχουμε!

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου είναι πολύ σημαντική. Στις μέρες μας, το να κλειδώνεις απλά το όχημά σου δεν είναι πια καθόλου αποτελεσματικό καθώς οι επίδοξοι κλέφτες έχουν διάφορους τρόπους παραβίασης των κλειδαριών. Ας δούμε λοιπόν τα είδη των αντικλεπτικών συστημάτων που υπάρχουν και με ποιους τρόπους μπορείς να διασφαλίσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου από τους κλέφτες.

Ψάχνεις να βρεις φίλτρα;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 



Υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα διάφορων αντικλεπτικών συστημάτων στην αγορά, με διάφορες λειτουργίες και χαρακτηριστικά για να καλύψουν κάθε σου ανάγκη. Κάποια προσφέρουν τη βασική προστασία ενώ άλλα είναι κάπως πιο «προχωρημένα».

Κλείδωμα τιμονιού για να μη μπορεί να φύγει!

Ένα από τα πιο απλά και συνήθη αντικλεπτικά συστήματα είναι οι κλειδαριές τιμονιού. Χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το τιμόνι στη θέση του, αποτρέποντας την οποιαδήποτε κίνησή του. Υπάρχουν δύο κατηγορίες κλειδαριών τιμονιού: Η πρώτη τοποθετείται οριζόντια στο τιμόνι και «κλειδώνει» στα αριστερά και δεξιά σημεία (φαντάσου ένα ρολόι στα σημεία που βρίσκονται οι αριθμοί 3 και 9). Από τη μια πλευρά, η κλειδαριά αυτή είναι μεγαλύτερη, έτσι ώστε να εμποδίζει τη στροφή του τιμονιού.

Η δεύτερη κατηγορία τοποθετείται στο πάνω μέρος του τιμονιού και η άκρη της φτάνει μέχρι το ταμπλό, εμποδίζοντας κατά αυτό τον τρόπο το τιμόνι να κινηθεί. Όποια κατηγορία και να επιλέξεις, οι κλειδαριές τιμονιού είναι εύκολες στην εγκατάστασή τους και σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, αποθαρρύνουν αρκετούς κλέφτες μόλις τις βλέπουν σε κάποιο αυτοκίνητο. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείς να προμηθευτείς ένα αφαιρούμενο τιμόνι – ο πιθανός κλέφτης σίγουρα θα δυσκολευτεί πολύ!

Καλύτερη ασφάλεια στο καπό!

Οι κλειδαριές του καπό είναι σχεδιασμένες για να αποτρέπουν την πρόσβαση στο καπό του οχήματός σου, προστατεύοντας έτσι το αυτοκίνητο από κλοπές μπαταρίας ή άλλων εξαρτημάτων της μηχανής σου. Τοποθετούνται στην άκρη του καπό και εμποδίζουν το άνοιγμά του εκτός κι αν έχεις το κλειδί. Μπορεί αυτές οι κλειδαριές να μην αποτρέπουν την κλοπή του αυτοκινήτου σου, αλλά σίγουρα δεν θα μπορέσει κανείς να ανοίξει το καπό και να κλέψει τα εξαρτήματα της μηχανής σου.

Κλειδαριές ελαστικών για... να μην τσουλάει!

Όπως μπορείς να φανταστείς, η κλειδαριά αυτή τοποθετείται σε κάποιο από τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου και το εμποδίζει από το να μετακινηθεί. Όσο η κλειδαριά αυτή βρίσκεται πάνω στο ελαστικό, το αυτοκίνητο δεν έχει κανέναν τρόπο να κινηθεί, κι έτσι είναι ασφαλές από τους κλέφτες.

Επειδή όμως η τοποθέτησή της παίρνει λίγη ώρα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς αυτή την κλειδαριά όταν σκοπεύεις να μη χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν απλά σταμάτησες για βενζίνη ή για ψώνια μάλλον δεν είναι η κλειδαριά που θα έπρεπε να προτιμήσεις.

Διακόπτης έκτακτης ανάγκης!

Αυτός ο διακόπτης είναι σχεδιασμένος να τερματίζει τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος ενός αυτοκινήτου. Συνήθως ενεργοποιείται με το που κλειδώσεις το αυτοκίνητό σου και υπάρχει κάποια διαδικασία για να το ξεκλειδώσεις. Ο διακόπτης αυτός είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος, κι έτσι μπορείς πολύ άνετα να τον κρύψεις στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ακόμη κι αν κάποιος κλέφτης προσπαθήσει να βάλει μπρος το αυτοκίνητο παραβιάζοντας το σύστημα ανάφλεξης, δε θα καταφέρει να βάλει το αυτοκίνητο σε λειτουργία.

Συναγερμός

Ίσως το πιο κλασικό αντικλεπτικό σύστημα και αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ο συναγερμός. Το σύστημα του συναγερμού ενεργοποιείται όταν γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες στο αυτοκίνητό σου, όπως για παράδειγμα όταν κάποιος σπάσει τα τζάμια, όταν προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα χωρίς κλειδί ή ακόμη κι αν βρεθεί πολύ κοντά ή ακουμπήσει το όχημα.

Παρόλο που οι συναγερμοί βοηθούν στο να τρομάξει ο κλέφτης και να ειδοποιηθούν οι γύρω για κάποια παράνομη ή ύποπτη ενέργεια, συχνά ενεργοποιούνται και χωρίς να υπάρχει αιτία κινδύνου, οπότε καλό θα ήταν να μη βασίζεσαι μόνο στο σύστημα συναγερμού για την προστασία του αυτοκινήτου σου.

Ανίχνευση μέσω GPS για... να το βρούμε!

Εάν, παρά τα μέτρα που έχεις πάρει και τα αντικλεπτικά συστήματα που εγκατέστησες, κάποιος κλέφτης καταφέρει να κλέψει το αυτοκίνητό σου, αυτό που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση είναι να εγκαταστήσεις μια συσκευή GPS. Μέσω του GPS θα μπορέσεις να βρεις εύκολα που ακριβώς βρίσκεται το όχημά σου και να ειδοποιήσεις την αστυνομία έτσι ώστε να αναλάβουν δράση.

Μια καλή συσκευή GPS είναι σε θέση να εντοπίσει το αυτοκίνητό σου είτε αυτό βρίσκεται σε κίνηση είτε είναι παρκαρισμένο κάπου και να στείλει σήμα στο κινητό σου ή όποια συσκευή επιλέξεις εσύ, κρατώντας σε ενήμερο για την ακριβή τοποθεσία του οχήματός σου. Μπορεί να είναι μια ακριβή επένδυση, αλλά σίγουρα αξίζει προκειμένου να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου ασφαλές.

Πως επιλέγω το σωστό αντικλεπτικό σύστημα;

Είδαμε λοιπόν τις διάφορες αντικλεπτικές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι σίγουρο πως έχεις μια ευρεία γκάμα επιλογών. Σίγουρα δεν υπάρχει «το καλύτερο αντικλεπτικό σύστημα» για όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Η επιλογή σου λοιπόν πρέπει να βασίζεται πρώτα από όλα στη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σου, καθώς θέλεις να επιλέξεις το σύστημα που θα ταιριάζει περισσότερο στο όχημά σου έτσι ώστε να λειτουργεί και σωστά. Επόμενο κριτήριο είναι η… τσέπη σου. Η τιμή του κάθε συστήματος διαφέρει, αλλά εξαρτάται από το πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις για μια τέτοια αγορά. Τέλος, εξαρτάται πόση προστασία χρειάζεσαι. Σε κάποιες περιπτώσεις ένας απλός συναγερμός είναι αρκετός, ενώ σε κάποιες άλλες χρειάζονται πιο «προχωρημένα» συστήματα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΛΑΣΥΝ

    ΕΛΑΣΥΝ

    Η ΕΛΑΣΥΝ αντιπροσωπεύει, διανέμει και υποστηρίζει προϊόντα εταιριών, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά και διακρίνονται για την τεχνολογική τους υπεροχή. Είναι αυτή η επιλογή συνεργατών, που έχει επιτρέψει την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και η οποία υπηρετεί και συνάδει με την αποστολή της εταιρίας.
     2109578150 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ