Καν το «τρένο»!

    39589 Επισκέψεις στο άρθρο

    Δες τώρα πως η κατάλληλη προσθήκη και αμορτισέρ και ελατηρίων θα δώσει «αγωνιστικό» αέρα στο αυτοκίνητο σου.

    Αμορτισέρ για σταθερότητα και καλή οδηγική συμπεριφορά


    Τα αμορτισέρ απορροφούν τις ανωμαλίες του δρόμου, ώστε να μη μεταφέρονται στην καμπίνα των επιβατών και να και να αποσβένουν τις οποιεσδήποτε ταλαντώσεις του ελατηρίου που επηρεάζουν αρνητικά τη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το κύριο συστατικό του είναι το λιπαντικό που στο εσωτερικό του κορμού τους ή αλλιώς η μπουκάλα. 

    Η πιο φτηνή λύση είναι τα αέρος λαδιού, ενώ τα πιο γνωστά είναι αυτά του αζώτου λαδιού. Τα οποία συμπεριφέρονται καλύτερα στη σκληρή χρήση. Αυτό οφείλεται στη χρήση αζώτου που δεν επιτρέπει στο λάδι να αναπτύξει υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο όγκος του. Για τους πιο απαιτητικούς οδηγούς υπάρχουν τα αμορτισέρ με δυνατότητα ρύθμισης. 

    Σημαντικά τα ελατήρια για την επαφή του κάθε τροχού με το δρόμο

    Το σετ ελατηρίων, το οποίο θα τοποθετήσεις στο αυτοκίνητο σου θα πρέπει να είναι τόσο μαλακό, ώστε η αντίστασή του να βοηθά τους τροχούς να έχουν συνεχή επαφή με το οδόστρωμα, αλλά παράλληλα και  τόσο σκληρό ώστε να μην τερματίζει η διαδρομή της ανάρτησης. Αν συμβεί αυτό η ανάρτηση θα φθαρεί  σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα στις μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου.

    Στην αγορά υπάρχουν τα βελτιωτικά ελατήρια, τα οποία προσφέρουν μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές και καλύτερη οδική συμπεριφορά .Μάλιστα μια τέτοια μετατροπή με ένα καλό aftermarket πακέτο αμορτισέρ και ελατηρίων, δεν ξεπερνά τα 900 ευρώ.

    Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για αυτούς που έχουν υψηλές απαιτήσεις

    Για όσους θέλουν να κάνουν απαιτητική οδήγηση η καλύτερη επιλογή  είναι οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Έτσι μπορείς  να κάνεις ξεχωριστές ρυθμίσεις για την άνετη κίνηση στην πόλη και διαφορετική ρύθμιση για γρήγορη οδήγηση σε πίστα. 

     Βασικό προτέρημα σε σχέση με ένα σετ ελατηρίων που συνδυάζεται ξεχωριστά με αμορτισέρ είναι ότι προσφέρουν ρυθμίσεις για τη σκληρότητα, το ύψος, αλλά και άλλες παραμέτρους που αφορούν στη γεωμετρία της ανάρτησης και επηρεάζουν το πάτημα του τροχού στο δρόμο. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    PERAMAX
    PLAKA PARKING

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ