Πως θα επιλέξεις την σωστή εξάτμιση

23927 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανοξείδωτες ή κατασκευασμένες από τιτάνιο; Διάλεξε την κατάλληλη εξάτμιση για το αυτοκίνητο σου

PERAMAX
PLAKA PARKING

Η εξάτμιση αποτελεί τον ήχο του κινητήρα του αυτοκινήτου, ένα από τα αγαπημένα και σημαντικά εξαρτήματα. Η αντικατάσταση της όμως αποτελεί πάντοτε ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι συντήρησης, είτε εξαιτίας κάποιας βλάβης, είτε για αισθητικούς λόγους, είναι αναγκαία η αλλαγή ολόκληρου του συστήματος ή κάποιου μέρους της εξάτμισης.

Kοινοποίησε το »


 Ψάχνεις να βρεις εξάτμιση;
Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 

 

 Σωστός θόρυβος και βελτιωμένη απόδοση

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Το σύστημα εξάτμισης έχει δύο λειτουργίες. Η μία είναι να φροντίζει ότι ο κινητήρας λειτουργεί σωστά, αλλά και να βελτιώνει την απόδοση του. Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στο 35-40% του καυσίμου, που μένει στην εξάτμιση, υπό μορφή θερμικής, κινητικής και ηχητικής ενέργειας. Το σύστημα φροντίζει να αξιοποιεί μέρος αυτής της ενέργειας προς όφελος της απόδοσης του κινητήρα, αυξάνοντας την ογκομετρική απόδοση μέσω της βελτίωσης του ποσοστού πλήρωσης των κυλίνδρων.
Παράλληλα η δεύτερη και βασική αποστολή της είναι να περιορίζει το θόρυβο που προκαλεί η λειτουργία του κινητήρα σε νόμιμα επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό η εξάτμιση που θα επιλέξεις να πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές για τον ήχο, αφού το πρόστιμο για μια τέτοια παράβαση φτάνει τα 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Η βλάβη και η αισθητική παρέμβαση οι δύο κύριοι λόγοι που θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις εξάτμιση

Υπάρχουν κάποια προβλήματα που «φωνάζουν», ότι η εξάτμιση θέλει αλλαγή. Φυσικά αυτή μπορεί να αφορά, την αντικατάσταση όλου του σετ ή απλά κάποιο από τα εξαρτήματα του συστήματος. Συγκεκριμένα, ένα τρύπιο καζανάκι ή κάποια διαρροή της βενζίνης είναι δύο χαρακτηριστικά προβλήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη απόδοση αλλά και ασφάλεια στο αυτοκίνητο σας. ¶λλα προβλήματα είναι η απώλεια καυσαερίων από την πολλαπλή εξαγωγής (χαρακτηριστικός θόρυβος σαν φύσημα), όπως επίσης και μία τρύπα στο σωλήνα της εξάτμισης. Αν πέσει λοιπόν στην αντίληψη σου κάποια από τα παραπάνω, μην διστάσεις να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Αντίθετα υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να βελτιώσουν την εξάτμιση του αυτοκινήτου τους απλά για αισθητικούς λόγους, είτε για να πετύχουν ένα πιο επιθυμητό θόρυβο, είτε για λόγους οδικής ευχαρίστησης.

Εξατμιήσεις ανοξείδωτες ή κατασκευασμένες από τιτάνιο;

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείς να διαλέξεις ανάλογα την αισθητική και τις ανάγκες σου. Υπάρχουν υψηλής ποιότητας εξατμίσεις, ανοξείδωτες, κατασκευασμένες από τιτάνιο, οι οποίες είναι περίτεχνα σχεδιασμένες και προσφέρουν μεγάλη οδική ευχαρίστηση, μέσω της μείωσης του βάρους και της βελτίωσης του ήχου.
Βέβαια μπορείς να αποφύγεις την ολική αντικατάσταση του συστήματος και να προσχωρήσεις σε αλλαγή κάποιων τμημάτων. Το πιο συνηθισμένο τμήμα που αντικαθίσταται είναι τα σιλανσιέ ή το σύστημα από τον καταλύτη και πίσω.

Στα 200 ευρώ το πρόστιμο για την ηχορύπανση και η απώλεια καυσαερίων

Θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή της εξάτμισης για το αυτοκίνητο σου, αφού είναι πιθανό να υποπέσεις σε νομικές παραβάσεις, τις οποίες θα πληρώσεις ακριβά. Αν για παράδειγμα τα επίπεδα του ήχου που προκαλεί το αυτοκίνητο σου είναι παραπάνω από το νόμιμο επιτρεπτό τότε θα δεχθείς πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Από την άλλη πλευρά αν αντικαταστήσεις τον καταλύτη με κάποιον ελεύθερης ροής είναι πιθανό ο καινούριος να μην πληροί τις προδιαγραφές καυσαερίων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κι άλλων πρόστιμων, όταν θα περάσεις από έλεγχο ΚΤΕΟ.   
 
 

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PAN-CAR

    PAN-CAR

    H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

     2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

     2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    Στο κατάστημα του κ. Πελεκού θα βρείτε όλα ψάχνεται για το αυτοκίνητο. Αναλώσιμα - Αξεσουάρ - Εργαλεία - Ανταλλακτικά, όλα ποιοτικά και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
     2286083314 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ