Τα μυστικά για αποδοτικό tuning

Τα μυστικά για αποδοτικό tuning

14135 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι κατάλληλες aftermarket αναβαθμίσεις θα βελτιώσουν την απόδοση και θα κάνουν πιο ευχάριστο στην οδήγηση το αυτοκίνητό σου, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Ποιες είναι αυτές; Πως το επιτυγχάνουν; Διάβασε όλη την ουσία στο θέμα που ακολουθεί.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Κοινοποίησέ το »

-τα φρένα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια σου
-τα σωστά ελαστικά δίνουν ταχύτητα
-προγραμματισμός εγκεφάλου για επιδόσεις
-μην ξεχνάς την ανάρτηση

Εσύ τι πειράγματα έχεις κάνει στο δικό σου αυτοκίνητο;

καλύτεροι τομείς βελτίωσης για το αυτοκίνητό, τις επιδόσεις του και την ασφάλεια σου. Τα πως και τα γιατί. Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να πετύχεις και εμείς σού περιγράφουμε συμπυκνωμένα, το τι πρέπει να γνωρίζεις.

Με σώας τα φρένας
Ακόμα και αν δεν έχεις αυξήσει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σου, ένα σετ καλύτερων φρένων θα βοηθήσει να κινηθείς πιο γρήγορα, ειδικά σε μια διαδρομή με στροφές μιας και θα μπορείς να φρενάρεις πιο αργά και να «κουβαλάς» μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ένα σετ με μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα θα κάνει ακόμα πιο ασφαλή την κάθε διαδρομή μιας και το αυτοκίνητο θα «κοκκαλώνει» καλύτερα και γρηγορότερα όταν το χρειαστείς. Συνήθως η επιλογή μεγαλύτερων σε διάμετρο δίσκων συνδυάζεται με αυτή της χάραξης ή διάτρησης της επιφάνειάς τους για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας ή την απαλλαγή από τη σκόνη που αφήνουν τα τακάκια.

Εννοείται πως η αναβάθμιση των φρένων αφορά και στα υλικά τριβής (τακάκια) για μεγαλύτερη αντοχή στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, ενώ για την ολοκλήρωση της βελτίωσης απαραίτητα είναι και τα σωληνάκια αεροπορικού τύπου ή υψηλής πίεσης. Αυτά αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το υγρό των φρένων στη δαγκάνα και ξεχωρίζουν γιατί δεν παραμορφώνονται με την αύξηση της θερμοκρασίας και έτσι διατηρούν σταθερή την πίεση του υγρού, σε αντίθεση με τα κοινά πλαστικά σωληνάκια. 

Τα σωστά ελαστικά δίνουν ταχύτητα
Αν έχεις φθαρμένα ή μέτριας απόδοσης ελαστικά, ποτέ δε θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τα άλογα -όσα και αν είναι αυτά- του αυτοκινήτου σου. Τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο. Όσο καλύτερη απόδοση έχουν λοιπόν τα ελαστικά, τόσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια θα κινηθείς. 

Τα ελαστικά επιδόσεων διαθέτουν μαλακή γόμα και ειδική χάραξη. Έτσι εξασφαλίζεται καλύτερο κράτημα και πλευρική πρόσφυση, αλλά και καλύτερη επιτάχυνση στο κλασσικό 0-100 λόγω καλύτερης ελκτικής πρόσφυσης με λιγότερο σπινάρισμα. Το μειονέκτημα φυσικά των ελαστικών υψηλής απόδοσης είναι το κόστος, αλλά και η μειωμένη αντοχή τους στη φθορά.

 

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ