Τα μυστικά του Δέρματος…

10515 Επισκέψεις στο άρθρο

Μάθε τώρα τι σου επιφυλάσσει μια δερμάτινη επένδυση στο αυτοκίνητο σου, τη σωστή διαχείριση του, αποφεύγοντας τα πολλά προβλήματα, χωρίς να ξοδεύεσαι άδικα.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία
Θερμοκρασία, πονεμένη ιστορία… Το δέρμα δεν επιζεί σε όλα τα είδη κλίματος!

Σίγουρα οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου κατά τους θερινούς μήνες και αντίστοιχα χαμηλές τους χειμερινούς, αποτελούν τον πιο σημαντικό εχθρό του δέρματος. Το δέρμα που ντύνουν τα σαλόνια του αυτοκινήτων προέρχονται κυρίως από μοσχάρια. Αν και το πάχος του δέρματος του μοσχαριού είναι αρκετά μεγάλο, μόνο το πρώτο στρώμα είναι κατάλληλο για την επένδυση των αυτοκινήτων. Αν αυτό το πρώτο στρώμα έχει τη φυσική μεμβράνη με τους πόρους, καθώς και το τρίχωμα του ζώου, είναι τα στοιχεία που κάνουν το δέρμα ιδιαίτερα ανθεκτικό, άνετο στην επαφή και λειτουργικό.

Οδηγίες περιποίησης δέρματος με απλό και εύκολο τρόπο, για να κρατήσει περισσότερο.

Μια σημαντική παρατήρηση για το δερμάτινο σαλόνι είναι να αποφεύγετε να εκτίθεται πολύ ώρα στον ήλιο και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με νερό και αλάτι, ώστε να επιτυγχάνετε την μακροζωία του σαλονιού σας. Το δέρμα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, γιατί η σκόνη εισχωρεί στους πόρους και δημιουργεί σκασίματα στην επιφάνειά του, καθώς και με το πέρασμα του χρόνου χάνει μέρος από το φυσικό του λίπος. Για τον καθαρισμό του δερμάτινου σαλονιού πρέπει πρώτα να το σκουπίσουμε με ένα βρεγμένο μάλλινο πανί, προσέχοντας να μην μουσκέψουμε τις ραφές και μουλιάσει το δέρμα. Αφού στεγνώσει τρίβουμε με ένα καθαρό πανί και περνάμε το ειδικό χημικό.

Μην παίρνεις ότι ναΆναι, προσοχή στην ποιότητα. Είναι σημαντικό!

Η επεξεργασία δεν είναι απλή. Το δέρμα τοποθετείται σε ένα βαρέλι, όπου δουλεύεται για 48 ώρες ώστε να μαλακώσει, ενώ παράλληλα στο ίδιο βαρέλι μπαίνει και το χρώμα και η βαφή του. Το πρώτο στρώμα του δέρματος του μοσχαριού είναι το μόνο που μπορεί να αντέξει την παραπάνω διαδικασία και αποτελεί την ΑΑ¨ ποιότητα δέρματος. Μετά συναντάμε την 2η, την 3η και την 4η ποιότητα δέρματος. Οι ποιότητες αυτές προέρχονται από τα στρώματα του δέρματος που έχουν απομείνει και ονομάζονται «κρούτες». Η ανυπαρξία πόρων στις κρούτες, τις εμποδίζει να αναπνέουν, με αποτέλεσμα όταν αυτά τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο, παρά το ότι δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση, η διάρκεια ζωής τους γίνεται μικρή (σχίζονται) και η άνεση που υποτίθεται ότι προσφέρουν είναι ανύπαρκτη, αφού το χειμώνα παγώνουν και το καλοκαίρι υπερθερμαίνονται.

Μάθε πώς να αναγνωρίζεις το δέρμα «Μαϊμού!»

Πολύ συχνά καταλήγουμε να πληρώνουμε τιμές γνήσιου δέρματος για την λεγόμενη «δερματίνη», η οποία είναι συνθετικό υποκατάστατο, με σκοπό τη μείωση του κόστους. Μπορούμε να καταλάβουμε την δερματίνη απΆτο «αψεγάδιαστο» στοιχείο και ενιαίο χρώμα που δε «σπάει». Τα θετικά της δερματίνης είναι ότι συνήθως είναι πιο φτηνή, όπως είπαμε λείπουν τα σημάδια γνησιότητας και είναι πλήρως αδιάβροχη, ενώ τα αρνητικά είναι ότι εάν κάτι πάθει, γρατζουνιστεί, σκιστεί κλπ. είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί. Παράλληλα δεν «αναπνέει» καθόλου, σε αντίθεση με το δέρμα, δημιουργώντας ανεπιθύμητες οσμές και δυσφορία μετά από μεγάλα διαστήματα χρήσης. Ψωνίζουμε λοιπόν από έμπιστες πηγές για να ξέρουμε τι παίρνουμε και να θυμάστε, ότι αν είναι τέλειο είναι μάλλον ψεύτικο.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ - ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΕΣ - ΣΧΑΡΕΣ