Η επίσκεψη σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο προσφέρει αρκετά οφέλη, τα οποία μπορεί να μην τα έχετε καν φανταστεί.

Η επισκευή ενός οχήματος σε ένα συνεργείο που ειδικεύεται σε μία μάρκα ή «σχολή» (π.χ. ιαπωνική, γαλλική, κτλ.) έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας του μάστορα, αφού αυτός θα διαγνώσει και λύσει μία βλάβη άμεσα.

Το service σε νόμιμα συνεργεία είναι πολύ σημαντικό, αφού η επισκευή από ειδικούς και η χρήση αξιόπιστων ανταλλακτικών δεν θέτουν σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Κάποιοι επισκευαστές παρέχουν σε περίπτωση που το αυτοκίνητο προς επισκευή πρέπει να παραμείνει παραπάνω από μία ημέρα στο συνεργείο, αυτοκίνητο αντικατάστασης, λύνοντάς σας έτσι τα χέρια για το πώς θα μετακινηθείτε.

Το ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά προφυλαγμένο. Οι καιρικές συνθήκες είναι πιθανόν να το έχουν αλλοιώσει.

Γνήσια, after market ή μεταχειρισμένα ανταλλακτικά; Τι να προσέξετε.

Το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πρέπει να είναι σωστά συντηρημένο.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΣΙΣΕΜΑ ) έχει Επιτροπή Κακοτεχνιών, όπου ο καταναλωτής μπορεί να καταγγείλει κάποια παράβαση.

Service από τους ειδικούς σε ιαπωνικά & γαλλικά

16759 Επισκέψεις στο άρθρο

Για τη συντήρηση του αυτοκινήτου τα συνεργεία που ειδικεύονται σε μία μάρκα ή «σχολή» π.χ. ιαπωνικά και γαλλικά, αποτελούν μία αξιόπιστη και προπαντός οικονομική επιλογή, αφού από τα χέρια του μάστορα έχουν περάσει χιλιάδες «ασθενείς».

Η μείωση των εξόδων που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο (βενζίνες, ασφάλιστρα, service, λάστιχα κτλ.) αποτελεί έναν πονοκέφαλο για τους περισσότερους οδηγούς. Για παράδειγμα, κάποιοι καλύπτουν λιγότερα χιλιόμετρα και οδηγούν σύμφωνα με τους κανόνες οικονομικής οδήγησης (χαϊδεύοντας δηλαδή το γκάζι) και όταν έρθει η ώρα του service κάποιοι προτιμούν τα Original Equipment Manufacturer (OEM), ιμιτασιόν, ή τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Αλλοι, μάλιστα, καθυστερούν τα διαστήματα των service -κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια στο δρόμο, αλλά και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου- ενώ ως προς το συνεργείο που επιλέγεται, άνθιση γνωρίζουν και τα εξειδικευμένα συνεργεία. Ωστόσο, σε όλες από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή. Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να γνωρίζετε εφόσον επιλέξετε τα εξειδικευμένα συνεργεία μίας μάρκας ή εθνικότητας και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ