Φθινοπωρινός έλεγχος για αυτοκίνητα που έχουν τα… χρονάκια τους!

Φθινοπωρινός έλεγχος για αυτοκίνητα που έχουν τα… χρονάκια τους!

11028 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/11/2022

Ο φθινοπωρινός έλεγχος αυτοκινήτου θα σε προστατεύσει από τις αναπάντεχες εκπλήξεις του χειμώνα και τις έντονες καιρικές συνθήκες, διατηρώντας το αυτοκίνητό σου ασφαλές και στη βέλτιστη απόδοση και λειτουργικότητα του (ακόμα και αν τα έχει τα χρονάκια του). γιατί όπως λέει κι ο σοφός λαός «Των φρονίμων τα παιδιά...

Ικανοποίηση Κατόχου 2023
Τι λένε οι άλλοι κάτοχοι, για την μάρκα που σε ενδιαφέρει.
Πόσο Ικανοποιημένοι δηλώνουν.
Τι λένε για Βλάβες και Service της μάρκας. Δες με 1 κλίκ >>>

ΣΤΑΘΗΣ Σ. & Ν. FORD

… Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», για αυτό κι εσείς και το αυτοκίνητό σας πρέπει να είστε πάντα προετοιμασμένοι για τις δύσκολες συνθήκες του επερχόμενου φθινόπωρου-χειμώνα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ο καιρός έχει «τρελαθεί» τα τελευταία χρόνια

Η κλιματική αλλαγή μας «χτυπάει την πόρτα» εδώ και πολλά χρόνια, με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αρκετές φορές για τις επερχόμενες καταστροφικές κακοκαιρίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλοι μας θυμόμαστε κάποια «επονομαζόμενη» κακοκαιρία που έχει πλήξει την περιοχή μας αλλά και την καθημερινότητά μας, εφόσον τα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού είναι αρκετά «δυσκίνητα», μετατρέποντας τους ήδη ταλαιπωρημένους και μη συντηρημένους δρόμους σε… ποτάμια!

Πάμε όμως να  δούμε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να προφυλάξετε το αυτοκίνητό σας από τις φθινοπωρινές «μπόρες», για να διατηρείται πάντα στη βέλτιστη κατάσταση αλλά και εσείς ασφαλείς.
 

Φθινοπωρινός έλεγχος, ειδικά αν είναι εκτός εγγύησης

Οι εταιρείες που σέβονται τους πελάτες τους πέρα από κορυφαία προϊόντα, βρίσκονται πλάι τους και με υψηλού επιπέδου after sales υπηρεσίες. Η εργοστασιακή εγγύηση δυστυχώς δεν κρατάει για πάντα, αφού οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν αυτή τη στιγμή στην αγορά συνήθως 2 με 5 χρόνια εγγύηση, ενώ μόνο η εγγύηση της Kia  φθάνει τα 7 έτη. Ακόμα όμως κι αν έχει λήξει η εγγύηση ή το αυτοκίνητό σας «κουβαλάει» ήδη 10 χρόνια στην πλάτη (ή και παραπάνω), έχει δικαίωμα στη σωστή και άψογη συντήρηση ώστε να αποδίδει τα μέγιστα σε ασφάλεια, επιδόσεις και λειτουργία παρά την ηλικία του.
 

Προλαμβάνειν παρά αντιμετωπίζειν

Για τον φθινοπωρινό έλεγχο μπορείτε να απευθυνθείτε στο καταρτισμένο και έμπειρο τεχνικό προσωπικό του εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών της μάρκας σας, αφού είναι αυτοί που έχουν το «know-how».

Σημειώστε πως, οι περισσότερες προσφέρουν ειδικό πρόγραμμα, όπου το αυτοκίνητο ελέγχεται δωρεάν και εξονυχιστικά στα επίμαχα σημεία του, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα διατηρηθεί στο μέγιστο βαθμό η ασφάλειά του καθώς και η απόδοσή του, ειδικά κατά τη φθινοπωρινή-χειμερινή διάρκεια που οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν.

Στα παραπάνω, αξίζει να προσθέσουμε πως ο φθινοπωρινός έλεγχος συμβάλλει στην λογική «της εποχής μας»  Saving Money (εξοικονόμηση). Αυτό γιατί με τη σωστή και έγκαιρη (on-time) συντήρηση και έλεγχο του αυτοκινήτου, προλαμβάνεται τους ενδεχόμενους… «μπελάδες» που μπορούν να σας τύχουν, οι οποίοι συνήθως είναι και οι πιο ακριβοί. Και σίγουρα, κανείς μας δε θέλει να μείνει στην άκρη του δρόμου (και εν μέσω πιθανής κακοκαιρίας)!
 

Έλεγχος για τα βασικά & τα απαραίτητα

Ξεκινώντας από τα βασικά, αναφερόμαστε στο σύστημα μετάδοσης κίνησης κοινώς τον κινητήρα. Σε έναν καθορισμένο φθινοπωρινό έλεγχο, οι έμπειροι τεχνικοί θα εξετάσουν τη λειτουργία του κινητήρα όπως και την απόδοσή του, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αν κι εφόσον αυτές χρειάζονται (αλλαγή λαδιών, μπουζί κλπ.). Με αυτόν τον τρόπο, ο κινητήρας αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές καυσαερίων (συνεπώς να μην «καπνίζει»), διατηρώντας ταυτόχρονα ψηλά τις επιδόσεις του.

Προχωρώντας στα απαραίτητα, αναφερόμαστε στα περιφερειακά αναλώσιμα που συνήθως κατέχουν και μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, όπως τα ελαστικά και τα τακάκια-φρένα. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου-χειμώνα, ο καιρός γίνεται πιο βροχερός και κρύος με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι απαιτήσεις για τα ελαστικά και τα φρένα του αυτοκινήτου σας. Με τον έλεγχο όμως, διασφαλίζεται ότι αυτά βρίσκονται σε καλή κατάσταση (ή αν δεν, θα σας ενημερώσουν ανάλογα), όπως και η ασφάλειά σας.

Αντίστοιχα συμβαίνει και με την μπαταρία, η οποία πλέον  χρειάζεται υψηλότερο φορτίο για να εκκινήσει τον κρύο κινητήρα. Στον έλεγχο, οι τεχνικοί θα τσεκάρουν την κατάστασή της αλλά και το επίπεδο φόρτισης, προκειμένου να μην σας «αφήσει» στο δρόμο κάποιο κρύο πρωινό.


Φθινοπωρινός έλεγχος για αυτοκίνητα που έχουν τα… χρονάκια τους!
- Στις μέρες μας, ο καιρός έχει «τρελαθεί» (ποτάμια στους δρόμους)
- Ειδικά αν είναι εκτός εγγύησης (άνω των 5 ετών)
- Προλαμβάνειν παρά αντιμετωπίζειν (ασφάλεια & Saving money)
- Τα βασικά (Λίπανση-Κινητήρας) & τα απαραίτητα (Ελαστικά-Φρένα-Μπαταρία)
Εσύ ανήκεις… «στων φρονίμων τα παιδιά» ή στους …αντιμετωπίζειν (αφού προκύψει);