Αfter Restart – Check up! Γλίτωσε χρόνο & χρήμα

3716 Επισκέψεις στο άρθρο

To φόρτωσες περισσότερο απ' όσο αντέχει, έκανες εκατοντάδες χλμ. υπό καύσωνα, το πήγες σε κακοτράχαλους δρόμους, σε χώμα και σε παραλίες… Ε, τώρα που έκανες Restart σε δουλειά, ραντεβού, …σχολεία, επιβάλλεται να κάνεις έναν έλεγχο καλής συντήρησης για αποκατάσταση.

Φέτος λόγω συνθηκών όλοι μας επιλέξαμε περισσότερο χερσαίους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Άρα χρησιμοποιήσαμε κυρίως το αυτοκίνητό για τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να το φορτώσουμε με πολλά χιλιόμετρα. Λόγω λοιπόν της υπερχρήσης, το αυτοκίνητό μας πήρε και κάποια παραπάνω «παράσημα», με αποτέλεσμα να χρειάζεται μία πλήρη συντήρηση και αποκτάσταση.
Ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα «σαιζόν» (δουλειά, σχολεία), κατά την οποία θα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ –για προφανείς λόγους- να χρησιμοποιούμε λιγότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και περισσότερο το ή τα αυτοκίνητα της οικογένειας. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει ένας πλήρης φθινοπωρινός έλεγχος.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος

Τα σύγχρονα κέντρα ελέγχου προσφέρουν πλήρεις εξονυχιστικούς ελέγχους, οι οποίοι θα εγγυηθούν ότι το αυτοκίνητο σου θα λειτουργεί και πάλι στην εντέλεια. Ενδεικτικότερα στα «πακέτα» που προσφέρουν οι εταιρίες ελέγχονται τα εξής:
 
Κινητήρας:  Περνά από διαγνωστικό εγκεφάλου και  εξωτερικό έλεγχο.

Μπαταρία: Μαζί με το κλιματιστικό, δούλεψε και αυτή υπερωρίες το καλοκαίρι. Οι ειδικοί θα βεβαιωθούν ότι η μίζα δεν αργεί να γυρίσει τον κινητήρα και πως η στάθμη των φώτων δεν πέφτει  όταν χρησιμοποιούνται τα υπόλοιπα συστήματα.

Λιπαντικά & Λοιπά υγρά:  Ελέγχεται η στάθμη και η κατάσταση τους.

Σωληνώσεις: Οι τεχνικοί τσεκάρουν τους σφιγκτήρες και ψάχνουν  πιθανές διαρροές.

Ελαστικά: Τα βάλανε με τη ζέστη, κατάφεραν να βρουν πρόσφυση στη γλιστερή καλοκαιρινή άσφαλτο, επιβίωσαν μερικές λακούβες και χωματόδρομους... Λογικό δεν είναι να χρειάζονται έναν έλεγχο;  Είναι πιθανό να έχουν χαμηλή πίεση, αφού οι αλλαγές θερμοκρασίας τείνουν να την ρίχνουν, ενώ μπορεί  το βάθος του πέλματος να έχει ακόμα «ψωμί» μέχρι την ένδειξη αλλαγής. Επίσης η φθορά μπορεί να είναι ομοιόμορφη και να μην υπάρχουν σκισίματα ή «καρούμπαλα». 

Καθαριστήρες: Μπορεί να μην χρειάστηκαν ιδιαίτερα, αλλά ο καύσωνας δεν είναι ο καλύτερος φίλος των μάκτρων, ενώ σκόνες και πευκοβελόνες είχαν την ευκαιρία να τα πληγώσουν περισσότερο. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείς ότι τα μάκτρα είναι σε καλή κατάσταση και πως τα μπεκ ψεκασμού είναι σωστά κεντραρισμένα.

Σύστημα πλύσης: Γίνεται έλεγχος για πιθανή φράξη στα μπεκ και ρύθμιση γωνίας.

Κλιματισμός:  Αν και το καλοκαίρι πέρασε ο κλιματισμός πρέπει να λειτουργεί σωστά και το φθινόπωρο για να απομακρύνεται άμεσα η υγρασία από τον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και καθαρίζει τα τζάμια, δίνοντας σου τη δυνατότητα να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην οδήγηση. ¶ρα ελέγχεται η απόδοση αλλά και η στάθμη του φρέον.

Φρένα: Όπως και όλα τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου σου, το σύστημα των φρένων θα πρέπει να λειτουργεί άριστα ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα έχεις κανένα απρόοπτο στο δρόμο, θα πρέπει να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των φρένων, των δίσκων και των υλικών τριβής. Επίσης, δεν πρέπει να παραληφθεί σε καμία περίπτωση και ο έλεγχος της στάθμης των υγρών φρένων.

Ηλεκτρικά: Επαληθεύεται η σωστή λειτουργία τους.

12+1 λόγοι για να πας σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο

Το μεγαλύτερο αβαντάζ των εξουσιοδοτημένων συνεργείων είναι η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση που διαθέτουν για το αυτοκίνητό σας. Ο έλεγχος του αυτοκινήτου σας γίνεται από ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών, µε διαρκή εκπαίδευση, εμπειρία και εξειδίκευση στη μάρκα σας, αλλά και µε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για το αυτοκίνητό σας. Επιπλέον ο πιστοποιημένος εξοπλισμός που διαθέτουν σε συνδυασμό µε τα γνήσια ανταλλακτικά, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το αυτοκίνητό σας, εγγυώνται την σωστή συντήρηση του οχήματος σας, η οποία επικυρώνεται και µε πιστοποιητικά έγγραφα.  Αναλυτικότερα το εξουσιοδοτημένο service προσφέρει τα εξής:
  1. Πλήρης έλεγχος του αυτοκινήτου σας από ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών µε εμπειρία και εξειδίκευση στη μάρκα σας και τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για το αυτοκίνητό σας.
  2. Σιγουριά ότι χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά σχεδιασμένα για το αυτοκίνητό σας.
  3. Διατήρηση ισχύς της εγγύησης του αυτοκινήτου σας.
  4. Εγγύηση σε ανταλλακτικά και εργασίες µε πιστοποιητικό έγγραφο
  5. Ενημερωμένο και αξιόπιστο βιβλίο service.
  6. Διατήρηση µεταπωλητικής αξίας.
  7. ¶μεση εξυπηρέτηση, στοκ προϊόντων.
  8. Το εξουσιοδοτημένο αποτελεί µμακροχρόνια επένδυση.
  9. Έγκριση από την ίδια τη µάρκα.
  10. Ηλεκτρονική βάση δεδομένων που υποστηρίζεται από όλα τα εξουσιοδοτημένα, συνεπώς βλέπουν το ιστορικό σας σε όποιο και αν πάτε.
  11. Ανταγωνιστικά πακέτα
  12. Μεγάλο δίκτυο συνεργατών
  13. Διαφάνεια στο κόστος επισκευής
 
Τι ισχύει με τις εγγυήσεις
 
Κάθε καινούργιο αυτοκίνητο συνοδεύεται από την εργοστασιακή του εγγύηση, η οποία αφορά τα μηχανικά του μέρη, την βαφή και την προστασία κατά της σκουριάς. Η πιο σημαντική εκ των τριών κύριων εγγυήσεων που δίνουν οι αντιπροσωπείες είναι αυτή για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Η καθημερινή καταπόνηση των μερών αυτών, σε συνδυασμό µε την παρουσία πολλών εξαρτημάτων, αυξάνει την πιθανότητα βλάβης και καθιστά απαραίτητη την εγγύηση, η οποία θα γλιτώσει από σημαντικά κόστη τον αγοραστή.
 
Μάλιστα πολλές εταιρείες δίνουν την δυνατότητα στον αγοραστή επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης του οχήματος του, είτε δωρεάν, είτε µε κάποιο χρηματικό. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις η απόφαση αυτή πρέπει να παρθεί κατά την αγορά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εταιρείες που δίνουν την δυνατότητα επέκτασης της εργοστασιακής εγγύησης και μέχρι το τέλος της βασικής περιόδου εγγύησης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγγυήσεις υπάρχουν συγκεκριμένοι  όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να διατηρούν την ισχύ τους, όπως π.χ. να τηρείται στο ακέραιο τα διαστήματα περιοδικής συντήρησης του κατασκευαστή. Για να µη χάσεις την ισχύ της εγγύησης λοιπόν, τηρήστε όλα τα προβλεπόμενα.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES