Με τις μετρήσεις του να έχουν γίνει σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και όσο το δυνατό κοντά στις ιδανικές συνθήκες.

Ξεχωρίζουν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Boulekos Dynamic.

Νέο δυναμόμετρο με σύγχρονο λογισμικό ΜΑΗΑ lps 3000

9577 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Boulekos Dynamic ανανέωσε τον εξοπλισμό της, με την εγκατάσταση του νέου δυναμόμετρου ΜΑΗΑ lps 3000.

Το MAHA lps 3000 θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόπιστα δυναμόμετρα της αγοράς και μπορεί να κάνει μετρήσεις σε αυτοκίνητα εμπρόσθιας, πίσω κίνησης, καθώς και σε αυτοκίνητα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
  • Αποτελείται από 4 ζεύγη ράουλων με δύο φρένα, και ενσωματωμένο ανεμιστήρα.
  • Είναι ενημερωμένο με το πιο σύγχρονο λογισμικό της MAHA και εξοπλισμένο με σύστημα obd για μετρήσεις ειδικού τύπου στο αυτοκίνητο.
  • Διατίθεται για απλές μετρήσεις ισχύος, αλλά και για προγραμματισμό, fine tuning και ειδικές μετρήσεις και ελέγχους πάνω στο αυτοκίνητο.
Για την τοποθέτηση του δυναμόμετρου δημιουργήθηκε ειδικός ξεχωριστός χώρος (dynoroom), ώστε να μπορούν να γίνονται οι μετρήσεις σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και όσο το δυνατό κοντά στις ιδανικές συνθήκες .

Το dynoroom είναι εξοπλισμένο με σύστημα ψύξης και η ανανέωση του αέρα γίνεται με ειδικό σύστημα εξαερισμού το οποίο βοηθάει στην ανανέωση του αέρα και στην αποβολή των καυσαερίων. Η εξαγωγή καυσαερίων είναι σταθερή και μπορεί να δεχθεί σχεδόν όλους τους τύπους εξάτμισης αυτοκινήτου. Οι τοίχοι είναι υπενδεδυμένοι με έξι φύλλα γυψοσανίδας και ειδικό πετροβάμβακα για την ελάττωση του ήχου στον περιβάλλοντα χώρο.

Με την παγκόσμια «δυναμική» της Boulekos Dynamic

Η σημερινή εταιρεία Boulekos Dynamic ιδρύθηκε το 1980 από τον Ιωάννη Μπουλέκο ο οποίος δραστηριοποιείτο στον χώρο του αυτοκινήτου από το 1968. Αρχικά η εταιρεία ασχολούταν με την εισαγωγή μεταχειρισμένων ανταλλακτικών (τροπέτων) και την πώλησή τους στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα αναλάμβανε και την μετατροπή αυτοκινήτων με αντικατάσταση των κινητήρων με κινητήρες μεγαλύτερης ισχύος.

Από το 2005 όμως, αφήνει το «στίγμα» της στην αγορά, εξελίσσοντας και λανσάροντας σε παγκόσμιο επίπεδο, το προϊόν με την ονομασία sprint booster, μια ηλεκτρονική συσκευή που εξαλείφει το πρόβλημα της μειωμένης απόκρισης γκαζιού, των αυτοκινήτων που διαθέτουν ηλεκτρονικό γκάζι, επιτυγχάνοντας άμεση απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές του οδηγού.

Διεθνής διάκριση για το sprint booster

Από την χρονιά αυτή αρχίζει και η εξωστρέφεια της εταιρείας στη παγκόσμια αγορά συμμετέχοντας σε εκθέσεις του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στις ESSEN MOTORSHOW, AUTOSPORT INTERNATIONAL και SEMA SHOW, όπου το 2009 κάνει το ντεμπούτο του το sprint booster, κερδίζοντας ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στην παγκόσμια βιομηχανία aftermarket προϊόντων αυτοκινήτου, το βραβείο «SEMA Best New Performance-Street Product 2010» ανάμεσα σε 1.400 νέα προϊόντα απΆ όλο τον κόσμο.

Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την επιλογή του καλύτερου νέου προϊόντος, ήταν η καινοτομία , η τεχνολογική υπόσταση, η ποιότητα, η ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό και η εφαρμογή του στην αγορά.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται σε έκταση 1500 m2 στην οδό Τατοΐου 84 – 86 στην Μεταμόρφωση Αττικής. Περιλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο, χώρο ανταλλακτικών, συνεργείο, χώρο διαγνωστικού ελέγχου, εφαρμοστήριο και αποθηκευτικό χώρο.

Οι εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με σύγχρονο μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (6 γρύλλοι, μονάδα ελέγχου καυσαερίων, μονάδα μέτρησης φρένων, μονάδα αλλαγής ελαστικών, μονάδα καθαρισμού μπέκ, δυναμόμετρο).

Πλησίον των εγκαταστάσεων υπάρχει η στάση του Μετρό και του προαστιακού Μεταμόρφωση, και σε απόσταση 30 μέτρων, η στάση λεωφορείου ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗ και 150 από στάση ΓΕΦΥΡΑ (Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ).


Ακολουθεί ένα time lapse video από την προετοιμασία και την εγκατάσταση του dynoroom και του δυναμόμετρου: