Η πλοήγηση Electric Intelligence της Mercedes σχεδιάζει μόνη της το βέλτιστο προγραμματισμό διαδρομής, με στάσεις για φόρτιση.

Η πλοήγηση Electric Intelligence της Mercedes σχεδιάζει μόνη της το βέλτιστο προγραμματισμό διαδρομής, με στάσεις για φόρτιση.

Service ηλεκτροκίνητων. Mercedes - Hyundai

3662 Επισκέψεις στο άρθρο

Νέες τάσεις και στο service αυτοκινήτων φέρνει η ηλεκτροκίνηση, με τις Mercedes και Hyundai να έχουν ήδη σχεδιάσει νέες υπηρεσίες για την συντήρηση, αλλά και την ευκολία των κατόχων ηλεκτρικών μοντέλων. Aς δούμε όμως "τι ξεχνάς από ότι ήξερες" για service αυτοκινήτου.

Τέλος το μικρό και το μεγάλο service. Τέλος οι χρεώσεις σε αντικαταστάσεις μπουζί και φίλτρων καυσίμου (είναι αυτές που πονάνε περισσότερο στο service). Όχι δεν τρελαθήκαμε, απλά η εποχή της ηλεκτροκίνησης ήρθε και μαζί της, θα αλλάξουν πολλά, όσον αφορά στο αυτοκίνητο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


H τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέτει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις από τα συνεργεία, όσον αφορά τη συντήρηση, επισκευές και after sales υπηρεσίες που χρειάζεται ο χρήστης.

Mercedes και Hyundai ήδη έχουν φροντίσει ώστε να είναι έτοιμες γι αυτήν την νέα πρόκληση στον τομέα των υπηρεσιών.

Service ηλεκτροκίνητων. Mercedes - Hyundai 

-Τέλος "μικρό" και "μεγάλο" service
-Kόστος service Mercedes, 410 Hp, με 200 ευρώ / χρόνο
-e-Kona, για συντήρηση 5ετίας,  550 ευρώ
-Mercedes με Electric Intelligence, "σε πάει" από μόνη της

Service ηλεκτροκίνητων - Aυτά που ξεχνάς & τι εξοικονομείς

Αρχής γενομένης τα service. Τι αλλάζει στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα; Το γεγονός πως δεν έχουν κινητήρα παρά ένα μοτέρ, όπως ακριβώς όλες οι ηλεκτρικές συσκευές. Συνεπώς τα περισσότερα αναλώσιμα που αλλάζουν στις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, στα ηλεκτρικά δεν υπάρχουν. 

Για παράδειγμα, στο μικρό service αλλάζουμε λιπαντικά και φίλτρο λαδιού. Ε, τα ηλεκτρικά δεν έχουν. Ούτε μπουζί, φίλτρο αέρα και φίλτρο καυσίμου. Τι μένει το ίδιο; Αρχικά το φίλτρο καμπίνας, το σύστημα φρένων, το πλυστικό υγρό και φυσικά οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι όπως της στάθμης ψυκτικού υγρού κυκλώματος της μπαταρίας υψηλής τάσης, ή της απλής μπαταρίας.

Συνεπώς το συνολικό κόστος είναι αρκετά χαμηλότερο. Μάλιστα ακόμα και τα φρένα, όταν θα είστε κάτοχος ηλεκτροκίνητου, θα σας κρατήσουν πολύ περισσότερο, μπορεί να φτάσουν και μέχρι τα 300.000 χλμ. (λόγω της λειτουργίας –ενός ηλεκτροκίνητου- ανάκτησης ενέργειας, η οποία επιβραδύνει, με βούληση του οδηγού του, το αυτοκίνητο). 
 

Πόσο κοστίζουν τα Service των ηλεκτρικών Mercedes & Hyundai

Το ηλεκτρικό Hyundai Kona για τη συντήρησή του θέλει λίγο περισσότερα από 100 ευρώ το χρόνο, με το κόστος να είναι κοντά στα 550 ευρώ για την πρώτη πενταετία.

Το ηλεκτρικό Hyundai Kona για τη συντήρησή του θέλει λίγο περισσότερα από 100 ευρώ το χρόνο, με το κόστος να είναι κοντά στα 550 ευρώ για την πρώτη πενταετία.


    Ας δούμε όμως πιο συγκριμένα, ποσά χρήματα θα χρειαστείτε για τη συντήρηση ηλεκτρικών μοντέλων των Hyundai και Mercedes σε βάθος πενταετίας. 

    Η Mercedes EQA, το οικογενειακό SUV των Γερμανών θα χρειαστεί λιγότερα από 1.000 ευρώ, ενώ η θηριώδης EQC των 408 ίππων λίγο περισσότερα από 1.000 ευρώ. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση λίγο πάνω ή κάτω από 200 ευρώ ανά έτος.

    Ακόμα πιο οικονομική είναι η συντήρηση του ηλεκτρικού Kona. Το μικρό SUV της Hyundai θέλει λίγο περισσότερα από 100 ευρώ το χρόνο, με το κόστος να είναι κοντά στα 550 ευρώ για την πρώτη πενταετία.
     

    Electric Intelligence - συνδεδεμένα αυτοκίνητα

    Electric Intelligence  - συνδεδεμένα αυτοκίνητα

      Ομοίως αλλάζουν και οι ανάγκες των καταναλωτών, συνεπώς πέρα από τον ανασχεδιασμό στο κομμάτι της συντήρησης, οι TOP εταιρείες στον κλάδο του After Sales έχουν ήδη σχεδιάσει και νέες υπηρεσίες, με σκοπό την ευκολία και την καλύτερη διαβίωση με το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο. Υπηρεσίες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο το διαδίκτυο και γίνονται απομακρυσμένα. 

      Η Hyundai λοιπόν, μέσω της εφαρμογής Bluelink app, σας συνδέει με το αυτοκίνητό σας μέσω smartphone, για να μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Από κλείδωμα θυρών και έλεγχο φόρτισης της μπαταρίας, μέχρι ενεργοποίηση εκ των προτέρων της θέρμανσης τις κρύες ημέρες. Αλλά και υπολογισμό, πριν βγείτε στο δρόμο, της απόστασης που μπορείτε να καλύψετε με την τρέχουσα κατάσταση μπαταρίας.

      Αντίστοιχες υπηρεσίες θα συναντήσουμε και στη Mercedes, με την πλοήγηση Electric Intelligence να σχεδιάζει από μόνη της το βέλτιστο προγραμματισμό διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων και στάσεων για φόρτιση, ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία λειτουργίας. 

      Παράλληλα μέσω της γνωστής εφαρμογής Mercedes me App μπορείτε να ρυθμίζετε τον προκλιματισμό του οχήματός σας, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διαδρομή, και να επεξεργάζεστε τις ρυθμίσεις φόρτισης ανά πάσα στιγμή. 

      Επιπλέον, με το Mercedes me App, μπορείτε να βλέπετε εύκολα πολλές πληροφορίες, όπως 
      η κατάσταση φόρτιση της μπαταρίας ή η υπολειπόμενη αυτονομία.
       

      Κοινοποίησέ το »
      Σχολίασέ το »

      προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES