Τα 5 μικρά bests sellers με το φθηνότερο service 5ετίας

18769 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου γίνεται μια φορά. Η συντήρηση του όμως είναι συνεχής και για κάποιους καθοριστικός παράγοντας ακόμη και για την τελική επιλογή. Παρακάτω θα βρείτε τα πέντε μικρά με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης για 5 χρόνια, συμπεριλαβαίνοντας εργασία και Φ.Π.Α..

Αγοράζοντας ένα καινούριο αυτοκίνητο πέρα από το κόστος αγοράς, ο αγοραστής επωμίζεται επιπλέον και τα κόστη χρήσης (τέλη, καύσιμα, ασφάλεια), καθώς επίσης και τα κόστη συντήρησης, δηλαδή τα προγραμματισμένα service που πρέπει να κάνει, τα οποία ορίζονται από τον κατασκευαστή και αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κάθε μοντέλου. Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει κάποιος πως ο κάθε κατασκευαστής έχει προκαθορίσει συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων στον οποίο πρέπει να γίνονται οι εργασίες συντήρησης ή προκαθορισμένο χρόνο (1 ή 2 ετών ανάλογα το μοντέλο και την εταιρεία) όπου θα πρέπει να γίνεται η συντήρηση. Πέρα από το κόστος των προγραμματισμένων service, συλλέξαμε το κόστος των βασικότερων ανταλλακτικών, με εργασία και Φ.Π.Α.. Τέλος να σημειώσουμε εδώ το αυτονόητο πως αν δεν γίνουν τα service που προβλέπονται από τον κατασκευαστή χάνεται η εγγύηση του αυτοκινήτου.

 

FLASH: Info: Οι τιμές των service αφορούν τα επίσημα ποσά που λάβαμε από τις κεντρικές αντιπροσωπείες των εταιρειών. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να υπάρξουν αποκλίσεις στις παραπάνω τιμές ανάμεσα στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, συνήθως χαμηλότερες, όπως μας τόνισαν στελέχη της αγοράς. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να «τρέχουν» προωθητικά προγράμματα από τις εταιρείες που μπορεί να προσφέρουν μειωμένες τιμές και προσφορές, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην έρευνά μας.


Νο.5 Hyundai i20 1,0 T-GDI 100 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 810 ευρώ

Ένα από τα πιο οικονομικά best seller μικρά σχετικά με το κόστος συντήρησης είναι το Hyundai i20 στην τούρμπο έκδοσή του με τον 1.000άρι T-GDi κινητήρα των 100  ίππων. Το νέο i20, το οποίο λανσαρίστηκε πριν λίγους μήνες, για τη συντήρησή του σε μία πενταετία απαιτεί συνολικά 810 ευρώ, ενώ τα βασικότερα αναλώσιμα θα σας κοστίσουν 1.118 ευρώ. Το καλό επίπεδο after sales υπηρεσιών τονίζει και η 5ετής εγγύηση που το συνοδεύει, η οποία δεν έχει περιορισμό χιλιομέτρων.


No.4 Toyota Yaris Hybrid 116 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 724 ευρώ

Το Yaris αποτελεί το Νο.1 μοντέλο σε πωλήσεις εδώ και αρκετά χρόνια στην ελληνική αγορά, μια θέση που στοχεύει να διατηρήσει και η νέα γενιά του που λανσαρίστηκε φέτος. Όσον αφορά στην προγραμματισμένη του συντήρηση, για το θέμα μας επιλέξαμε την πιο ενδιαφέρουσα υβριδική έκδοση των 116 ίππων. Σε αυτή την περίπτωση, οι οδηγίες του κατασκευαστή ορίζουν διαστήματα συντήρησης ενός έτους ή 15.000 χλμ., με το συνολικό κόστος για την πενταετία ανέρχεται στα 902 ευρώ. Αρκετά οικονομικά και τα βασικότερα αναλώσιμα, στα 495 ευρώ (χωρίς το κόστος εργασίας), ενώ παράλληλα προσφέρει και 6ετή εγγύηση.


Νο.3 Renault Clio 1,0 TCe 100 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 705 ευρώ

Το γαλλικό μικρό που σαρώνει στις πωλήσεις παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια, όντας το best seller της κατηγορίας, είναι παράλληλα και ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα στη συντήρηση. Η βενζινοκίνητη τούρμπο έκδοση των 100 ίππων έχει συνολικό κόστος service για 5 χρόνια ύψους 705 ευρώ, με την συντήρηση να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση ή ανά 15.000 χλμ., όπως η συντριπτική πλειοψηφία της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, τα πιο πιθανά προς αλλαγή αναλώσιμα κοστίζουν 974 ευρώ.


Νο.2 Volkswagen Polo 1,0 TSI 90 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 690 ευρώ

Στην περίπτωση του Polo, η ελληνική αντιπροσωπεία της VW προσφέρει το πακέτο Long Life για την πρώτη 5ετία το οποίο κοστίζει συνολικά 690 ευρώ. Το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή ορίζει service ανά δύο έτη. Έτσι, οι προγραμματισμένες επισκέψεις γίνονται το δεύτερο και το τέταρτο έτος και πρόκειται για ένα πακέτο που μπορείτε να το προσθέσετε από την αρχική αγορά. Φυσικά, το δίκτυο της VW παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε και ενδιάμεσα εποχικούς ή ελέγχους συντήρησης του οχήματός σας. Σχετικά με το κόστος των 5 βασικών αναλωσίμων, αυτό ανέρχεται για την εν λόγω έκδοση στα 796 ευρώ.


Νο.1 Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 95 PS

FLASH: Κόστος service 5ετίας: 347 ευρώ

Η Ford Motor Ελλάς έχει επενδύσει αρκετά στις after sales υπηρεσίες της, ούσα η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς με 8 έτη, κάτι που προφανώς ισχύει και για το Fiesta. Στην προκειμένη περίπτωση του μοντέλου με τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα των 95 ίππων το κόστος σέρβις σε βάθος πενταετίας ανέρχεται στα 347 ευρώ, ποσό που το ανεβάζει στην κορυφή της λίστας. Η περιοδικότητα των προγραμματισμένων service είναι ανά 30.000 χλμ., ωστόσο ανά έτος ή 15.000 χιλιόμετρα, ενώ έλος το κόστος των αναλώσιμων είναι 1.115 ευρώ.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES