Θωράκισε το αυτοκίνητό σου για τον χειμώνα

4064 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο χειμώνας είναι εδώ και το ίδιο συμβαίνει και για το αυτοκίνητό σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χειμερινή περίοδος αποτελεί το δυσκολότερο κομμάτι της χρονιάς για το αμάξι σου, καθώς η πιθανότητα για βλάβη διπλασιάζεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Για να μην συμβεί αυτό όμως υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας, εύκολα και οικονομικά, προετοιμάζοντας το αυτοκίνητό του για τις δύσκολες συνθήκες της εποχής.
 
Οι παρακάτω ενέργειες, πέραν του ότι δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο και κόπο, είναι ικανές να σας γλιτώσουν από πολύ μεγαλύτερα έξοδα, προλαμβάνοντας σημαντικές ζημιές που θα σας ανάγκαζαν να βάλετε βαθειά το χέρι στην τσέπη.  
 
Χειμερινή προετοιμασία

Ο ολοκληρωμένος έλεγχος του οχήματος γίνεται από τους ειδικούς, με μία σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο, η οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές έχει μηδενικό κόστος. Ωστόσο, είναι κάποια πράγματα που μπορείτε -και οφείλετε θα συμπληρώσουμε να τα ελέγχετε τακτικά μόνοι σας. 

1. Αντιψυκτικό στο ψυγείο

Το ενδεχόμενο να έχει παγώσει το νερό στο ψυγείο μπορεί να είναι καταστροφικό για τον κινητήρα. Γι αυτό γεμίζετε πάντοτε το ψυγείο με αντιψυκτικό υγρό. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία απέναντι στη σκουριά, η οποία ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο αυτοκίνητό σου.

2. Προσοχή στην μπαταρία

Στις χαμηλές θερμοκρασίες η μπαταρία του αυτοκινήτου καταπονείται υπερβολικά. Εάν δεν είναι ξηρού τύπου, συμπληρώστε το υγρό που απαιτείται, ενώ με τη βοήθεια ηλεκτρολόγου μπορείτε να εξακριβώσετε εάν χρήζει αλλαγής. Επίσης, προσέξτε ώστε οι πόλοι της μπαταρίας να είναι καλυμμένοι με γράσο. 

3. Λάστιχα μόνωσης

Ψεκάστε τις τσιμούχες των θυρών, τους μεντεσέδες και τις κλειδαριές με ειδικό υγρό, έτσι ώστε μετά από μια νύχτα με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, να μπορούν να ανοίξουν οι κλειδαριές και οι πόρτες.

4. Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλιώς η ορατότητα μειώνεται σημαντικά σε περίπτωση βροχής. Αν προβλέπεται χιονόπτωση «ανεβάστε» τα ώστε να τα προφυλάξετε από τον πάγο.

5. Αντιολισθητικές αλυσίδες

Πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ πριν από κάθε ταξίδι ή αν προβλέπεται σφοδρή χιονόπτωση. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να κινείστε χωρίς αυτές σε συνθήκες χιονόπτωσης. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζετε πώς να τις τοποθετήσετε, οπότε καλό θα ήταν να έχεε εξασκηθεί στο σπίτι.

6. Ελαστικά

Κυρίως τη χειμερινή περίοδο τα ελαστικά του αυτοκίνητου πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να έχουν τις πρέπουσες πιέσεις ανάλογα με τις συνθήκες. Μην ξεχνάτε πως το φθαρμένο πέλμα μπορεί να μην δημιουργεί πρόβλημα τους θερμούς μήνες αλλά σε μια βροχόπτωση το υπερβολικά φθαρμένο πέλμα (λιγότερο από 1,8 χιλιοστά) θα οδηγήσει σε υδρολίσθηση πολύ εύκολα. Κυρίως αυτοί που κινούνται σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές βροχοπτώσεις καλύτερα να επιλέγουν ελαστικά βρόχινου χαρακτήρα.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES