Το after sales αποτελεί τη συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων, που περιστρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο και ακολουθούν την πώλησή του.

Μέχρι και δωρεάν service για κάποιο χρονικό διάστημα προσφέρουν πλέον οι εισαγωγικές εταιρείες για να έχουν τους πελάτες τους ευχαριστημένους.

Οι εποχικοί έλεγχοι που προσφέρουν δωρεάν οι αντιπροσωπείες συνοδεύονται από εκπτώσεις στα ανταλλακτικά και την εργασία, περιορίζοντας έτσι σημαντικά το συνολικό κόστος του service.

Μάλιστα, στη σημερινή εποχή όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι πιο μικρός, το after sales είναι ένας τομέας που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η τελευταία τάση στο after sales αφορά στα λεγόμενα πακέτα service που παρέχουν στον πελάτη ολοκληρωμένο έλεγχο και συντήρηση σε ξεκάθαρες και χαμηλές τιμές.

Η μεγάλη εργοστασιακή εγγύηση παίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα του after sales καθώς ο πελάτης μένει ήσυχος ό,τι και αν του συμβεί μελλοντικά.

Οι extra παροχές των αντιπροσωπειών είναι πραγματικά εντυπωσιακέ. Από αυτοκίνητο και δωρεάν οδική βοήθεια, έως εκπτώσεις για το επόμενο service.

Εκτός από τους δωρεάν εποχικούς ελέγχους, κάποιες αντιπροσωπείες προσφέρουν ακόμη και δωρεάν service στα καινούρια τους μοντέλα.

Οι εγγυήσεις μηχανικών μερών, αντιδιαβρωτικής προστασίας και χρώματος αποτελούν και ένα μέσο επίδειξης της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζει.

Το after sales αποτελεί τη συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων, που περιστρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο και ακολουθούν την πώλησή του.

Πλέον στα περισσότερα δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων προσφέρονται δωρεάν εποχικοί έλεγχοι ή έλεγχοι ΚΤΕΟ.

Ανάμεσα στα οφέλη από το εξουσιοδοτημένο service είναι και η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών.

Υπηρεσίες After Sales που ξεχωρίζουν

8104 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο λόγος για τις υπηρεσίες after sales και τις extra παροχές των αντιπροσωπειών που παρέχουν πιστοποιημένο service και γνήσια ανταλλακτικά σε προσιτές τιμές, κρατώντας έτσι ψηλά την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας.

Οι υπηρεσίες μετά την πώληση αποτελούν λόγο αγοράς πριν την
καθ αυτή αγορά. Για αυτό και οι αντιπροσωπείες προσφέρουν
after sales υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Το after sales αποτελεί τη συνισταμένη πολλών διαφορετικών παραγόντων, που περιστρέφονται γύρω από το αυτοκίνητο και ακολουθούν την πώλησή του, με σκοπό την ικανοποίηση του πελάτη. Δύσκολος, αλλά σίγουρα σημαντικός στόχος, με δεδομένο ότι η ικανοποίηση είναι αυτή που κτίζει την καλή σχέση μεταξύ εταιρείας και πελάτη και η οποία με τη σειρά της θα τον κρατήσει σταθερό στη φίρμα.

Μάλιστα, στη σημερινή εποχή όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι πιο μικρός, το after sales είναι ένας τομέας που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα αφού και τα κόστη του service θέλεις να περιορίσεις, και η διάρκεια που κρατάς το αυτοκίνητό σου είναι μεγαλύτερη, αντί των πέντε ετών του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτό το έχουν αφουγκραστεί από την πλευρά τους οι αντιπροσωπείες, με αποτέλεσμα πέρα από τις βασικές υπηρεσίες after sales να προσφέρουν ειδικά πακέτα service, προσφορές στα γνήσια ανταλλακτικά, δωρεάν εποχικούς ελέγχους και extra παροχές. Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες υπηρεσίες after sales της αγοράς και γιατί αυτές ξεχωρίζουν, όπως και τις σημαντικότερες υπηρεσίες after sales που υπάρχουν σήμερα.

Δωρεάν service και ειδικά πακέτα
Εκτός από τους δωρεάν εποχικούς ελέγχους, κάποιες αντιπροσωπείες προσφέρουν ακόμη και δωρεάν service στα καινούρια τους μοντέλα τα πρώτα χρόνια (έως 2 συνήθως), περιορίζοντας έτσι σημαντικά τα έξοδα για τον αγοραστή-πελάτη και θέτοντας γερές βάσεις στις υπηρεσίες after sales που προσφέρουν.
Από την άλλη, για τα παλαιότερης τεχνολογίας μοντέλα προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και ειδικά πακέτα που συναγωνίζονται το ελεύθερο εμπόριο.

Έλεγχοι 4 εποχών
Πλέον στα περισσότερα δίκτυα εξουσιοδοτημένων συνεργείων προσφέρονται δωρεάν εποχικοί έλεγχοι ή έλεγχοι ΚΤΕΟ ώστε οι αγοραστές να είναι ασφαλείς στο δρόμο ανεξάρτητα, αν είναι χειμώνας, καλοκαίρι, άνοιξη ή φθινόπωρο. Μάλιστα, οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από γενναίες εκπτώσεις στα ανταλλακτικά και στην εργασία (έως και 50%!), που πιθανότατα να χρειαστούν.

Γνωρίζοντας από πριν τι θα πληρώσετε
Δε ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς θυμόμαστε καλά τις παλιές εποχές, που πήγαινες για service και δεν ήξερες τι κουστούμι θα σου ράψουν στο τέλος. 
Σήμερα όμως οι αντιπρόσωποι κατάφεραν να δημιουργήσουν προγράμματα εγγυημένης τιμής, που παρέχουν στον πελάτη ολοκληρωμένο έλεγχο και συντήρηση σε ξεκάθαρες και χαμηλές τιμές. 
Με τον τρόπο αυτό, ο καταναλωτής γνωρίζει εκ των προτέρων το ποσό που αντιστοιχεί στην εργασία, που έγινε για το αυτοκίνητό του. 

Μόνο γνήσια ανταλλακτικά
Ανάμεσα στα οφέλη από το εξουσιοδοτημένο service είναι και η χρήση γνήσιων ανταλλακτικών, που είναι «υπογεγραμμένα» από τον κατασκευαστή και «κουμπώνουν» όπως πρέπει στο αυτοκίνητό σας. 
Αυτά πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ενώ συνοδεύονται από επίσημη εγγύηση, με την επίδειξη της απόδειξης αγοράς. Aλλωστε στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, η τοποθέτηση ενός ανταλλακτικού ή η διάγνωση μιας βλάβης γίνεται με πιστοποιημένα μηχανήματα που εγγυώνται την εύρυθμη λειτουργία του οχήματος. 

Τι παίζει με τις εγγυήσεις;
Βασικός παράγοντας του after sales είναι οι εγγυήσεις, αφού διασφαλίζουν στον αγοραστή την υπεύθυνη και κυρίως ανέξοδη λύση, σε όποια βλάβη παρουσιαστεί κατά το διάστημα ισχύος τους. Οι εγγυήσεις μηχανικών μερών (η πιο σημαντική εγγύηση), αντιδιαβρωτικής προστασίας (προστασία από τη σκουριά) και χρώματος (για την εργοστασιακή βαφή του αυτοκινήτου) αποτελούν και ένα μέσο επίδειξης της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζει. 

Σε αυτό το κομμάτι σύμμαχός είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας και των τρόπων κατασκευής των αυτοκινήτων, που επιτρέπουν σήμερα την προσφορά εγγύησης για τα μηχανικά μέρη έως και για 7 έτη ή για την προστασία του αμαξώματος από τη σκουριά έως και για 30 χρόνια! Πέραν των βασικών εργοστασιακών ωστόσο, υπάρχουν και οι επεκτάσεις της εγγύησης με ή χωρίς χρέωση του αγοραστή, αλλά και οι εγγυήσεις για τα ανταλλακτικά και εργασίες συντήρησης

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, καλό θα ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές να κάνουν έναν ενδελεχή έλεγχο πριν την αγορά στις υπηρεσίες που προσφέρονται μετά από αυτή. 

Οδική και ταξιδιωτική βοήθεια και αυτοκίνητα αντικατάστασης
Στην προσπάθειά τους οι αντιπροσωπείες να προσφέρουν after sales υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, διαθέτουν στους πελάτες τους αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο διάστημα θα χρειαστεί, υπό λογικές προϋποθέσεις βέβαια.

Από την άλλη, ανάμεσα στις προσφορές που κάνουν για να κρατήσουν τον πελάτη, παρέχουν οδική βοήθεια και εκπτώσεις για τις επόμενες αγορές ώστε να κρατήσουν τον πελάτη απόλυτα ικανοποιημένο.

Οι after sales προσφορές της αγοράς που ξεχωρίζουν

Audi
Πακέτα Εργασιών Audi «5+years SMART PACK»

Η Audi προσφέρει για όλα τα μοντέλα Audi άνω των 5 ετών ειδικά προνομιακά πακέτα συντήρησης με όφελος έως και 33%, ενώ με κάθε πακέτο Audi Smart Pack για Πλήρες Service παρέχεται δωρεάν ανανέωση οδικής βοήθειας. 

Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι πελάτες Audi έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εγγύηση του αυτοκινήτου τους για 2 επιπλέον χρόνια μετά την λήξη της 2ετούς εργοστασιακής. Έτσι συνολικά θα μπορούν να απολαύσουν όσο πιο ξέγνοιαστα γίνεται το καινούργιο τους Audi, εξασφαλίζοντας συνολικά 4 χρόνια εγγύησης, τα οποία ισχύουν και σε περίπτωση μεταπώλησης.

Εποχιακοί και ειδικοί έλεγχοι Audi
Στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Audi προσφέρεται μια σειρά εποχιακών και ειδικών ελέγχων ώστε να κρατήσετε το Audi σας σαν καινούριο. 
Μεταξύ αυτών είναι:
- ο έλεγχος ΚΤΕΟ 
- ο καλοκαιρινός έλεγχος
- ο έλεγχος ελαστικών και αναρτήσεων
- ο έλεγχος μπαταρίας
- ο έλεγχος και η επισκευή του παρμπρίζ και 
- η συντήρηση κλιματισμού. Συγκεκριμένα, για όλα τα μοντέλα Audi γίνεται καθαρισμός των σωλήνων με ειδικό μυκητοκτόνο, έλεγχος λειτουργίας και προσθήκη ψυκτικού υγρού, αντικατάσταση -αν χρειάζεται- φίλτρου θαλάμου επιβατών (γύρης).

Ford
Πρόγραμμα Φροντίδα Ford 3+

Για τα Ford που έχουν κλείσει τα τρία έτη, η Ford προσφέρει το πρόγραμμα Φροντίδα Ford 3+ το οποίο περιλαμβάνει: 
• Αλλαγή λαδιού, φίλτρου λαδιού και τεχνικό έλεγχο 37 σημείων, με 49¤
• Δωρεάν έλεγχο ΚΤΕΟ, προετοιμασία και διεκπεραίωση
• Αντικατάσταση ελαστικών για:
Fiesta με 240 ευρώ (διάσταση: 175/65/R14)
Focus με 350 ευρώ (διάσταση: 205/55/R16)
Transit με 530 ευρώ (διάσταση: 215/75/R16)
• Επισκευές σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές

Toyota
H after sales πολιτική της Toyota είναι από μόνη της λόγος αγοράς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία μετά την αγορά, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την αξιόπιστη εικόνα των μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας. Ωστόσο, αν πρέπει να επικεντρωθεί κανείς κάπου, αυτό θα ήταν μάλλον η 6ετής εγγύηση ή 180.000 χιλιομέτρων (όπου έρθει πρώτο) που προσφέρεται για όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Συνεχίζοντας, προσφέρεται εγγύηση 3 ετών χρώματος / επιφανειακής διάβρωσης και 12 ετών για διάτρηση αμαξώματος.

Mercedes-Benz
Προέλεγχος ΚΤΕΟ 

Mε 19 ευρώ για προέλεγχο KTEO, μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι πριν μπείτε στη διαδικασία του να περάσετε ΚΤΕΟ
Μάλιστα, αν προκύψει κάποια επισκευή, το ποσό αυτό αφαιρείται, έχοντας επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά. 
Δωρεάν οπτικός έλεγχος 
Στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων Mercedes-Benz οι τεχνίτες προσέχουν το αυτοκίνητό σας σαν… τα μάτια τους. Για αυτό προσφέρεται δωρεάν οπτικός έλεγχος 36 σημείων για το αυτοκίνητό σας. Μάλιστα, αν πρέπει κάτι να επισκευαστεί, έχετε επιπλέον έκπτωση 10% σε εργασία και ανταλλακτικά.
Mercedes-Benz SmallRepair
Υπάρχουν κάποιες ζημιές οι οποίες είναι αναπόφευκτες στη διάρκεια ζωής ενός οχήματος. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ζημιές αυτές διορθώνονται πολύ εύκολα -και χωρίς να απαιτείται η αντικατάσταση ολόκληρων εξαρτημάτων. Με το Mercedes-Benz SmallRepair δίνεται η δυνατότητα να επισκευάσετε μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα, χτυπήματα στο παρμπρίζ ή ζημιές στον προφυλακτήρα γρήγορα και σε ελκυστικές τιμές. 

Volkswagen
Πακέτα Economy

Tα πακέτα Volkswagen Economy έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτοκίνητα ηλικίας πέντε ετών και άνω. 
Προσφέρουν μια οικονομικά συμφέρουσα λύση επισκευής, ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου σας, διατηρώντας την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου σας. 
Ενδεικτικά τιμές για το VW Polo 1.2 (MY 2002-2007):
- Αλλαγή λαδιών 71 ευρώ
- Πλήρες service 172-176 ευρώ
- Τακάκια εμπρός 76-82 ευρώ
- Αμορτισέρ 313 ευρώ
- Μπαταρία 44ΑΗ 78 ευρώ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES