Λένε πως η πρώτη εικόνα αποκαλύπτει πολλά… Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το αυτοκίνητο.

Ένα αυτοκίνητο με «σκασμένο» χρώμα και γρατζουνιές δείχνει κακοσυντηρημένο και χάνει την αξία του.

Φροντίδα χρώματος αμαξώματος

Διαβάστηκε από 35883 αναγνώστες

Για χρώμα που λάμπει
Λένε πως η πρώτη εικόνα αποκαλύπτει πολλά… Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το αυτοκίνητο. Ένα βρώμικο και γρατζουνισμένο δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις Και επειδή το πλύσιμο και μόνο δεν αρκεί, δείτε παρακάτω πως μπορείτε να διατηρήσετε την λάμψη του χρώματος του αυτοκινήτου σας, όπως και τι πρέπει να προσέχετε.

Το ιδανικό για να διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται η λάμψη του χρώματος ενός αυτοκινήτου είναι αυτό να είναι σταθμευμένο σε κλειστό γκαράζ και τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να το «περνάς» με ειδικές αλοιφές. Όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Όπως εύκολο δεν είναι να αποφύγουμε και μικροεπαφές που προκαλούν γρατζουνιές. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει κανείς για να προφυλάξει τη λάμψη του αυτοκινήτου του που ως αποτέλεσμα έχει και το να ανέβει η μεταπωλητική του αξία; Διαβάστε παρακάτω για τους παράγοντες που επιβαρύνουν το χρώμα του αυτοκινήτου μας όπως και μερικούς τρόπους για να το προσέχετε.

Παράγοντες που επιβαρύνουν το χρώμα του αυτοκινήτου μας
Καιρικές συνθήκες
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι και οι όξινες βροχές τον χειμώνα, οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι φθείρουν το χρώμα και αλλοιώνουν την λεία επιφάνεια του. 
Ρετσίνι δένδρων
Ακόμη μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά, μιας και οι στάμπες από ρετσίνι θολώνουν το χρώμα και μετά απαιτείται επισκευή. 
Περιττώματα πουλιών
Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, που η λαμαρίνα καίει, αν έχουν επικαθίσει περιττώματα πουλιών ψήνονται μαζί με το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Μένουν στάμπες και η επιφάνεια γίνεται θολή. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επισκευάσουμε το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί και βάψιμο.
Σφουγγάρια/Πανιά
Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο με ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα κλπ). Προκαλούμε περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα.
Έντομα
Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα μας προσκρούουμε πάνω σε έντομα. Αυτά είναι ιδιαίτερα όξινα και αφήνουν σημάδια.
Απορρυπαντικά
Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο μας με κάθε λογής απορρυπαντικό (πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ.) Είναι καυστικά.

Πώς να προστατέψετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας;
Πλύσιμο οχήματος
Να πλένετε το αυτοκίνητο σας συχνά, με τα σωστά υλικά και προϊόντα για το πλύσιμο και την προστασία του χρώματος. 
Συντήρηση
Η απλούστερη συντήρηση είναι το κέρωμα. Πρέπει να κερώνετε το όχημα σας τουλάχιστον δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Με πολύ προσεχτική χρήση μπορείτε να προστατέψετε ως ένα βαθμό το αυτοκίνητο σας για μερικούς μήνες. Το κόστος εφαρμογής είναι ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος και την μάρκα κεριού που θα χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας.
Επισκευή Χρώματος
Αν έχετε γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κλπ., τότε θα πρέπει να γυαλίσετε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνετε επαναφορά χρώματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία. Το γυάλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο τεχνικός πρέπει να είναι να είναι γνώστης του αντικειμένου. Να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας, να ζητήσετε να ανάψουν τους προβολείς ή να το βγάλουν έξω να το ελέγξετε με το φως του ήλιου. 
Μόνο έτσι θα δείτε αν υπάρχουν «ατέλειες» στην ποιότητα της δουλειάς του. Το κόστος εργασίας εξαρτάται από την κατάσταση του χρώματος και το μέγεθος του οχήματος. Δεν συνίσταται να γυαλίζετε το όχημα σας περισσότερο από 3 φορές κατά μέσο όρο σε μια δεκαετία. Κέρωμα μπορείτε να κάνετε όσες φορές θέλετε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός