Αλλάζοντας μπουζί

Διαβάστηκε από 2348 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/3/2017

Η αλλαγή των μπουζί είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από ότι ίσως κάποιοι φαντάζονται. Ας δούμε πως μπορεί να γίνει σε 4 απλά βήματα

 
Συνήθως σε κάθε κύλινδρο καύσης αντιστοιχεί και ένα μπουζί, το οποίο δέχεται υψηλής τάσης ρεύμα από τον πολλαπλασιαστή του αυτοκινήτου. Η λειτουργία του μπουζί είναι να παράγει ένα σπινθήρα, ο οποίος θα αναφλέγει το μείγμα αέρα-βενζίνης που εισέρχεται μέσα στον κύλινδρο, ώστε να γίνει καύση.

Πώς θα κερδίσω χρήματα;
Όταν έχουμε διανύσει τα χιλιόμετρα στα οποία ορίζει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεται να γίνει αντικατάσταση των μπουζί, μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων με συνολικό κόστος περίπου 60 ευρώ ή να τα προμηθευτούμε από ένα κατάστημα ανταλλακτικών με κόστος 25 ευρώ και να τα δώσουμε στο συνεργείο για να γίνει η αντικατάσταση. Σε αυτή την τιμή θα πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος της εργασίας του συνεργείου, το οποίο είναι περίπου 20 ευρώ.
Σε περίπτωση που διαθέτουμε λίγες γνώσεις και θέλουμε να κερδίσουμε και τα χρήματα της εργασίας που θα καταβάλουμε στο συνεργείο, μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας την τοποθέτηση των μπουζί, εξοικονομώντας ακόμα 20 ευρώ. 
Αυτό που θα χρειαστούμε είναι ένα «μπουζόκλειδο», ώστε να τα ξεβιδώσουμε από τον κινητήρα.

1. Ανοίγουμε το καπό του αυτοκινήτου και εντοπίζουμε στον κινητήρα τη θέση των μπουζί. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπουζοκαλώδια τραβώντας τα, τοποθετώντας τα σε ένα σημείο όπου δε θα εμποδίζουν τα χέρια κατά την αντικατάσταση.


2. Αφού βλέπουμε το άνω άκρο των μπουζί μέσα από τις οπές που υπάρχουν στον κινητήρα, τοποθετούμε το μπουζόκλειδο ώστε να τα ξεβιδώσουμε και να τα αφαιρέσουμε ένα - ένα.


3. Έπειτα, αφαιρούμε τα καινούρια μπουζί από τη συσκευασία τους και με τη βοήθεια του ειδικού κλειδιού τα τοποθετούμε στις θέσεις του κινητήρα. Τα σφίγγουμε με προσοχή, ώστε ο δακτύλιος που έχουν στη βάση τους να παραμορφωθεί, για να σφραγίσει το θάλαμο καύσης.


4. Τέλος, βάζουμε όλα τα καλώδια στη σωστή θέση ώστε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Δε θα πρέπει να αγχωνόμαστε για το αν θα τα συνδέσαμε σωστά, διότι το μήκος τους αλλά και η αρίθμηση που διαθέτουν θα μας βοηθήσουν.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

 • Επωφεληθείτε από τις προσφορές

  Στην autopower.gr θα βρείτε τα πάντα για το αυτοκίνητό σας και μάλιστα στις καλύτερες τιμές. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε δικά σας αρκετά προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά, όπως ποτηροθήκη, βάση για smartphone, μοκέτες, μπαγκαζιέρα και καλλύματα.
  Autopower.gr- 2118006908
  Περισσότερα
 • Πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων

  Η Ωμέγα Auto ΕΠΕ, Επίσημος Αντιπρόσωπος Nissan είναι από τα πρώτα ονόματα στην ελληνική αγορά, σε πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων NISSAN. Επίσης, διαθέτει γκάμα μεταχειρισμένων οχημάτων, τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και διαρκώς την αυξάνει με ποιοτικά αυτοκίνητα.
  Τηλ. 210 94 83 328
  Περισσότερα
 • Με 12 άτοκες δόσεις με αγορές άνω των 200 ευρώ

  H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.
  Περισσότερα
 • Με μία επίσκεψη βρήκες αυτό που έψαχνες

  Στο «enef Καραμάνογλου» μπορείτε να αγοράσετε όποιο αξεσουάρ-ανταλλακτικό χρειάζεστε. Μια επίσκεψη στο κατάστημα ή απλά μια ματιά στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της επιχείρησης θα σας λύσει τις απορίες. Οσο για τις τιμές; Είναι οι πιο ανταγωνιστικές της αγοράς και αυτό φαίνεται.
  Enef Καραμάνογλου- 231 021 6670
  Περισσότερα
 • Συναγερμοί, ήχοσυστήματα και φώτα Xenon!

  Η εταιρεία Big Project ΕΠΕ – CarAlarms.gr  προσφέρει υπηρεσίες πώλησης και τοποθέτησης συστημάτων συναργερμού ενώ είναι και εξουσιοδοτημένος διανομέας των προϊόντων αυτοκινήτου της SONY Ελλάς ΑΕ και εισάγει πλήθος προϊόντων σχετικά με το αυτοκίνητο, όπως φώτα xenon , αισθητήρες και κάμερες για την όπισθεν , προσκέφαλα αυτοκινήτου με DVD. Περισσότερα
 • Επέλεξε την προσφορά που σου ταιριάζει

  Η τεράστια γκάμα προϊόντων αυτοκινήτου, είναι αυτό που χαρακτηρίζει την «Car Glass Center-Κοκκινοπλίτης». Εκεί θα βρείτε ό,τι ακριβώς χρειαστεί το αυτοκίνητό σας και παράλληλα θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από αρκετές προσφορές σε ανεμοθραύστες, φορτιστές για κινητό, βάσεις ποδηλάτων και άλλα.
  Τηλ. 23510.77825 — 23510.77745
  Περισσότερα
 • Για πελάτες με πολλά, διαφορετικά και ειδικά ενδιαφέροντα

  Το ZooKoo.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να προτείνει προϊόντα και να εξυπηρετεί πελάτες σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Το κατάστημα θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του με στόχο να καλύπτει ανάγκες σε καταναλωτές με πολλά και ειδικά ενδιαφέροντα. Προσπαθεί πάντα να εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος!
  Τηλ. 22280 25310
  Περισσότερα
 • Εισαγωγή και διανομή όλων των τύπων κρυστάλλων

  Η ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΝΙΚΗΤΑΣ είναι η ηγέτιδα εταιρεία αποθήκευσης και διανομής κρυστάλλων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ειδικεύεται στην εισαγωγή και διανομή όλων των τύπων κρυστάλλων επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων για Ευρωπαϊκά, Ασιατικά και Αμερικάνικα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα,  με διαθεσιμότητα που αγγίζει το 100%.
  Περισσότερα