Ξέρεις να κάνεις σωστή επιλογή μπαταρίας;

Διαβάστηκε από 1305 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/7/2017

Μερικοί θεωρούν πως το να επιλέξεις μια μπαταρία για το αυτοκίνητο είναι απλή υπόθεση. Κάνουν λάθος όμως! Η μπαταρία χρειάζεται γνώση, ώστε να έχει ποιότητα και αξιοπιστία, χωρίς να χρειαστεί να βρεθείς σύντομα στο συνεργείο. Δες τώρα τα σωστά βήματα μιας καλής αγοράς!

 
Διάβασε τι λέει ο κατασκευαστής πριν αγοράσεις

Κάνε έλεγχο στο βιβλίο του οχήματός σου για τις συστάσεις του κατασκευαστή σχετικά με:
 1. Το μέγεθος της μπαταρίας που ταιριάζει καλύτερα στις διαστάσεις του αυτοκινήτου σου. Πολλά οχήματα μπορούν να «πάρουν» διάφορα μεγέθη.
 2. Ρεύμα ψυχρής εκκίνησης. Το CCA είναι βασικό για τη σωστή εκκίνηση. Είναι ο αριθμός των ampere που δέχεται μια μπαταρία για 30 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία 0 βαθμών F μέχρι η τάση της να πέσει σε ακατάλληλα επίπεδα.
 3. Χωρητικότητα αποθέματος. Βοηθάει στην τροφοδότηση ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σου, εάν έχει βλάβη ο εναλλακτήρας. Διαπιστώνει πόσα λεπτά μπορεί η μπαταρία να προσφέρει άφθονη ενέργεια, χωρίς να πέσει κάτω από την ελάχιστη τάση που απαιτείται για τη λειτουργία του οχήματός σας. Κατά κανόνα, τόσο για το CCA όσο και για τη χωρητικότητα αποθέματος, όσο ποιο ψηλός είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο.
 
Πολλαπλασίασε ampere με ώρες και κατέληξε στα αμπερώρια

Κατά την επιλογή μπαταρίας βαθιάς εκφόρτισης για χρήση σε σκάφη ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, πρέπει επίσης να προσέξεις:
 • Τον τύπο του εξοπλισμού που θα τροφοδοτηθεί με ενέργεια
 • Τον αριθμό ampere που απαιτείται για τη λειτουργία του εξοπλισμού
 • Τον αριθμό ωρών που θα χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό
Πολλαπλασιάζεις τα ampere (Amp) με τις ώρες, για να καθορίσεις τα απαιτούμενα αμπερώρια (AH). 
Κατανάλωση ρεύματος του εξοπλισμού (Amps) x Χρόνος (ώρες) = AH 

ΠΡΟΣΟΧΗ-Να αγοράζεις και λίγο μεγαλύτερη σε AH

Επέλεξε μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτεί τα απαιτούμενα AH για τον καθορισμένο χρόνο και την καθορισμένη τάση. Για να έχεις περιθώριο ασφαλείας, αύξησε τον αριθμό AH κατά 20%.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊοντα αυτοκινητου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

 • Μπαταρίες παντός τύπου, για κάθε όχημα

  Στο Ηλεκτρόνιο διαθέτουμε μπαταρίες για κάθε τύπο αυτοκινήτου, εδώ θα βρείτε μπαταρίες για κάθε οικονομική κατηγορία. Σας παρέχουμε μπαταρίες άριστης ποιότητας και προσιτής τιμής.
  Συμπεριλαμβάνεται δωρεάν τοποθέτηση, δωρεάν έλεγχος μπαταρίας - μίζας - δυναμό του οχήματος σας. Περισσότερα
 • Αριστος συνδυασμός ποιότητας – τιμής!

  Η ELKAR ΛΕΩΝ-ΚΟΥΡΝΙΑΤΗ , έχοντας συμπληρώσει ήδη 39 χρόνια παρουσίας και εμπειρίας στο χώρο, προσφέρει μια τεράστια γκάμα μπαταριών στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς. Διατίθενται μπαταρίες ALKO-MAX, GLS-ECO και VARTA. Το προσωπικό είναι πάντα διαθέσιμο να σας προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.  22210-22890 Περισσότερα