Πρόβλημα στα ηλεκτρικά εξαρτήματα; Δώσε οικονομική λύση!

Πρόβλημα στα ηλεκτρικά εξαρτήματα; Δώσε οικονομική λύση!

73824 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα έξοδα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, αποδεικνύονται συχνά περισσότερα από όσα είχες αρχικά στο μυαλό σου, με τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά να αποδεικνύονται συνήθως τα πιο κοστοβόρα.

AUTOMPALOPARTS
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΘΟΣ Κ ΣΙΑ ΕΕ - POTHOS AUTOPARTS

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-την μίζα σε συμφέρει να την επισκευάσεις 
-το δυναμό το αλλάζεις
-νέα φίλτρα στο injection (όποτε ορίζει ο κατασκευαστής)
-στα ηλεκτρικά παράθυρα ελέγχεις λαστιχάκια, λιπαίνεις τον μηχανισμό

Παίρνεις μέτρα πρόληψης (που γλιτώνουν από έξοδα και μπελάδες) ή τα αντιμετωπίζεις όταν συμβαίνουν;

Τα έξοδα για τη συντήρηση του αυτοκινήτου, αποδεικνύονται συχνά περισσότερα από όσα είχες αρχικά στο μυαλό σου, με τα ηλεκτρικά ανταλλακτικά να αποδεικνύονται συνήθως τα πιο κοστοβόρα. Βλέπεις οι μίζες, το δυναμό, οι μπαταρίες, οι λάμπες, οι διακόπτες, ασφάλειες, οι μηχανισμοί παραθύρων και όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου, είναι πολύ πιθανό να σε θέσουν αντιμέτωπο με σημαντικά, έκτακτα έξοδα. Για τον περιορισμό αυτών λοιπόν, καλό θα είναι να έχεις γνώση τόσο της λειτουργίας τους, όσο και των δεδομένων στην αγορά.

Επισκευή προβλημάτων στη μίζα και στο δυναμό

Η μίζα και το δυναμό, αποτελούν δύο από τις πιο συνηθισμένες «πηγές» βλάβης.Τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζει η μίζα είναι ότι «τρώγονται» τα καρβουνάκια που έχει ή ότι παρουσιάζει έλλειψη λίπανσης. Η επιδιόρθωση της μίζας συνήθως περιλαμβάνει αφαίρεση, πλύσιμο και λάδωμα ή και αλλαγή στα καρβουνάκια της.
Αντίστοιχα, το πιο συχνό πρόβλημα του δυναμό αφορά το σπάσιμο του ιμάντα στον οποίο το δυναμό στηρίζει την βασική του. Να θυμάσαι ότι σε πολλές περιπτώσεις, η επιδιόρθωση του δυναμό είναι ιδιαίτερα ακριβή και ίσως είναι προτιμότερο να το αλλάξετε.

Σωστή αλλαγή μπαταρίας

Αν χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία καλό θα είναι να αγοράσεις μια μπαταρία ιδίου τύπου και διαστάσεων και τουλάχιστον ίδιων Αμπερωρίων, με αυτή που είχε τοποθετήσει ο κατασκευαστής.

Συντήρηση στους μηχανισμούς παραθύρων

Η συχνή χρήση του παραθύρου οδηγεί και στην έντονη φθορά των μηχανισμών, με τους ηλεκτρικούς να είναι και αρκετά πιο ακριβοί για την αντικατάστασή τους. Ένας απλός τρόπος για να τους συντηρήσεις είναι να πραγματοποιείς συστηματικό έλεγχο στα λαστιχάκια, ιδιαίτερα μετά το πέρας του χειμώνα και του καλοκαιριού, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτές τις εποχές, τα φθείρουν πιο εύκολα. Πιο εξειδικευμένη συντήρηση είναι η λίπανση του συστήματος με ειδικό υγρό ανάμεσα στις διαδρομές, γύρω από όλη την επιφάνεια του παραθύρου. 

Αλλαξε ασφάλειες

Μία καμένη ασφάλεια αποτελεί μικροπρόβλημα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου και το κόστος μίας καινούριας, είναι ελάχιστο. Αφού αναγνωρίσεις την πιθανή βλάβη και την αντιστοιχήσεις με την ασφάλεια, θα πρέπει να βρεις την εν λόγω ασφάλεια η οποία συνήθως βρίσκεται είτε στο καπό (για τα μηχανικά μέρη), είτε στην καμπίνα του οδηγού, κοντά στο τιμόνι (για τα ηλεκτρικά μέρη). Σε κάθε περίπτωση θα αναγράφεται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου. Μόλις τη βρεις την τραβάς με μία πλαστική τσιμπίδα και τοποθετείς την καινούργια, πιέζοντάς την μέχρι να κουμπώσει.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

  • AUTOPLANET

    AUTOPLANET

    Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

     2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

    11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
    11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
     210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Autospark

    Autospark

    Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

     2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • THINK GARAGE

    THINK GARAGE

    Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
     2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • CADENCE HELLAS

    CADENCE HELLAS

    Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
     2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ELPARTS

    ELPARTS

    Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
     2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ