Δυσλειτουργία σε μίζες και δυναμό

    73871 Επισκέψεις στο άρθρο

    Η μίζα και το δυναμό, αποτελούν δύο από τα βασικότερα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, αλλά και τις πιο συνηθισμένες «πηγές» βλάβης. Η μίζα είναι ουσιαστικά το σύστημα του αυτοκίνητου, με το οποίο βάζουμε μπρος τον κινητήρα, αφού μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική με σκοπό την εκκίνησή του. Τα συχνότερα προβλήματα που εμφανίζει είναι ότι «τρώγονται» τα καρβουνάκια που έχει μέσα ή ότι παρουσιάζει έλλειψη λίπανσης, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν έντονο ήχο κάθε φορά που ξεκινάει το αυτοκίνητο και να χαλάει. Η επιδιόρθωση της μίζας συνήθως περιλαμβάνει αφαίρεση, πλύσιμο και λάδωμα ή και αλλαγή στα καρβουνάκια της.
    Αντίστοιχα, το δυναμό φροντίζει για τη φόρτιση της μπαταρίας και την τροφοδοσία στις καταναλώσεις του αυτοκινήτου, μετατρέποντας τη μηχανική ενέργεια που λαμβάνει από τον κινητήρα, σε ηλεκτρική. Το πιο συχνό πρόβλημα αφορά το σπάσιμο του ιμάντα στον οποίο το δυναμό στηρίζει την βασική του. Σε αυτή την περίπτωση, θα ανάψει η ένδειξη υπερθέρμανσης της μηχανής και αμέσως θα πρέπει να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας, ζητώντας βοήθεια. Να θυμάστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, η επιδιόρθωση του δυναμό είναι ιδιαίτερα ακριβή και ίσως είναι προτιμότερο να το αλλάξετε.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ - ΧΑΣΟΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ κ ΣΙΑ Ο.Ε.
    ΚΩΣΤΗΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.

    προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

    • THINK GARAGE

      THINK GARAGE

      Τα εργαλεία της Topdon μπορείτε να τα βρείτε στην ελληνική αγορά μέσω της Thnik Garage, η οποία τα αντιπροσωπεύει. ​Η Τhink Garage από το 1998 δραστηριοποιείται στον χώρο του αυοτκινήτου και συγκεκριμένα στον τομέα της συμβουλευτικής.
       2105696990 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ELPARTS

      ELPARTS

      Στην elparts.gr θα βρείτε μίζες - δυναμό και όλα όσα χρειάζεστε για την επισκευή τους. Όλα φυσικά είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευής και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. 
       2352061220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

      ΑΒΡΑΑΜ-ΤΣΑΜΚΟΣΟΓΛΟΥ

      11972U2500CX για την Η7 με τιμή 54,50
      11342U2500CX για την Η4 με τιμή 56,00
       210 5576392 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • CADENCE HELLAS

      CADENCE HELLAS

      Στο κατάστημα της Cadence Hellas θα βρείτε αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, όπως ενισχυτές, ηχεία, συναγερμούς, multimedia και συστήματα ασφαλείας. Επίσης θα βρείτε μπαταρίες και λάμπες φωτισμού led, hid και hid xenon.
       2104636275 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • Autospark

      Autospark

      Προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Λάμπες, αξεσουάρ, διακόπτες αισθητήρες και όχι μόνο. Χαμηλές τιμές, άμεση εξυπηρέτηση.  Πώληση χονδρική και λιανική.

       2310452220 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
    • AUTOPLANET

      AUTOPLANET

      Στην AutoPlanet θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Ανταλλακτικά, μπαταρίες, λιπαντικά, υαλοκα/στήρες, φώτα και άλλα αξεσουάρ. Μπείτε στο autoplanet.gr και πάρτε έκπτωση 30% σε όλες τις λάμπες, όπως και υαλοκαθαριστήρες έως και 24% φθηνότερα.

       2118000881 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ