Στάδια ανακύκλωσης

Οι μπαταρίες συγκεντρώνονται σε πλαστικά δοχεία, (κάδους), ανθεκτικά στα οξέα και τις καταπονήσεις ενώ η μεταφορά τους γίνεται από οχήματα που διασφαλίζουν κάθε πιθανή διαρροή οξέων.

Στάδια ανακύκλωσης

72639 Επισκέψεις στο άρθρο

1. Συγκέντρωση συσσωρευτών
Οι μπαταρίες συγκεντρώνονται σε πλαστικά δοχεία, (κάδους), ανθεκτικά στα οξέα και τις καταπονήσεις ενώ η μεταφορά τους γίνεται από οχήματα που διασφαλίζουν κάθε πιθανή διαρροή οξέων.
2. Επεξεργασία αποβλήτων
Ένας μύλος – σπαστήρας χρησιμοποιείται για να σπάσει και να θρυμματίσει την μπαταρία σε μικρά κομμάτια τα οποία οδηγούνται σε έναν συλλέκτη. Στη συνέχεια τα υλικά, πλαστικά, υγρά και στερεά διαχωρίζονται και το καθένα παίρνει τον δρόμο του.
3. Πλαστικά υλικά
Τα πλαστικά υλικά, πλαστικό ή πολυπροπυλένιο, μετά από πλύση και ξήρανση των τεμαχίων, γίνονται (έπειτα από ειδική καύση) υγρά και σχηματίζουν ένα πλαστικό υλικό ανακύκλωσης. Στη συνέχεια από αυτό το λιωμένο πλαστικό παράγονται διαμέσου ενός πιεστηρίου, μικρά πλαστικά σφαιρίδια. Τα πλαστικά σφαιρίδια παράγονται σε ομοιόμορφο μέγεθος και οι κατασκευαστές μπαταριών αγοράζουν αυτά τα σφαιρίδια και κατασκευάζουν πάλι νέες μπαταρίες.
4. Μόλυβδος
Ο μόλυβδος και τα αλλά μεταλλικά στοιχειά μετά τον καθαρισμό τους οδηγούνται σε ένα κλίβανο τήξεως. Ο λιωμένος μόλυβδος χυτεύεται σε καλούπια και σχηματίζει ράβδους. Όσο ο μόλυβδος βρίσκεται σε ρευστή κατάσταση η σκουριά και οι άλλες ακαθαρσίες ανεβαίνουν στην κορυφή των εκμαγείων. Ο μόλυβδος ψύχεται και καθαρίζεται από την σκουριά. Οι νέες πλάκες μολύβδου είναι έτοιμες για την παραγωγή νέων μπαταριών.
5. Οξέα
Υπάρχουν δύο τρόποι ανακύκλωσης του παλιού θειικού οξέος της μπαταρίας.
Με χημική επεξεργασία εξουδετερώνεται το όξινο διάλυμα (συνήθως με μία αλκαλική ένωση) και μετατρέπεται σε νερό. Το νερό περνά μέσα από μια διαδικασία καθαρισμού, ελέγχεται αν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του καθαρού νερού, και στη συνέχεια αποστέλλεται στο δημόσιο σύστημα αποχέτευσης.
Με χημική επεξεργασία το θειικό οξύ μετατρέπεται σε θειικό νάτριο. Το θειικό νάτριο είναι μία άοσμη λευκή σκόνη η οποία χρησιμοποιείται για τη κατασκευή γυαλιού, στα απορρυπαντικά των πλυντηρίων ρούχων κλπ. Η επιλογή του τρόπου εξαρτάται από τις δυνατότητες του εργοστασίου ανακύκλωσης.


Ανακυκλώστε, κάνει καλό!
Ανακυκλώνοντας τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σας συμβάλλεται σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να γνωρίζετε πως οι συσσωρευτές, είτε από τα σκάφη και τις μοτοσικλέτες, είτε από τα αμάξια και τις επιχειρήσεις διαθέτουν τοξικές ουσίες με καρκινογόνα δράση. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η ανακύκλωσή τους. Ποια είναι όμως τα οφέλη της ανακύκλωσης;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELECTRA HELLAS A.E. BILSTEIN
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
     2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ - FOTIN BATTERIES

    Η επιχείρηση FOTIN BAT δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στο λιανικό-χονδρικό εμπόριο μπαταριών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών καθώς και μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης. Διαθέτουν μπαταρίες παραγωγής του εργοστασίου ΤΑΒ Σλοβενίας, ένα από τα πλέον καταξιωμένα εργοστάσια παραγωγής συσσωρευτών στην Ευρώπη, που διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε 1 χρόνο εγγύηση σε όλες τις μπαταρίες.
     210 5913811 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε.

    Η Εταιρεία ΤΡΟΧΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των ανταλλακτικών μηχανοκίνητων οχημάτων από το 1976, με Πανελλαδικό δίκτυο διανομής εισάγει και διακινεί σε εμπόρους, επώνυμα ανταλλακτικά πολλά εκ των οποίων αποτελούν πρώτη τοποθέτηση των μεγαλυτέρων εργοστασίων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας., όπως οι Μπαταρίες BANNER που μας προτείνουν. 
     210 4833980-2 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

    Στο 2 φυσικά και στο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Διαθέτει πάνω από 500.000 κωδικούς μεταχειρισμένων και καινούριων Aftermarket ανταλλακτικών οι οποίοι καλύπτουν όλη την γκάμα των αυτοκινήτων κάθε μάρκας.
     2221044797 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    ΛΑΔΑΔΙΚΟ

    Στο κατάστημά τους μπορείτε να βρείτε όλα τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, μπαταρίες αυτοκινήτων, λιπαντικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ αυτοκινήτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Με ένα κλικ στο e-shop τους, ή με μια επίσκεψη στο κατάστημα τους στα Ανω Πατήσια.
     2111136100 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • RE-BATTERY

    RE-BATTERY

    Re-Battery: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός εναλλακτικής διαχείρισης μπαταριών. Εκπροσωπεί το 48,8% της αγοράς των συσσωρευτών μολύβδου (Υπόχρεοι/Εισαγωγείς-Παραγωγοί). Διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

     2105575075 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ