Tips για την αγορά ανταλλακτικών!

2681 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτου είναι μια πολύπλοκη υπόθεση, γι' αυτό η AG Tuning παραθέτει συμβουλές για την σωστή αναζήτηση και επιλογή τους.

Όταν αναζητά ανταλλακτικά ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει κάποιες σημαντικές πληροφορίες πριν προχωρήσει στην αναζήτηση του κατάλληλου ανταλλακτικού για το αυτοκίνητό του.
 
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, τα ανταλλακτικά με τις περισσότερες πωλήσεις είναι τα αναλώσιμα, όπως φίλτρα, τακάκια, ελαστικά, αμορτισέρ, δισκόπλακες και άλλα συναφή. Ανταλλακτικά, δηλαδή, με συγκεκριμένο χρόνο ζωής και με τη μεγαλύτερη φθορά κατά την οδήγηση, το χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.
 
Πριν αγοράσει ωστόσο ανταλλακτικά αυτοκινήτου, πρέπει να ξέρει  τις πέντε βασικές κατηγορίες τους:
 
Γνήσια ανταλλακτικά: 

Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και φέρουν το σήμα τους στη συσκευασία.
 
Ανταλλακτικά ΟΕΜ: 

Είναι ακριβώς τα ίδια με τα αυθεντικά ανταλλακτικά αυτοκινήτου, όπως μαρτυρά και το όνομά τους (ΟΕΜ: Original Equipment Manufacturers), μόνο που αλλάζει το σήμα στη συσκευασία, αφού αντί της αυτοκινητοβιομηχανίας, φέρουν αυτό του αρχικού κατασκευαστή.
 
Aftermarket ανταλλακτικά: 

Πρόκειται για ανταλλακτικά αυτοκινήτου αντίστοιχης ποιότητας με τα γνήσια και τα ΟΕΜ και μάλιστα πιο φθηνά, καθώς κατασκευάζονται από επώνυμες εταιρίες, οι οποίες συνεργάζονται άμεσα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
 
Ανταλλακτικά ανακατασκευής: 

Πρόκειται για χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά, τα οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετασκευάζουν και προωθούν στην αγορά, με την υποχρέωση να αναφέρεται στη συσκευασία ότι πρόκειται για ανταλλακτικά ανακατασκευής.
 
Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

Είναι συνήθως η πιο οικονομική λύση, αλλά και η λιγότερο ασφαλής, αφού εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως η ηλικία του αυτοκινήτου από το οποίο προέρχεται, αλλά και η ηλικία του αυτοκινήτου στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Ποια είναι η AG Tuning

H AGTUNING  δραστηριοποιείται στο χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων παντός τύπου, ενώ παράλληλα διαθέτει προϊόντα βελτίωσης κινητήρων. Στην εύχρηστη ιστοσελίδα της εταιρίας μπορείς να βρεις με ένα κλικ ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και προϊόντα βελτίωσης, αξεσουάρ, λιπαντικά και πρόσθετα χημικά.

Κάνε την παραγγελεία σου στο 2114114114