Που θα «πετάξεις» την παλιά μπαταρία;

4436 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ανακύκλωση της μπαταρίας αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες ανακύκλωσης , αφού δίνει την δυνατότητα ανάκτησης σημαντικών ποσοτήτων μολύβδου και πλαστικών.

 
Η αξία αυτών των υλικών που περιέχονται στις μπαταρίες, εάν έχουν υποστεί σωστή επεξεργασία, εκτός από τα οφέλη που παρέχει στην προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους επενδυτές στην αγορά της ανακύκλωσης.
 
Συγκεκριμένα μειώνει τα απόβλητα και αφού το 99% της μπαταρίας μολύβδου-οξέος είναι ανακυκλώσιμο, μειώνει επίσης την ανάγκη χρήσης νέων πρώτων υλών και εξαρτημάτων. ¶λλωστε αναγνωρίστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα κυκλικής οικονομίας,
 
Πως γίνεται η διαδικασία
 
Για να ξεκινήσει η διαδικασία ανακύκλωσης, οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες συλλέγονται από σημεία απόρριψης και μεταφέρονται σε κέντρα ανακύκλωσης.Εκεί, ο μόλυβδος διαχωρίζεται από το πολυπροπυλένιο (πλαστική θήκη) και τροφοδοτείται σε κλίβανο, στον οποίο πρόκειται να λιώσει. Έπειτα επαναχρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων μπαταριών. Το πολυπροπυλένιο πλένεται και ανακυκλώνεται επίσης. Τέλος, το οξύ επεξεργάζεται και εξουδετερώνεται. Οι νέες μπαταρίες αυτοκινήτων κατασκευάζονται συνήθως με ανακυκλωμένα υλικά μέχρι και 80%.
 
 Πως θα ανακυκλώσεις την δικιά σου
 
Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Όταν θα πας σε έναν κατάστημα μπαταριών για να βάλεις μία καινούρια, αφήνεις εκεί την παλιά. Το κατάστημα είναι υποχρεωμένο από τον νόμο, να έχει ειδικό κάδο ανακύκλωσης συσσωρευτών, τον οποίο «αδειάζει» ειδικό συνεργείο κάθε μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός