Η οικονομική ασφάλεια θέλει ψάξιμο και συνέπεια. Πρόσξε μην κάνεις τα παρακάτω λάθη.

Η οικονομική ασφάλεια θέλει ψάξιμο και συνέπεια. Πρόσξε μην κάνεις τα παρακάτω λάθη.

Τα λάθη που ακριβαίνουν την ασφάλεια αυτοκινήτου

37114 Επισκέψεις στο άρθρο

Έχεις μετρήσει πόσα δίνεις για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου; Αν δίνεις πολλά, τότε ίσως και εσύ κάνεις μερικά από τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη στην αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Γιατί να δίνεις πολλά για ασφάλεια αυτοκινήτου;
-last minute Choice –χωρίς έρευνα αγοράς (και προσφορών)
-ψωνίζεις όνομα εταιρείας με βασικό πακέτο – σε τιμή κομπλέ πακέτου
-αγοράζεις με κριτήριο την τιμή αφαιρείς καλύψεις, το "πληρώνεις μετά"

Εσύ πως αγοράζεις ασφάλεια στο αυτοκίνητό σου; Κάνεις έρευνα αγοράς ή απλά ανανεώνεις όποια έχεις την τελευταία στιγμή;

Αργείς να την φτιάξεις
Οι περισσότεροι από τους οδηγούς επιλέγουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, λίγες μόνο ημέρες (ή και ώρες) πριν τη λήξη της προθεσμίας, γεγονός που συχνά τους οδηγεί στο να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα από το μέσο όρο της αγοράς.

Κι αυτό γιατί κάνουν την επιλογή υπό την πίεση του χρόνου, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τις όποιες εξελίξεις και προσφορές της αγοράς, αλλά και χωρίς να έχουν προλάβει να μελετήσουν καλά τις καλύψεις που τους προσφέρει το εκάστοτε ασφαλιστήριο.

Σε νοιάζει μόνο το κόστος

Συνηθισμένο είναι και το φαινόμενο να επιλέγει κανείς την ασφάλεια του αυτοκινήτου του, μόνο με βάσει το κόστος αυτής, τακτική που έχει αποδειχθεί λανθασμένη αρκετές φορές στην πράξη, αφού το χαμηλό κόστος μπορεί να σημαίνει και λιγότερες καλύψεις, για ζημιές που είναι πιθανό να κοστίσουν μια περιουσία σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Αμελείς την κλίμακα ασφάλισης

Μια ασφάλεια που διαθέτει και κάλυψη κλοπής, θα πρέπει να διαθέτει ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και σχετικές αναπροσαρμογές, με βάση την αξία του αυτοκινήτου, καθώς όσο πιο παλιό είναι αυτό, τόσο μικρότερο θα πρέπει να είναι και το κόστος την εν λόγω κάλυψης.

«Κόβεις» καλύψεις μα στο τέλος πληρώνεις περισσότερα

 Όπως είπαμε και παραπάνω, κάποιες καλύψεις της ασφάλισης αυτοκινήτου, μπορούν να γλιτώσουν έναν οδηγό από μεγάλα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος και άρα θα πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση των καλύψεων που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο, σε συνάρτηση και τη χρήση του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που περνάει συχνά από επαρχιακές οδούς, κινδυνεύει περισσότερο από μία θραύση κρυστάλλων κοκ.

Eπίσης, τα ονόματα των καλύψεων πολλές φορές δεν είναι απόλυτα επεξηγηματικά για την προστασία που προσφέρουν στον ασφαλισμένο, οπότε θα πρέπει να ρωτάς πάντα για περισσότερες λεπτομέρειες!

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ