Απεταξάμην τους κακομαθημένους οδηγούς

4207 Επισκέψεις στο άρθρο

4 τύποι οδηγών που δημιουργούν κινδύνους για την οδική ασφάλεια

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
Ο «βδέλλας», ο «κορνάκιας», ο αναποφάσιστος και ο «προβολάκιας». Τέσσερις τύποι οδηγών που πρέπει να αποφεύγουμε στο δρόμο, οι οποίοι μπορούν με ιδιαίτερη ευκολία να μας εμπλέξουν σε ένα ατύχημα.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους, οι οποίοι, λόγω έλλειψης παιδείας ή σεβασμού, καταργούν τον Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας, οδηγώντας όπως εκείνοι θέλουν, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν ένα ατύχημα, στο οποίο, τις περισσότερες φορές, εμπλέκονται νομοταγείς και συνετοί οδηγοί. Εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τους αποφεύγουμε κρατώντας απόσταση, παραχωρώντας τους χώρο για να μας προσπεράσουν ή και ακόμα αλλάζοντας την πορεία μας, ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Ο οδηγός-«βδέλλα»

Ειδικά στη χώρα μας αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ των «γρήγορων». Ο οδηγός αυτής της κατηγορίας δεν μπορεί να οδηγεί μόνος του. Μόλις βρει ένα «σύντροφο» στο δρόμο, κολλάει από πίσω του είτε για να τον προσπεράσει ή επειδή πιστεύει ότι έχει κάποια οφέλη. Αρχικά θεωρεί είτε ότι αυτή η κίνηση τον κρατάει σε εγρήγορση, είτε διότι βρισκόμενος σε αυτή τη θέση, είναι κρυμμένος από τα ραντάρ της Τροχαίας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το σινιάλο που κάνει με τα φώτα του προς τους άλλους οδηγούς. Ο κίνδυνος που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή είναι ότι το μπροστινό του αυτοκίνητο μπορεί να φρενάρει στιγμιαία, με αποτέλεσμα αυτός να μην μπορεί να αντιδράσει, προκαλώντας μία σοβαρή σύγκρουση.

Με το χέρι στην κόρνα

Η κόρνα, για πολλούς οδηγούς που πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους στο δρόμο, είναι ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ του αυτοκινήτου τους. Την χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν βιάζονται και πιστεύουν ότι πρέπει να τους παραχωρήσουν το δρόμο οι υπόλοιποι οδηγοί, ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Εκτός του ότι γίνονται εκνευριστικοί προς τους άλλους οδηγούς, μπορούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα από τη βιασύνη τους αλλά και από απροσεξία.

Ο αναποφάσιστος

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στην κατάσταση όπου ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, επηρεάζοντας τη δική σας πορεία. Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί να έχει χαθεί ή να ψάχνει κάποια οδό, αδιαφορώντας για τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω του. Καλό λοιπόν είναι να μην τον πλησιάζετε στο ελάχιστο, διότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση να ακινητοποιήσει το όχημά του χωρίς καμία προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να μην προλάβετε να αντιδράσετε, πέφτοντας πάνω του.

Ο οδηγός της «ομίχλης»

Ακόμη μία νέα μόδα των κακομαθημένων οδηγών είναι το άναμμα των φώτων ομίχλης, τα οποία προορίζονται μόνο για περιπτώσεις με μειωμένη ορατότητα. Τα φανάρια αυτού του είδους διαχέουν το φως, με αποτέλεσμα, σε φυσιολογικές συνθήκες, να τυφλώνουν τους οδηγούς που προπορεύονται ή και αυτούς που βρίσκονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ