Εσύ ποιες προαιρετικές καλύψεις θεωρείς απαραίτητες;

Διαβάστηκε από 2321 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/7/2017

Έχεις συμπεριλάβει την Οδική Βοήθεια στο ασφαλιστήριο; Πιστεύεις ότι η Θραύση Κρυστάλλων δεν είναι και τόσο απαραίτητη; Δες τώρα τι προσφέρουν αυτές και μερικές άλλες προαιρετικές καλύψεις και βρες αυτές που πραγματικά χρειάζεσαι!

 
Oδική Βοήθεια: Δωρεάν ρυμούλκηση προς το συνεργείο!

Με τη συγκεκριμένη προαιρετική κάλυψη, η εταιρεία αναλαμβάνει την επιτόπου επισκευή (αν γίνεται) ή τη ρυμούλκησή του οχήματός μας λόγω κάποιας βλάβης.

Ανάλογα με την ασφαλιστική, μπορεί να καλύπτονται έξοδα επαναπατρισμού του αυτοκινήτου, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο κ.α. Ορισμένες εταιρείες εξαιρούν τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου λόγω ατυχήματος. Η μεταφορά του αυτοκινήτου για αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μόνο εάν έχουμε την κάλυψη της Φροντίδας Ατυχήματος. Εάν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό σας λόγω βλάβης, θα πρέπει να καλέσετε τον αριθμό της οδικής βοήθειας και να δώσετε στοιχεία όπως, ο αριθμός κυκλοφορίας και η περιοχή που βρίσκεστε. Η υπηρεσία οδικής βοήθειας ισχύει και για τις χώρες του εξωτερικού, εφόσον έχουμε ενημερώσει την ασφαλιστική μας ότι θα ταξιδέψουμε εκτός Ελλάδος.

Νομική Προστασία: η ασφαλιστική αναλαμβάνει όλα τα δικαστικά έξοδα!

Ουσιαστικά η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει να διεκδικήσει την αποζημίωσή μας όταν υπάρχει πρόβλημα με την άλλη εταιρεία, ενώ αναλαμβάνει και την ποινική μας υπεράσπιση όταν απαιτείται. Η υπηρεσία της νομικής προστασίας έχει σχετικά μικρό κόστος (διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία), ενώ μπορεί να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο ασφαλιστικό πακέτο ούτως ή άλλως.

Θραύση κρυστάλλων: Δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση κρυστάλλων!

Εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου περιλαμβάνει την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, δεν πληρώνεις τίποτα! Και να μην την περιλαμβάνει,  σε συμφέρει πάρα πολύ να την προσθέσεις το συντομότερο δυνατόν καθώς θα επιβαρυνθείς με περίπου 4-5 ευρώ το μήνα επιπλέον και θα καλύπτεσαι για μια ζημιά που θα κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα αν προκύψει.

Εκτός των γνωστών λόγων ραγίσματος ενός κρυστάλλου, η ασφάλιση θραύσης κρυστάλλων σε καλύπτει και σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής! Από τη συγκεκριμένη κάλυψη εξαιρούνται μόνο οι καθρέφτες, τα φανάρια και η ηλιοροφή, εκτός αν έχει γίνει ειδική συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία.

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα: για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έχει αυτή την κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, αποζημιώνεται από την ασφαλιστική του, στην περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα (οι όροι και τα ποσό κάλυψης διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • Νικόλαος Τσουκαλάς

    "Γράφοντας" με ΙΧ περίπου 5 με 6 χιλιάδες χιλιόμετρα το μήνα, έχω να πω ότι όσες καλύψεις και αν βάλει κανείς, ΔΕΝ μπορεί να προβλέψει καμιά από τις συνθήκες Ουγκάντα στη χώρα μας.Πάρτε μερικά παραδείγματα:1)Συνταξιούχος τζόβενο στο καράβι ΡΙΟ Αντίριο, βγαίνει από το ΙΧ, και προσπαθεί να μπει με τον ανάποδο τρόπο, χωρίς επιτυχία, "σφάζοντας" τα πλαϊνά του δίπλα αυτοκινήτου,2)Σταματημένοι όλοι σε φανάρι μέσα στην Πάτρα, κεντρικά, και έρχεται με φρενόγκαζο, χαρακτηριστική ...όλα με merc-A-class-παλιά, περνάει απο αριστερά ξυστά, με κόκκινο σε διασταύρωση, και συνεχίζει το ίδιο ξαναμένη.3)Συλλογείς κοπανημάτων σε λαμαρίνα, κινούμενοι στο αντίθετο ρεύμα και με τη λογική, ότι αν δεν κάνεις στην άκρη, και ανασφάλιστο έχω και το δικό σου θα κλαίς...Να μην αναφέρω άλλα, θα κουράσω πολύ. Όσες καλύψεις και να βάλεις, τους οδηγούς με attitute "γίδας" (στρίβει δεξιά αλλά θέλει να πάει αριστερά) ΔΕΝ μπορείς να τους προβλέψεις!!!Συγνώμη από τα ζωάκια που ανέφερα, αλλά είναι το τέλειο παράδειγμα...

      2

προϊοντα αυτοκινητου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • Ένα ασφαλιστήριο στα μέτρα σου!

    Η Δυναμις Ασφαλιστικη, έχοντας πάντα ως πρωταρχικό σκοπό την απόλυτη εξυπηρέτηση του πελάτη, είναι εδώ για να σας προσφέρει ένα συμβόλαιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.  Το MyDynamis είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο δημιουργείτε εσείς και περιλαμβάνει αποκλειστικά τις παροχές που εσείς κρίνετε ότι χρειάζεστε.  2109006900 Περισσότερα

Οι 10 εντολές της φτηνότερης ασφάλισης αυτοκινήτου!

Θραύση κρυστάλλων: κάλυψη που σε συμφέρει!

Ασφάλιση: 4 λάθη που κάνεις και κοστίζουν!

Προαιρετικές καλύψεις: εσύ ποιες επέλεξες;

Φιλικός διακανονισμός: απλούστερες διαδικασίες, ταχύτερες αποζημιώσεις!

4 λάθη που σου….κοστίζουν!

Τράκαρες; Τι πρέπει να κάνεις και τι όχι!

Ο φιλικός διακανονισμός κάνει τα πάντα γρηγορότερα!

Εσύ ποιες προαιρετικές καλύψεις θεωρείς απαραίτητες;

Οι 10 εντολές της φτηνότερης ασφάλισης αυτοκινήτου!

4 λάθη που κάνεις στην ασφάλιση και βλάπτουν την τσέπη σου!

Ανασφάλιστα οχήματα: Φρένο στα πρόστιμα πριν…την έναρξή τους!

Φιλικός διακανονισμός: Ταχύτατη καταβολή αποζημιώσεων!

Τι είναι η ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης;

Ραγισμένο παρμπρίζ: Αντικατάσταση ή επισκευή;

Γλύτωσε λεφτά από την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Μήπως αυξάνεις μόνος σου έξοδα και ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σου;

Πλήρωσε λιγότερα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!

Εσύ δικαιούσαι δωρεάν επιδιόρθωση παρμπρίζ;

Αστική ευθύνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

περισσότερα »