Πως ένα ιδιωτικό πάρκινγκ γίνεται «φρούριο»!

7790 Επισκέψεις στο άρθρο

Εκεί πληρώνεις για να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο σου θα μείνει άθικτο και πλήρως προστατευμένο από φθορά και κλέφτες. Πως όμως προσφέρει τέτοια ασφάλεια;

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
Το «κλειδί» είναι οι εγκαταστάσεις και ο τρόπος με τον οποίο έχουν διαμορφωθεί. Φυσικά δεν μιλάμε μόνο για την καλή λειτουργικότητα του χώρου, αλλά κυρίως για την καλή ορατότητα. Όταν οι φύλακες μπορούν να δουν τις «απειλές» από μακριά, θα τις αντιμετωπίσουν και πιο αποτελεσματικά. Από την άλλη ένας καλά φυλασσόμενος και φωτισμένος χώρος θα αποθαρρύνει τον όποιον πιθανό κλέφτη. Ας δούμε όμως ποια αναλυτικά τα «όπλα» κατά των κλεφτών:

1. Φωτισμός
Το κυριότερο λοιπόν χαρακτηριστικό είναι ο φωτισμός. Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού πρέπει να καθορίσουν εάν ο υπάρχων φωτισμός είναι αρκετός, όχι μόνο για να φωτίσει τις περιοχές οδήγησης αλλά και για να εξαλείψει τις σκιές στις οποίες μπορούν να κρυφτούν οι «εισβολείς». Ο τύπος φωτισμού που χρησιμοποιείται είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. 

2. Καλός σχεδιασμός εγκαταστάσεων
Ένα άλλο θέμα είναι ο καλός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων. Για παράδειγμα σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ οι ψηλοί, πυκνοί θάμνοι και τα δέντρα μπορούν να παρέχουν εξαιρετικές κρυψώνες. Έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και συντήρησης  της εγκατάστασης στάθμευση φροντίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι η βλάστηση που περιβάλλει τις θέσεις παρκαρίσματος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

3. Κάμερες ασφαλείας
Ένα μεγάλο όπλο στο τομέα της ασφάλειας. Πολλά ιδιωτικά πάρκινγκ διαθέτουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και «σκανάρει» κάθε κίνησης εντός και εκτός των τοίχων της εγκατάστασης. Ωστόσο κάποιοι δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν σωστά. Πολλοί αν και διαθέτουν κάμερες, δεν έχουν προσωπικό να παρακολουθεί το μόνιτορ, με αποτέλεσμα στην ουσία να μην επιβλέπεται ο χώρος.

4. Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης
Αυτά τα τηλέφωνα παρέχουν στους οδηγούς άμεση πρόσβαση στην προσωπική ασφάλεια. Μια παρόμοια τεχνολογία είναι το «panic button», το οποίο μπορεί να πατηθεί από τον οδηγό τι στιγμή που θα απειληθεί. Όταν γίνει αυτό ακούγεται αμέσως ένας συναγερμός και το προσωπικό ασφαλείας κατευθύνεται προς το σημείο.

5. Περιπολίες
Η προσθήκη περιπόλων ασφαλείας στο χώρο του πάρκινγκ θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια.

6. Σήμανση
Όλα τα παραπάνω μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια. Ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια είναι η επικοινωνία. Οι κλέφτες θα δυσκολευτούν να διαπράξουν έγκλημα σε χώρο στάθμευσης, που διαθέτει τη δομή και τις στρατηγικές για να τους σταματήσουν. Ταυτόχρονα, εάν οι οδηγοί γνωρίζουν που είναι αυτά τα «εργαλεία», είναι πολύ πιο εύκολο να τα χρησιμοποιήσουν σωστά την στιγμή που πρέπει. Ο καλύτερος τρόπος για την επιτυχή επικοινωνία αυτών των μηνυμάτων είναι μέσω σήμανσης, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε όλους τους χώρους της εγκατάστασης.
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - PARKING

  • ΠΛΑΚΑ PARKING

    ΠΛΑΚΑ PARKING

    Το Πλάκα Parking είναι το πιο αξιόπιστο ιδιωτικό parking, αν κάποιος θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητο του στο κέντρο της Αθήνας.Διαθέτει μεγάλο αριθμό θέσεων, οι οποίες είναι περίκλειστες, ώστε να παρέχει ασφάλεια για τo όχημα σας 
     2103250684 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ