Ράγισε το παρμπρίζ; Κινδυνεύεις!

Διαβάστηκε από 1718 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/1/2018

Ακόμη και ένα μικρό πετραδάκι μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στο παρμπρίζ σου! Διάβασε τώρα τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που προκύψει ρωγμή και πως μπορείς να το επισκευάσεις αντί να το αντικαταστήσεις.

 
Ένα πετραδάκι αρκεί για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σου! 

Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου προφυλάσσει εσένα και την οδηγική ορατότητα σου από διάφορους παράγοντες όπως τα μικρά έντομα, η βροχή, το χιόνι κτλ όμως δεν παύει να είναι εύθραστο, καθώς είναι γυαλί.

Ένα μικρό πετραδάκι, ειδικά όταν εκσφενδονιστεί με μεγάλη ταχύτητα είναι σε θέση να προκαλέσει μια ρωγμή η οποία μπορεί αρχικά να φαίνεται μικροσκοπική και ασήμαντη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι.

Η ρωγμή μπορεί να μεγαλώσει εντελώς ξαφνικά λόγων της αλλαγής θερμοκρασίας. γι αυτό μην καθυστερήσεις να το πας σε ειδικό.

Η σημαντικότερή, ίσως, αιτία αυτού του συμβάντος είναι οι αλλαγές στη θερμοκρασία. Όπως όλα τα υλικά, έτσι και το γυαλί διαστέλλεται και συστέλλεται κατά τις αυξομειώσεις της με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η ρωγμή με απρόβλεπτους ρυθμούς.Με τρία κόλπα μπορείς να καταλάβεις αν χρειάζεται αντικατάσταση. Π.χ. αν το θραύσμα δεν είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα κέρμα των 2 ευρώ, δεν χρειάζεσαι αντικατάσταση. 

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις οι οποίες, όταν ισχύουν, δίνουν τη δυνατότητα επισκευής του παρμπρίζ και όχι αντικατάστασής του. Αυτές είναι οι παρακάτω:

1) Το θραύσμα θα πρέπει να μην είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα κέρμα των 2 ευρώ.

2) Το θραύσμα θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 5 εκατοστά από την άκρη του παρμπρίζ.

3)  Το θραύσμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού, όσο μικρό και αν είναι καθώς επηρεάζει την οδηγική του ικανότητα.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για την περίπτωση του παρμπρίζ, καθώς τα υπόλοιπα κρύσταλλα αντικαθίστανται αναγκαστικά.

Ρίξε μια ματιά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Μπορεί να περιλαμβάνει την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων και να μην πληρώσεις ούτε ευρώ! 
 
Με το που προσέξεις την παραμικρή ζημία σε κάποιο από τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επισκεφτείς άμεσα το αρμόδιο συνεργείο. Το γιατί είναι προφανές: κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου,  το παρμπρίζ αλλά και τα υπόλοιπα κρύσταλλα δέχονται  ποσότητες πίεσης από τον αέρα, οι οποίες αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ταχύτητα του αυτοκινήτου. Ένα μικρό ράγισμα μπορεί να μεγαλώσει απότομα ή ακόμα και να σπάσει το τζάμι. Και όλα αυτά ενώ οδηγάς!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου περιλαμβάνει την κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, δεν πληρώνεις τίποτα! Και να μην την περιλαμβάνει,  σε συμφέρει πάρα πολύ να την προσθέσεις το συντομότερο δυνατόν καθώς θα επιβαρυνθείς με περίπου 4-5 ευρώ το μήνα επιπλέον και θα καλύπτεσαι για μια ζημιά που θα κοστίσει πολλαπλάσια χρήματα αν προκύψει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

Ρωγμή στο παρμπρίζ; Κίνδυνος!

Ράγισε το παρμπρίζ σου; Μην το αγνοείς!

Θραύση κρυστάλλων: συμφέρει πολύ!

Ράγισε το παρμπρίζ; Κινδυνεύεις!

Ράγισε το παρμπρίζ; Μη το αμελείς!

Θραύση κρυστάλλων: συμφέρει αφάνταστα!

Ρωγμή στο παρμπρίζ; Κίνδυνος!

Ασφαλισμένος! Ικανοποιημένος;

Θραύση κρυστάλλων: σε συμφέρει!

Ράγισε το παρμπρίζ; Κινδυνεύεις!

Επισκευή παρμπρίζ δωρεάν; Γίνεται!

Θραύση κρυστάλλων: δωρεάν αντικατάσταση παρμπρίζ!

Θραύση κρυστάλλων: κάλυψη που σε συμφέρει!

Θραύση κρυστάλλων: πληρώνεις λίγα, γλυτώνεις περισσότερα!

Ράγισε το παρμπρίζ; Μην το αγνοείς!

Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων: μικρό κόστος, τεράστια οφέλη!

Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων: κοστίζει λίγο, συμφέρει πολύ!

Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων: Συμφέρει όσο δε φαντάζεσαι!

Ρωγμή στο παρμπρίζ: Πιο επικίνδυνη απ όσο νομίζεις!

Θραύση Κρυστάλλων: Τι φθορές καλύπτει

Βρες το δωμάτιο των ονείρων σου

περισσότερα »