Το νου σου κύριε οδηγέ

2070 Επισκέψεις στο άρθρο

Διαβάστε ποια είναι τα σηµεία που πρέπει να ελέγχει ο οδηγός, αναφορικά µε τη σωστή λειτουργία του οχήµατος, αλλά και πως πρέπει να «συµπεριφέρονται» οι επιβάτες.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

O µέσος άνθρωπος περνά όλο και περισσότερο χρόνο µέσα στο αυτοκίνητό του και από την κατάσταση του ιδίου αλλά και του οχήµατος εξαρτάται σε µεγάλο βαθµού η ασφάλεια κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες. Ακολουθώντας 7 χρυσούς κανόνες αυξάνουµε σε µεγάλο βαθµό την ασφάλειά µας.

Λίπανση και υγρά

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε συχνά τη στάθµη λαδιού του κινητήρα, καθώς η σωστή λίπανση εξασφαλίζει µακροζωία, ορθή λειτουργία και λιγότερη κατανάλωση. Μην αµελείτε τα υγρά της υδραυλικής υποβοήθησης του τιµονιού, ενώ ακόµα πιο συχνός πρέπει να είναι ο έλεγχος των υγρών φρένων. Τέλος φροντίστε να υπάρχει πάντα υγρό στο σύστηµα ψύξης, καθώς και νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων.

Φωτισµός

Η ορθή λειτουργία των φωτιστικών σωµάτων εξασφαλίζει ασφάλεια στις νυχτερινές µετακινήσεις και κάθε είδους διαδροµές που απαιτούν πολύ καλή ορατότητα. Ελέγξτε τους δείκτες πορείας, τα αλάρµ, τα φώτα των φρένων, τη µικρή και µεγάλη σκάλα των προβολέων και σιγουρευτείτε για τη σωστή τους εστίαση. Μην ξεχνάτε και τους προβολείς οµίχλης (εάν διαθέτει το όχηµα).

Ελαστικά

Όπως εµείς δεν περπατάµε µε φθαρµένα ή τρύπια παπούτσια, η ίδια ακριβώς αρχή ισχύει και για τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται σε εβδοµαδιαία βάση, για να διαπιστωθεί εάν η πίεση είναι η ενδεδειγµένη από τον κατασκευαστή. Αλλάξτε την πίεση ανάλογα µε τις συνθήκες µεταφοράς και προστατέψτε µε ειδικά προϊόντα τα ελαστικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ζώνη ασφαλείας

Είναι απολύτως απαραίτητο να φορούν ζώνη όλοι µέσα στο αυτοκίνητο και το παράδειγµα δίνει ο οδηγός. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να µπαίνει στο αυτοκίνητό σας εάν δεν είναι διατεθειµένος να φορέσει ζώνη ασφαλείας, είτε κάθεται στο εµπρός κάθισµα, είτε στα πίσω.

Παιδιά

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών πρέπει απαραίτητα να µετακινούνται µε ειδικά καθίσµατα (στην αγορά υπάρχουν για κάθε ηλικία) φορώντας ζώνη. Αποθαρρύνετε τις µητέρες που µεταφέρουν παιδί στην αγκαλιά τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σώσουν το παιδί. Το µόνο σίγουρο είναι ότι το παιδί θα χτυπήσει άσχηµα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οδηγός

Η οδήγηση είναι ευθύνη και απαιτεί ευσυνείδητα άτοµα. Ο οδηγός δεν φέρει µόνο την ευθύνη διατήρησης της δικής του ζωής αλλά και της ζωής των άλλων επιβατών. Πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Τουτέστιν φυσιολογική ποσότητα φαγητού πριν την οδήγηση, ξεκούραση και αποφυγή διά ροπάλου κατανάλωσης αλκοόλ και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών. Οδήγηση πάντα µε ταχύτητα µέσα στα επιτρεπόµενα όρια, εγρήγορση και µέριµνα προς τους άλλους κινούµενους επί των οδών, συµπληρώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του ευσυνείδητου πολίτη και οδηγού.

Συνοδηγός

Ο ρόλος του συνοδηγού είναι τουλάχιστον υποτιµηµένος. Ένας καλός συνοδηγός είναι σε εγρήγορση παρόµοια µε την αντίστοιχη του οδηγού, «σκανάροντας» το δρόµο µε µεγαλύτερη άνεση, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ασφάλειας. Αποφύγετε νευρωτικά άτοµα για συνοδηγούς, πολυλογάδες (κάθε φύλου) και όσους παρά τη θέληση του οδηγού εµπλέκονται στον τρόπο οδήγησης.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ