Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV
Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV
Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV
  • Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV
  • Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV
  • Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV

Bridgestone Turanza 6: Διέπρεψε σε test θερινών ελαστικών SUV

14041 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2023

Τα νέο Bridgestone Turanza 6 αναμένεται να συνεχίσει τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του προκατόχου τουTuranza T005, και γιατί όχι, αφού χαρακτηριστικά όπως κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό-βρεγμένο και αυξημένη χιλιομετρική αντοχή είναι ξεκάθαρα στο DNA του!

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

Τα SUV οχήματα έχουν κατακλίσει όχι μόνο την αγορά αυτοκινήτου, αλλά και τις «καρδιές» των Ελλήνων με την κατηγορία να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτίμησής τους (και των πωλήσεων). Και γιατί όχι, αφού «βολεύουν» αρκετά στους κακοτράχηλους δρόμους της ελληνικής επικρατείας, χωράνε τα πάντα, κυκλοφορείς με άνεση και ασφάλεια εντός και εκτός πόλης, ενώ είναι εφοδιασμένα με προηγμένη τεχνολογία που χαρίζει χαμηλή κατανάλωση και υψηλές επιδόσεις. Με βάση ένα τόσο μεγάλο εύρος χρήσης, τι ελαστικά είναι κατάλληλα για τα SUV;
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

12 θερινά ελαστικά στον… «στίβο μάχης»

Η απάντηση έρχεται από διεθνές Test ελαστικών SUV, στο οποίο συμμετείχαν 12 θερινά ελαστικά (η πιο δημοφιλής κατηγορία) από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, με διαστάσεις 225/65 R 17. Οι δοκιμασίες είχαν στόχο να αναδείξουν τις ικανότητες των ελαστικών τόσο σε στεγνές συνθήκες όσο και σε υγρές -την πλειοψηφία δηλαδή που αντιμετωπίζει ένας οδηγός- καθώς και την αντοχή τους στη φθορά, την άνεση που προσφέρουν στην καθημερινότητα και προπαντός την ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, καθότι μιλάμε για ελαστικά SUV, οι δοκιμαστές δεν παρέλειψαν να τα αξιολογήσουν και σε εκτός δρόμου συνθήκες.


 

Bridgestone Turanza 6: γιατί χαρακτηρίστηκε «υποδειγματικό»

Ανάμεσα στα 4 ελαστικά που διέπρεψαν και έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία «υποδειγματικό» ήταν το νέο Bridgestone Turanza 6, κατακτώντας τη 2η θέση σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Turanza 6 διαθέτει ένα νέο προφίλ με ένα πιο ισορροπημένο χαρακτήρα με πολλές δυνατότητες απόδοσης. Χάρη στις νέες τεχνολογίες που θα αναλύσουμε παρακάτω, το ελαστικό πέτυχε κορυφαία αποτελέσματα σε στεγνές και υγρές συνθήκες οδοστρώματος, ενώ σημείωσε και καλές ιδιότητες σε οδήγηση εκτός δρόμου. Ταυτόχρονα, σε ότι αφορά την ασφάλεια, το νέο ελαστικό της Bridgestone έδειξε μεγάλη αντοχή στην υδρολίσθηση, καθώς και στη χιλιομετρική φθορά. Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, πως το Turanza 6 διαθέτει μία νέα σχεδίαση που προσφέρει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης, γεγονός που συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμου και στον ευρύτερο οικονομικό χαρακτήρα του.
 

Εξοπλισμένο με πλήθος τεχνολογιών της Bridgestone

Το Bridgestone Turanza 6 είναι το αποτέλεσμα πολλών πρωτοποριακών τεχνολογιών, με διάφορες πρωτοποριακές καινοτομίες στο σχέδιο του πέλματος, στη σύνθεση και στην κατασκευή που ενισχύουν τις δυνατότητές του. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι τεχνολογίες TECHSYN και ENLITEN, οι οποίες  συνεισφέρουν στην καλύτερη απόδοση με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα. Οι παραπάνω καινοτομίες σε συνδυασμό με τις ειδικές χημικές ενώσεις πολυμερών στοιχείων στη νέα σύνθεση της γόμας, προσφέρουν τη βέλτιστη απόδοση στο βρεγμένο οδόστρωμα και σε συνθήκες βροχής, χάρη στη μέγιστη απομάκρυνση του νερού από τις αυλακώσεις.


 

Καινοτομίες ειδικά για επιδόσεις στο βρεγμένο

Μιλώντας για αυλακώσεις, το Bridgestone Turanza διαθέτει ειδικής σχεδίασης 3D διπλής γωνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ομαλότερη κατανομή της πίεσης του ελαστικού και συνεπώς περισσότερη χιλιομετρική απόδοση. Αυτή η σχεδίαση, σε συνδυασμό με το μηχανισμό σύμπλεξης που διαθέτει το πέλμα, αυξάνει την ακαμψία στο σημείο όπου το ελαστικό έρχεται σε επαφή με το οδόστρωμα, μειώνοντας κατά πολύ τα φαινόμενα ολίσθησης σε σύγκριση με το Turanza T005. Διαφορετικό σχεδιασμό όμως έχουν και οι εγκοπές του πέλματος, για ακόμα ομαλότερη απομάκρυνση του υγρού στοιχείου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν το ελαστικό έρθει σε επαφή με βρεγμένες επιφάνειες, το νερό βρίσκει καλύτερη και ταχύτερη “διαδρομή” διαφυγής, ελαχιστοποιώντας το φαινόμενο της υδρολίσθησης.
 

Χαμηλότερη αντίσταση κύλισης & κατανάλωση, μεγαλύτερη χιλιομετρική αντοχή

Μεταξύ άλλων, το νέο Turanza 6 της Bridgestone είναι εξοπλισμένο με νέα στρώση βάσης και ραβδώσεις πέλματος χαμηλού διαμετρήματος για μείωση του βάρους του ελαστικού. Χάρη σε αυτά, το ελαστικό μπορεί να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα με λιγότερα καύσιμα (ή ενέργεια αν μιλάμε για ηλεκτροκίνητα) λόγω της χαμηλότερης αντίστασης κύλισης. Επιπρόσθετα, το αεροδυναμικό σχήμα Rim Guard προστατεύει το ελαστικό από τις απότομες αλλαγές καμπυλότητας, μειώνοντας με τη σειρά του τις δυνάμεις αντίστασης του αέρα.

Κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε πως το νέο Bridgestone Turanza 6 είναι κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, συμβάλλοντας στην απόδοση του οχήματος. Κι αυτό γιατί έχει χαμηλότερη αντίσταση κύλισης για εξοικονόμηση μπαταρίαςαύξηση της αυτονομίας και υψηλότερη ανοχή στη φθορά, λόγω του αυξημένου βάρους των ηλεκτρικών οχημάτων.